Ham-kaasrolletjes met maanzaad

Omdat ik in de weken voor Kerst en tijdens de kerstdagen zelf al ontzéttend veel uren in de keuken doorbreng, vind ik het altijd wel fijn om voor het kerstontbijt iets makkelijker te doen. En met makkelijker bedoel ik simpele gerechtjes die wel heel erg lekker zijn, maar gewoon niet zoveel tijd en moeite kosten om te maken. Deze ham-kaasrolletjes vallen daar absoluut onder. Van huis uit was ik gewend dat als mijn moeder en ik nog in bed lagen, papa al met het ontbijt aan de gang ging. Iedere zondagochtend ontbeten we met zijn drieën aan tafel en hadden we warme broodjes. De ene keer was dit geroosterd brood, de andere keer harde bolletjes uit de oven, maar ook Danerolles waren bij ons favoriet – zo noemden we de croissantjes altijd. Papa en ik aten ze altijd met ham een kaas en de ham-kaasrolletjes met maanzaad die ik vandaag met je ga delen vormen een kleine twist op die Danerolles van vroeger. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig voor deze ham-kaasrolletjes maar het resultaat is top. Lekker cheesy, warm en de verhouding deeg-ingrediënten is perfect bij deze rolletjes. Mocht je dus net als ik op zoek zijn naar een warm gerechtje voor bij het kerstontbijt en niet al te lang bezig willen zijn, dan zijn deze broodjes absoluut je ding.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

3 van 2 stemmen

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

Porties18 stuks

Ingrediënten

 • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants
 • 3 plakken ham broodbeleg
 • 150 gr kaas in plakken
 • 1 el maanzaadjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van 30x15/20 in.
 • Haal het croissantdeeg uit het blik en zorg ervoor dat je de naden van het deeg goed dichtdrukt, je wilt één rechthoekige plak deeg krijgen.
 • Verdeel vervolgens de ham en kaas over het croissantdeeg en rol het deeg over de lengte op. Druk de rol deeg goed dicht.
 • Snijd de rol deeg in plakjes van ongeveer 2 centimeter breed, als het goed is kom je dan uit op 18 stuks.
 • Leg de rolletjes met de binnenkant naar boven in de ingevette ovenschaal. Probeer een beetje ruimte tussen de broodjes over te laten, maar mocht dit niet kunnen dan is dat geen probleem.
 • Strooi de maanzaadjes over de ham-kaasrolletjes en bak de broodjes vervolgens 15-18 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en het deeg gaar is.
 • Serveer de ham-kaasrolletjes bij voorkeur direct.

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Wat zien ze er heerlijk uit. Dit is ook leuk om te maken met de kinderen in mijn klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close