Nostalgie: Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht

Gesponsord – Ik plaatste laatst de onderstaande foto op Instagram met daarbij de tekst: “Dit was de allereerste taart die mijn moeder mij leerde maken en nog steeds is die aardbeien-kwarktaart voor mij nostalgie en vind ik hem héérlijk”. Ik weet niet meer hoe oud ik was maar ik weet nog heel goed dat ik samen met mamma in een pannetje stond te roeren om de boter te laten smelten om vervolgens de bodem in de springvorm te drukken. Wat ik ook nog weet is hoe lang het duurde voordat ik eindelijk de taart mocht proeven. Het fijne van zo’n Dr. Oetker Kwarktaart mix is dat het natuurlijk super simpel om te maken is en dat de taart ook nóóit kan mislukken. Ik vond mezelf als klein meisje in ieder geval heel stoer terwijl ik van mijn eerste zelfgemaakte taart smikkelde. Toen Dr. Oetker mij vroeg of ik met één van hun Kwarktaart Mixen een taart voor Pasen wilde maken sprong ik dan ook nog net geen gat in de lucht. Ja, heel graag! En aanschouw hier mijn huidige interpretatie van de bekende kwarktaart: Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht.


Wat heb je nodig? (1 taart, 24 cm ∅)

 • 1x Dr. Oetker Kwarktaart Mango
 • 250 milliliter slagroom
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 500 gram magere kwark
 • 400 milliliter water
 • 4 passievruchten
 • x paaseitjes
 • optioneel: Dr. Oetker gekleurde zachte parels

1. Leg het bijgeleverde bakpapiertje over de bodem van de springvorm en zet hier de rand op vast.

2. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg hier de bodemmix aan toe. Schep goed om tot het een plakkerig mengsel wordt en stort daarna de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Doe het water samen met de Kwarktaart Mango mix in een kom en klop dit met een garde of elektrische mixer goed door elkaar.

4. Voeg de kwark en de slagroom toe en klop dit nogmaals door tot een egaal en dik mengsel.

5. Stort de Mango kwarktaartvulling in de springvorm, strijk glad met een spatel en zet de kwarktaart minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.

6. Snijd de paaseitjes over de lengte doormidden en verdeel deze langs de rand van de kwarktaart.

7. Schep de passievrucht over het midden van de taart en decoreer met de parels.

Ben je niet zo’n fan van mango dan kun je ook nog kiezen uit de andere Dr. Oetker Kwarktaart mixen. Er zijn nog vijf andere smaken verkrijgbaar: Naturel, Citroen, Bosvruchten, Aardbei en Naturel zonder bodem.

Dr. Oetker Mango kwarktaart met passievrucht

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 271756564
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 271756564
B8648447

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Lekker zo met de passievrucht erbij!

 2. Ellen says:

  Mm, lekker die combo!

 3. nicole says:

  Hij ziet er lekker uit en volgens mij voor iedereen nostalgie.

 4. Simone says:

  Oooh wat lekker en wat ziet ‘ie er mooi uit! Mijn ouders lusten geen kwarktaart dus het heeft heel lang geduurd voor ik ermee in aanraking ben gekomen, maar mijn schoonouders maken het bij zo ongeveer iedere gelegenheid en ik kan het zeker waarderen. Mango smaak klinkt sowieso goed ook!

 5. Bouchra | Moroccan Mansion says:

  Ziet er super lekker uit! Ik ga het zeker uitproberen!

 6. marieke fanke/Timmers says:

  Waar heb je die mangokwarktaart gekocht ik ben ernaar op zok namelijk want ik heb die 1 keer gemaakt maar nu kan ik die niet mee vinden. En u wiik et opnieuw maken.

  1. Sabine Author says:

   Ik heb even contact opgenomen met Dr. Oetker en zij geven een aantal Dr. Oetker Kwarktaart Mango weg aan degenen die hem niet kunnen vinden. Als je voor 15.00 uur even een mailtje stuurt naar info@oetker.nl met je contactgegevens sturen ze een pakket naar je op.

 7. Marjoleine says:

  Yummie dit klinkt erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close