Mini chocolade Paascupcakes

Pasen staat alweer bijna voor de deur, over een halve week is het zover. Tijd om paaseieren te verstoppen voor de kinderen en natuurlijk moeten er weer eieren beschilderd worden. Maar een keer iets anders doen is misschien ook leuk. Ik maakte deze mini chocolade Paascupcakes en ze zijn zo makkelijk te maken, dat je dit ook prima met kinderen kunt doen. Zet gewoon alles voor ze klaar op tafel en laat de kinderen de rest doen.

mini paascupcakes

Wat heb je nodig? 

 • 10 mini chocoladecupcakes
 • 10 chocolade paaseitjes
 • groene botercrème
 • gekleurde suikerparels (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

Cupcakes maken is helemaal niet zo lastig. Ik gebruikte er zelf de Princess Cupcakemaker voor omdat ik deze moest testen, maar je kunt het ook gewoon in een mini cupcakevorm doen. Voor chocolade cupcakes maak ik altijd gebruik van ongezoete cacaopoeder, dit maakt de chocoladesmaak wat intenser. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om andere smaakjes te maken, wat jij maar lekker vindt.

mini paascupcakes

mini paascupcakes

Het maken van de groene botercrème is ook helemaal niet lastig. Voor het maken van de botercrème maak ik altijd gebruik van een mix van Funcakes.. op deze manier lukt het eigenlijk altijd. Natuurlijk kun je ook zelf de botercrème helemaal maken. In het begin van OhMyFoodnss heeft Annebeth al eens een artikel geplaatst met een basisrecept. Hoe je botercrème moet kleuren heb ik al eens eerder uitgelegd in een filmpje.

Voor het decoreren van de cupcakes maakte ik gebruik van een spuitzak met een klein spuitmondje. Door kleine toefjes te spuiten lijkt het dankzij de groene botercrème net alsof er gras op de cupcakes ligt. Toch leuk voor Pasen!

Zet in het gazonnetje een paasei rechtop. Eerlijk gezegd kun je ieder soort paaseitje hiervoor gebruiken, maar het is wel aan te raden om ze alvast uit hun papiertje te halen. Scheelt een hoop geknoei wanneer de mini cupcakes worden opgegeten namelijk!

Om het geheel wat meer kleur te geven gebruikte ik suikerparels van Dr. Oetker welke ik om het grote paasei heen legde. De suikerparels zijn enorm zoet, dus overdrijf niet met het gebruik ondanks dat ze er zo leuk uit zien.

mini paascupcakes

mini paascupcakes

Het leukste is natuurlijk om de kids zelf aan de slag te laten gaan met deze cupcakes. Maak verschillende kleuren botercrème, bak de cakejes alvast zelf en zet alles op tafel. Dit vinden ze misschien net zo leuk als eieren schilderen!

mini paascupcakes

mini paascupcakes

Join the Conversation

 1. Ziet er zalig uit!

 2. Josianne says:

  Wat zien ze er ontzettend leuk uit! Een dingetje: Pasen is al over een halve week, niet anderhalve week… ;)

  1. Sabine says:

   Lekker snugger haha, bedankt voor het melden! Heb het gelijk even aangepast.

 3. Tineke says:

  Ze zien er erg mooi en lekker uit!
  Liefs

 4. Super leuk, dit ga ik maken!

 5. shimmer-pie says:

  leuk idee zeg!

  Ze zien er heel leuk uit!

 6. Maxime says:

  Ziet er echt ontzettend leuk uit!

 7. Tamarah says:

  Dit ziet er echt heerlijk uit en makkelijk te maken!

 8. Hester says:

  Ziet er heerlijk uit! Alleen wel lastig eten, haha ;) (Nouja gewoon eerst het paaseitje eraf halen, maar toch.)

  1. Sabine says:

   Haha valt mee hoor, de cupcakes zijn maar van klein formaat he!

 9. Sterre says:

  Wauw ziet er echt heel lekker uit!

 10. Birgit says:

  Hoi, ik heb dit geprobeerd voor kerst, met dus boompjes met groen ipv paaseitjes, maar het glazuur dat je voorstelt is toch veel te lopend om zo’n puntjes te spuiten?

  1. Sabine Author says:

   Wanneer je echt de hoogte in wilt gaan met het glazuur heb je inderdaad een dikkere variant nodig. Voor het gras zoals op deze paascupcakes is het prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close