10 recepten om te koken met kinderen

Het is wat hè, al die scholen en kinderdagverblijven die ineens gesloten zijn en alle kindjes thuis hebben zitten. Mag ik als mama van twee zeggen dat ik dat een flinke uitdaging vind? Ik vind het tegelijkertijd schandalig om dit te zeggen want hoezo is 24/7 zorg dragen voor twee kindjes ineens zo lastig. Ik heb daar toch zeker zelf voor gekozen? 24/7 zorg dragen voor twee kindjes en deze vermaken terwijl je zelf eigenlijk ook nog moet werken, dat vind ik wel een lastige. Maar ik moet zeggen dat ik er nu na een paar dagen wel beter in word. Tim en ik lijken een redelijke taakverdeling te hebben gevonden en langzaamaan begin ik zelfs een beetje te veranderen in een knutselmama. We hebben schermtijdregels ingesteld momenteel om ervoor te zorgen dat Vic niet de hele dag voor de televisie zit en daardoor zie ik me genoodzaakt wat vaker dingen met hem te ondernemen. Binnen dus vooral. Momenteel hangen er op onze kastdeur al de nodige geknutselde paaseieren en diertjes gevouwen van vouwpapier, maar verder kom ik nog niet. Nu ga ik hier op Ohmyfoodness écht geen knutselideeën met je delen want zoals ik al liet doorschemeren zojuist: ik ben daar geen ster in. Maar wat ik wel kan is koken en momenteel betekent dat ook koken met kinderen. Ik probeer Vic (en Cody door hem in zijn stoel bij me te zetten in de keuken tijdens het koken), zoveel mogelijk bij het koken en bakken te betrekken en dit heeft geresulteerd in een fijn lijstje met kidsproof recepten, recepten die je kunt koken met kinderen. Een beetje extra inspiratie is in deze tijd nooit weg dacht ik zo, dus bij deze 10 recepten op een rij die je zou kunnen maken samen met kids.

No bake Bounty Cheesecake

1. Cheesecake!

Ik ga even voor schaamteloze zelfpromotie want de Ohmyfoodness Cheesecakebakmixen lenen zich er natuurlijk uitstekend voor om te maken met kinderen. Laat ze de springvorm invetten en bekleden met bakpapier, de boter smelten en mengen met de bodemmix. Je zou de kinderen bijna de hele taart kunnen laten maken, haha! Ik weet zeker dat de Bounty Cheesecake een hit zal zijn bij ze.

Kokosbollen met chocolade

2. Kokosbollen met chocolade

Deze kokosbollen met chocolade zijn een fluitje van een cent om te maken. Voor de kinderen is het extra leuk om bolletjes te vormen van het plakkerige mengsel en de uiteindelijke koeken te dippen in gesmolten chocolade.

Speculaasjes maken

3. Speculaasjes maken

Mocht je een speculaasplank in huis hebben dan is dit natuurlijk extra leuk, maar het heerlijk kruidige deeg is ook prima uit te steken met verschillende vormpjes. Aangezien kruidnoten bakken misschien een beetje gek is in deze tijd van het jaar, vormen speculaasjes een goed alternatief.

Arretjescake voor Pasen

4. Arretjescake met paasversiering

Ik ken maar weinig kinderen die niet dol zijn op de combinatie van koek en chocolade. Arretjescake is een perfecte optie voor de écht lekkere trek. Weliswaar niet heel gezond maar ach, dat moeten we dan maar een keer door de vingers zien. Deze Arretjescake met paasversiering is extra vrolijk en je kunt de kinderen hun gang laten gaan met versieren.

Dr. Oetker Mango kwarktaart met passievrucht

5. Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht

Eén van de eerste taarten die ik leerde maken van mijn moeder was kwarktaart, dus dit recept is voor mij een beetje nostalgie. Aangezien de paaseitjes al massaal in de schappen liggen en je ongetwijfeld een zakje in huis hebt, kun je prima met de kinderen een kwarktaart maken. Paar voordelen: er kan ongegeneerd van het beslag worden gesnoept, het heeft slechts een paar uur nodig in de koelkast om op te stijven en met decoreren kun je wederom losgaan.

Vrolijke kerstcupcakes

6. Feestelijke cupcakes

Aangezien feestjes er momenteel even niet inzitten, moeten we er thuis maar een feestje van maken. En hoe vrolijke zijn deze feestelijke cupcakes! Twee kleuren botercrème, wat sprinkles en je bent er. Ik schreef dit recept speciaal voor Kerst, maar je kunt het natuurlijk voor ieder moment van het jaar gebruiken.

mini paascupcakes 3

7. Mini paascupcakes

Ik blijf erbij dat recepten die naderhand nog gedecoreerd moeten worden, het meest ideaal zijn voor kleine kinderen. Vic vindt dat ook het leukste om te doen. Ok, na vooral veel snoepen van cake- of koekbeslag dan. Deze mini paascupcakes zijn vrolijk en door het kleine formaat kun je ieder kindje een paar cupcakes geven om te versieren. Trouwens, deze mini cupcakes-rups is ook leuk!

mummie1

8. Bladerdeegmummies

Plezier in de keuken gegarandeerd met deze bladerdeegmummies die we ooit met jullie deelden voor Halloween. Is nu natuurlijk hartstikke leuk om te maken voor de lunch!

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

9. Ham-kaasrolletjes met maanzaadjes

Als klein meisje vond ik het op zondagochtend altijd superleuk om met mijn vader in de keuken croissantdeeg op te rollen voor het ontbijt. Vic vindt dat ook altijd een leuk klusje, zeker als het minicroissantjes betreft. Tijdens het maken van deze ham-kaasrolletjes kunnen de kinderen ook helemaal losgaan en ze uiteindelijk natuurlijk lekker eten voor de lunch.

Pannenkoeksandwiches met pindakaas en jam

10. Pannenkoekhartjes

Pannenkoeken zijn hier in huis een gigantische hit, ik denk dat het Vic zijn favoriete eten is. Je kunt het allemaal extra feestelijk maken door een stapel pannenkoeken te bakken en de kinderen er vervolgens ’taartjes’ van te laten maken. Zijn ze heus wel even zoet mee. Ook met eten trouwens…

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Nooit meer verlegen zitten om recepten die je kunt invriezen? Bewaar onderstaande foto dan op een van jouw Pinterestborden zodat je dit artikel altijd kunt terugvinden!

10 recepten om te koken met kinderen

Join the Conversation

 1. Super om zo wat tijd door te brengen met de kinderen. Zo leren ze ook nog veel als ze niet naar school mogen :)

  1. Sabine Author says:

   Zat manieren om kindjes iets te leren buiten school om! En hier hebben ze uiteindelijk veel aan denk ik ;)

 2. Yousa says:

  Wauw leuke recepten allemaal.
  Ga zeker met mijn kids mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close