Sab’s Eetoverzicht week 14/2019

Godzijdank is het eetoverzicht dat ik vandaag met jullie kan delen een stuk aantrekkelijker en verantwoorden dan die van de afgelopen twee weken. Jullie zouden bijna gaan denken dat we alleen maar zeer makkelijke dingen eten of eten bestellen, haha! Hoewel het een hele vreemde week was omdat Tim de hele week druk was met een beurs van zijn werk, en ik de ‘avondspits’ iedere dag alleen moest doen, is het me toch gelukt om iedere dag zelf in de keuken te staan. Hoera voor mij! En hoe heerlijk is het dat het nu weer lekker lang licht is ’s avonds? Eindelijk zijn we af van de grauwe en niet aantrekkelijke foodfoto’s. Ik word er zo gelukkig van!

zondag

Zondag

Mijn ouders hadden een poosje geleden een Duitse rollade voor ons meegenomen en die lag al eventjes in de vriezer. Ik besloot hem zondag maar klaar te maken en te serveren met gekruide krieltjes uit de slowcooker en een simpele salade van producten die ik nog in de koelkast had liggen. Lekker makkelijk, perfect zondagsmaaltje.

maandag

Maandag

Het witte aspergeseizoen is weer begonnen en ik kon het niet laten om direct een bakje bij de aspergeboer te halen. Ik maakte witte asperges met Hollandaise-saus en chorizokruim. Erbij een gepofte aardappel met kruidensausje. Zo lekker was dit. Het recept van dit gerecht (excl. gepofte aardappel) komt morgen op Ohmyfoodness! Het witte goud gaat zéker nog vaker op tafel staan de komende weken.

dinsdag

Dinsdag

Het lijkt bijna lasagne maar dat is het toch echt niet. Ik maakte gnocchi met tonijn uit de oven. Ik ben stiekem echt wel gek op gnocchi, zeker als het lichtjes aangebakken is met veel kruiden en boter, maar uit de oven vind ik het ook heerlijk. Ik had geen strooikaas meer dus heb wat plakjes 30+ kaas over het gerecht gelegd. Ziet er altijd zo gek uit, maar bubbelde wel goed in de oven zoals je ziet.

woensdag

Woensdag

Woensdagochtend zette ik de slowcooker al aan voor het avondeten, ideaal. Het was zo, zó lekker geworden! Ik maakte Rendangballetjes van kipgehakt en erbij serveerde ik kokosrijst, snijbonen met zout en nootmuskaat, Atjar, augurkjes en wat Seroendeng en gebakken uitjes. Smullen echt. Zelfs Vic at zijn bordje helemaal leeg. Ik zal de Rendangballetjes binnenkort nog eens klaarmaken en fotograferen voor een recept op OMF.

Donderdag

Helaas gaat het de laatste tijd weer prut met mijn buik en had ik donderdagavond echt geen zin om iets te eten. Tim was laat thuis en voor Vic had ik gelukkig nog een restje eten van woensdag staan dat ik kon opwarmen. Hij heeft netjes zijn hele bordje leeggegeten en wederom genoten van Rendangballetjes. Zelf nam ik een glas water, absoluut niet fotowaardig.

vrijdag

Vrijdag

Voor de vrijdag had ik pizza’s van Magioni in huis gehaald. Ik had zelf een best lange werkdag en Tim zou heel laat thuis zijn. Met Senna die uitgelaten moest worden en Vic die opgehaald moest worden van de gastouder, wilde ik het mezelf ’s avonds niet al te moeilijk maken. Ik deelde de pizza met Vic, maar helaas viel de bietenpizza bij ons beide niet in de smaak en hielden we het bij de ander.

zaterdag

Zaterdag

De beurs die Tim organiseerde bestond voor een groot deel uit franchisers uit de foodindustrie en die brachten veel eten mee. Tim kwam dan ook met veel eten thuis zaterdagavond. We besloten de Chinese bami van Kippie op te warmen voor het avondeten gisteren en in de vriezer lagen nog satéballetjes van de vrijmibo die ik laatst organiseerde. Niet heel spannend maar wel makkelijk. Viel helaas niet zo goed bij mij, grr.

Aankomende week wordt het wel een beetje puzzelen, er staan veel dingen op de planning en ik maak (zeer) lange werkdagen. Zo ga ik morgen naar de CuliPerslunch en heb ik daarna in de middag een fotoshoot + interview op kantoor voor Foodies Magazine. Ik verwacht dat Tim eerder thuis is dan ik dus wat we die avond met het eten doen weet ik nog even niet. Dinsdag ga ik eindelijk weer lunchen met mijn foodie-vriendinnetjes en zeer waarschijnlijk heb ik daardoor ’s avonds weinig trek. Donderdag heb ik wederom een shootdag waardoor ik laat thuis ben en vrijdag gaan we met Ken, Annemie en kleine Nick een lang weekend naar Landal Esonstad in Friesland. Voor dat weekend is er dus geen eetplanning. We gaan zien wat de week ons gebracht heeft volgende week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Caroline says:

  Hoi Sabine, je bent niet meer te vinden op instagram…gebruiker onbekend. Heb je een nieuwe? Groetjes!

  1. Dorien says:

   Ik heb net even gekeken, maar ik kan haar nog wel vinden op instagram onder ohmyfoodnessnl :)

 2. Vivian says:

  Heel benieuwd naar de rendangballetjes! ziet er echt heerlijk uit! hoop wel dat ze ook op een andere manier klaar te maken zijn, want ik heb geen slowcooker ;-)

 3. Styntsje says:

  He Landal Esonstad. Daar woon ik vlakbij. Er zijn in Dokkum erg leuke en goede restaurants!! Lauwersoog is ook prachtig, speeltuin bij het Boze Wijf super voor de kleintjes.
  Veel plezier

  1. Sabine Author says:

   Leuk, thanks voor de tips!

 4. Ellen says:

  Hoi Sabine, wacht al een paar dagen vol ongeduld op het recept van de asperges! Wij hebben ze graag op Vlaamse wijze maar wou er eens iets anders mee doen. Ze zien er zeer lekker uit in elk geval…

  1. Sabine Author says:

   Komen eraan! Volgende week hoop ik :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close