Sab’s Eetoverzicht week #18-2020

Nou, jongens – je zou het BIJNA niet geloven maar eindelijk hebben hier dan ook de klassieke witte asperges op tafel gestaan. Eindelijk vond ik de tijd om even naar De Braamhof te rijden voor echte verse witte asperges – heerlijk waren ze! Overigens aten we de rest van de week ook heel lekker. Op Koningsdag stond bijvoorbeeld de barbecue bijna 9(!) uur aan voor het bereiden van shortribs, met zalig vlees als resultaat.

zondag

Zondag

We aten zondagavond lekker buiten en aangezien de zon fel scheen, is deze foto wellicht een beetje moeilijk om te bekijken haha. In ieder geval aten we nog een avondje Thais. De dag ervoor hadden we extra besteld zodat we er het hele weekend van konden genieten dus dat deden we dan ook. Ik at nog een restje gebakken noedels en wat jasmijnrijst met massaman curry. Ik wil binnenkort echt graag aan de slag met een eigen recept voor massaman, vind het namelijk zó lekker!

maandag

Maandag

Koningsdag! Heel anders dan andere Koningsdagen natuurlijk. Normaal gesproken hadden we friet gegeten, of spareribs in de stad maar nu kozen we ervoor om de hele dag de barbecue aan te hebben. Van BBQuality kreeg ik 3,5 kg(!) aan heerlijke shortribs thuisgestuurd en die wilde ik bereiden op de barbecuen. Bleek een groot succes, hoewel het net even iets langer duurde dan we hadden verwacht. Maar goed, toen de kindjes op bed lagen genoten Tim en ik er samen van. Erbij aten we vers stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter en gegrilde maiskolf van de barbecue.

dinsdag

Dinsdag

Daar zijn ze dan hoor, het witte goud – de overheerlijke witte asperges! We aten ze dinsdag op traditionele wijze: met heerlijke ham, een eitje en gesmolten boter. Erbij had ik gekruide aardappeltjes uit de oven.

woensdag

Woensdag

Een halve kliekjesdag woensdag. Zo’n dag is regelmatig voorbijgekomen deze week bedenk ik me nu… We hadden nog wat shortribs over van maandag en die warmde ik even op in de pan. Erbij roosterde ik wat plakken vers brood van de bakker in de oven met knoflookolie en ik maakte courgettesoep met boursin waar ik het recept van heb gedeeld op Instagram. Simpel, maar zo lekker. Vroegâh vond ik soep met brood maar wat saai, maar daar ben ik toch op teruggekomen…

donderdag 1

donderdag 2

Donderdag

Twee foto’s van donderdag, van hetzelfde gerecht – haha. Op kantoor maakte ik vegan Rendang (van Jackfruit) en dit moest ik natuurlijk meenemen naar huis waardoor ik zeker wist dat het er na het opwarmen niet heel smakelijk meer uit zou zien. Dus op de eerste foto de Rendang zoals hij is bedoelt: geserveerd op pandanrijst. Eronder het gerecht zoals het uiteindelijk bij mij op het bord eruit zag: bedolven onder gebakken uitjes, cassave, atjar, augurkjes en komkommer. Lekker was het trouwens, het recept deel ik binnenkort op de blog.

vrijdag

Vrijdag

Een improvisatiemaaltje! Ik had een bak met rijst uit de vriezer gehaald voor donderdag maar uiteindelijk had ik die rijst niet nodig. Maar ja, ik moest het uiteindelijk dus wel op gaan maken en daarom maakte ik een Italiaanse rijstschotel. Het receptje hiervan deelde ik via mijn Instagram Stories en heb ik opgeslagen onder mijn hoogtepunten. Het was in ieder geval dus rijst, hè hè, met veel groenten, gekruide gehaktballetjes en mozzarella. Was lekker!

Zaterdag

Omdat ik vrijdag toch echt de rijst moest opmaken schoof het eten dat ik voor die dag in de planning had een dagje door. En dus aten we gisteren kip piri piri met aardappeltjes uit de oven op verzoek van Tim. Omdat ik altijd wel iets van groenten bij mijn eten wil, maakte ik er een simpele salade bij. Maar eh, ik ben geloof ik vergeten een foto te maken – OEPS.

Aankomende week ben ik jarig, dinsdag om precies te zijn en hoewel dat normaal gesproken een dag is waarop ik heel graag uit eten ga, kan dat nu natuurlijk niet. Het wordt een suffe dag ben ik bang en dat vind ik toch een beetje jammer voor je 30e verjaardag. Maar goed, we doen het er maar mee en ondertussen ga ik nog even bedenken wat ik die avond wil eten. Voor de overige dagen zijn de boodschappen al besteld en is de eetplanning gemaakt dus daar hoef ik niet meer mee bezig te zijn. Ik duim in ieder geval voor een paar mooie lentedagen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close