Sab’s Eetoverzicht #51-2020

Ik maak een groot deel van dit eetoverzicht altijd al op vrijdag zodat ik op zaterdagavond altijd alleen nog maar een heel klein beetje hoeft te doen. Maar ik had vrijdag gewoon geen idee meer wat ik allemaal had gegeten deze week. Ik had dan ook een niet heel duidelijk planning en er werden best wat dingen omgegooid waardoor het een rommeltje werd voor mijn gevoel. Niet dat we niet lekker heb gegeten hoor, maar de structuur was wel weg en dan vergeet ik dingen simpelweg. Gelukkig neem ik iedere dag trouw een foto van mijn avondeten en kon ik het gewoon terugvinden.

zondag1

zondag2

zondag3

Zondag

We hadden een vrij uitgebreid diner zondag maar het was wel een bij elkaar geraapt zooitje – haha. Ik kreeg van Van der Valk de Cantharel in Apeldoorn een menuboxje met daarin voor- en nagerechten dus die zette ik op tafel. Voor het ‘hoofdgerecht’ trok ik een restje risotto uit de koelkast. Het voorgerecht was in biet gemarineerde zalm (erg lekker!) met mierikwortelmayonaise en het nagerecht: lavacake met parfait en witte chocolade-koffiesaus.

maandag 2

Maandag

Er kwam even wat freestylen aan te pas maandag. Ik wilde dit enchiladapannetje maken maar ik vertrouwde de kipfijdilet die ik had liggen niet helemaal meer. Die rook een beetje… funky. Ik grabbelde dus wat dingen uit de voorraadkast en alsnog was het erg lekker. Uiteraard met een dot zure room en verse avocado.

dinsdag 2

Dinsdag

Dinsdag waren Tim en ik onverwacht laat thuis en moesten we allemaal nog eten. Puf om echt te koken was er niet meer maar gelukkig waren er nog restjes enchiladapannetje en hadden de kindjes genoeg aan gebakken eitjes en tosti’s. Tim en ik aten er salade bij.

woensdag 2

Woensdag

Dit gerecht stond vorige week al op de planning maar die werd omgegooid. Gelukkig bleven de ingrediënten wel even goed en ging het afgelopen woensdag alsnog op tafel. Het was deze zoete aardappelstamppot en die aten we met biefstuk.

donderdag 2

Donderdag

Ik vond het perfect weer voor erwtensoep afgelopen week. Op kantoor was ik al bezig met een aantal recepten voor januari, waaronder hartige taarten. Die aten we bij de soep.

vrijdag 2

Vrijdag

Voor vrijdag had ik bewust niets ingepland i.v.m. het overhouden van mogelijke kliekjes, maar die hadden we deze week niet echt! Op de terugweg van werk reed ik dus even langs de supermarkt waar ik kip, gekruide aardappeltjes en bloemkool haalde. Tim had zin in kip + aardappeltjes en toen ik de bloemkool zag liggen had ik daar zin in dus 1+1=2.

zaterdag 1

Zaterdag

Tim kookte gisteren en dat was echt een keertje fijn! Ik zei dat hij maar wat mee moest nemen uit de supermarkt en uiteindelijk schotelde hij ons ravioli met spekjes, kastanjechampignons en truffelsaus voor. Perféct.

De boodschappenbestelling deze week wordt groot denk ik. Met de Kerstdagen ben ik drie keer verantwoordelijk voor het diner dus ja, reken maar uit – haha. Ik denk dat ik de rest van de week dan ook vooral kies voor gemak en weinig spannends. Ik werk aankomende week nog twee dagen maar Tim heeft al vakantie dus wie weet vraag ik hem wel even om voor het eten te zorgen. Scheelt mij weer.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close