Sab’s Eetoverzicht week #12-2020

Net zoals iedereen liep ik afgelopen week ook tegen het ‘probleem’ van lege supermarktschappen aan en lukte het niet meer om nog boodschappen te bestellen. Mijn eetplanning liet dan ook een paar dagen op zich wachten en uiteindelijk besloot ik vooral te putten uit producten in mijn voorraadkast, koelkast en vriezer. Ik hoefde maar een paar (verse) ingrediënten bij te halen en zo had ik al vrij snel een lekkere eetplanning. We aten uiteindelijk nog best gevarieerd in deze week. Niet iedere dag even gezond maar dit had voornamelijk met de verjaardag van Vic te maken. Om het nog een beetje leuk te houden maakten we dingen die hij vooral heel lekker vindt en tja, ondanks dat het een kind van een foodie is blijft het vooral een peuter die houdt van gerechten die beginnen met de letter P.

zondag 3

Zondag

Ik ben blij dat we nog aardig wat vlees en vis in de vriezer hebben liggen van Koop een Koe, Koop een Kip en Freshly Fish. Vanwege dat laatste concept eten we de laatste tijd bovendien veel vaker vis en daar ben ik blij mee. Zondag aten we gemarineerde kabeljauw met aardappelkoekjes die ik maakte van aardappelpuree die we nog over hadden. Erbij een simpele salade, prima maaltje.

maandag 3

Maandag

Pannenkoeken! Het etentje bij het pannenkoekenhuis werd uiteindelijk een flinke stapel pannenkoeken thuis bakken, die we opaten met mijn ouders. Ik maakte naturelpannenkoeken, pannenkoeken met spek, met kaas en met appel & kaneel. Vic vond het heerlijk en vooral reuze gezellig.

dinsdag 3

Dinsdag

Dinsdag mocht Vic dan echt bepalen wat we gingen eten en dat werden patatjes. Omdat we dit vrijwel nooit op een doordeweekse dag eten, vind ik het die ene keer dat we dat wél doen altijd extra lekker. En Vic ook, die smulde van zijn kroketje en bordje patat. Was zijn verjaardag toch nog een succes.

woensdag 3

Woensdag

Wederom vis op de planning, deze keer scharfilet. Het mooie aan zo’n brede selectie vis is dat je ook snel vissoorten eet die je normaal niet koopt. Vond het in ieder geval erg lekker! We aten het met krieltjes aangezien dit de enige aardappelen waren die ik nog kon vinden in de supermarkt en sperzieboontjes. Een AGV’tje dus.

donderdag 5

Donderdag

Donderdag stond er een maaltje gepland die compleet is samengesteld met producten die we nog in huis hadden, ik hoefde niets in de supermarkt te halen. Het werden enchilada’s met een vulling van gehakt, bruine bonen, een halve paprika, drie tomaten en een kwart-zakje geraspte wortel. Er overheen ging een sausje van yoghurt die ik eind vorige week had gebruikt als sla-dressing, kan prima! Wat restjes kaas, verse guacamole en een mini restje veldsla en de koelkast, voorraadkast en vriezer waren weer een stukje leger.

vrijdag 3

Vrijdag

Het was vrijdag even een beetje puzzelen want we hadden vrijwel niets meer in huis liggen wat even snel gemaakt kon worden. Gelukkig had ik op kantoor nog wel het een en ander liggen en daarvan maakte ik uiteindelijk knoflookspaghetti met gamba’s. Super simpel maar wij vinden dit altijd comfort food.

zaterdag 3

Zaterdag

Tim had al de hele week zin in spareribs en gisteren besloten we die maar te bestellen. Nu is het wel weer even klaar met bestellen en patat eten, foei toch.

Voor aankomende week is het wederom maar een beetje puzzelen. Hoewel ik denk dat de schappen in de supermarkt wel weer een beetje meer gevuld zullen zijn, ga ik er vanuit dat deze ook in no-time weer worden leeggeroofd. Gelukkig hebben we nog aardig wat in de vriezer een voorraadkasten liggen, dus deze gekke weken gebruik ik maar om de voorraad een beetje op te maken. Wat we precies gaan eten is nog even een raadsel, maar daar kom ik ongetwijfeld wel uit.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close