Sab’s Eetoverzicht week 51/2018

Dat was ‘m dan lieve mensen, het allerlaatste normale eetoverzicht van 2018. Best bizar om te bedenken hè? Natuurlijk wordt er aankomende week ook nog gegeten maar normaal is dit niet te noemen. Kerst staat bij ons in het teken van cadeaus en eten en dus eten we op zowel Eerste als Tweede Kerstdag uitgebreid. Wat we de rest van de week gaan doen weet ik echt niet. Ik heb vakantie en dus heb ik ook besloten dat ik aankomende week per dag ga bekijken wat we gaan eten. Ik ben dus heel benieuwd hoe het laatste eetoverzicht van dit jaar eruit gaat zien volgende week, maar voor nu was het nog even een normale week. Ik hoefde niet meer op pad voor Gelderse streken en stond dus voornamelijk zelf in de keuken. Met uitzondering van gisteravond, toen aten we sushi met een club van de Barbell Club.

Zondag

De week begint een beetje kaal, vorige week hebben we namelijk niet gegeten ’s avonds – haha. Van ons snackdiner en uit de kerstpakketten van Tim hadden we nog lekkers over en dus zette ik aan het eind van de middag wat toastjes en schaaltjes met chips op tafel. We hebben daar lekker van gesnoept terwijl we een film keken en we hadden totaal geen zin meer in avondeten. Komt niet vaak voor!

soep

Maandag

Maandag stond ik in de keuken om een aantal kookvideo’s te filmen. Ik had eigenlijk in gedachten om de kipstoof die ik filmde op tafel te zetten maandag, maar toen maakte ik zúlke lekkere gehaktballetjes dat ik het Tim niet aan kon doen om die niet te serveren ’s avonds. De kipstoof schoof dus nog een dagje op, ’s avonds aten wij de allerlekkerste gehaktballetjes ooit waarvan het recept as. vrijdag online komt. Erbij een kruidenstokbroodje en soep, beide hadden we namelijk nog liggen en moesten op.

kipstoof

Dinsdag

Hallo kipstoof! Zo gezegd zo gedaan, en dus hoefde ik dinsdagavond alleen maar aardappelpuree te maken en kipstoof op te warmen. Wel chill hoor, als je al eten klaar hebt staan. Wel zonde dat het er zo onsmakelijk uitziet, haha.

risotto

Woensdag

In een van de kerstpakketten van Tim zaten benodigdheden om risotto te maken ik vond het een goed idee om dat deze week op tafel te zetten. Ik had nog spekblokjes in de koelkast liggen en die gebruikte ik ook maar direct. Het werd risotto met spekjes, paddenstoelen en mascarpone. Risotto wordt onwijs romig door mascarpone toe te voegen aan het eind, zo lekker.

marokkaanse kip

Donderdag

Het bewijs dat niet alles wat ik maak een succes is. Donderdag maakte ik een recept klaar dat ik vond op de website van Nigella Lawson maar het smaakte mij totáál niet. Ik maakte Marokkaanse rijstschotel met kippendijen maar de toevoeging van sinaasappelsap, anijs in de rijstmix, de grote hoeveelheid dadels… Nah, niet mijn ding. Vic vond het ook niet zoveel aan en ook Tim at alleen de kip. Mislukt maaltje dus, kan gebeuren!

pasta 1

Vrijdag

Vrijdag was eigenlijk de enige dag waarop ik niet iets gepland had maar met een buddycompetitie bij de Barbell Club een dag later vond ik het een goed idee om pasta op tafel te zetten. Tim wilde graag old school en simpel en wilde pasta met veel knoflook, cervelaat, beetje truffelolie… Zo gezegd zo gedaan!

sushi

Zaterdag

De enige keer dat we buiten de deur aten deze week, da’s bijna een unicum te noemen in december!, was gisteren. Na een buddycompetitie overdag gingen we met een clubje van 14 man sushi eten ’s avonds. Super gezellig en altijd lekker natuurlijk.

Aankomende week staat natuurlijk in het teken van Kerst, ik kook zelf op Tweede Kerstdag en mag aanschuiven op Eerste Kerstdag. Verder spotte ik ook dat er een nieuwe Surinaamse afhaal is geopend in Apeldoorn dus ik kan niet uitsluiten dat we daar niet iets mee doen aankomende week en verder… zien we het wel!

Eet ze aankomende week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close