Review: Princess cupcakemaker

Als echt meisje meisje ben ik gek op roze gadgets. Ik kan er niets aan doen. Vroeger (zo’n vijftien jaar geleden) was ik echt zo’n Tomboy die in bomen klom, voetbalde met de jongens en hierdoor altijd mijn schoenen of broeken kapot maakte. En nu sinds een jaar of vijf ben ik echt een meisje meisje met jurkjes, rokjes (ook nog wel jeans overigens) en roze accessoires dus. Toen ik deze cupcakemaker van Princess tegenkwam wilde ik hem dan ook erg graag testen en dat heb ik voor jullie gedaan! Makers voor cakepops hebben we de laatste tijd al vaker voorbij zien komen, maar er is dus ook een cupcakemaker.

princess cupcakemaker

princess cupcakemaker

De werking van de Princess cupcakemaker is heel eenvoudig. Het enige dat je moet doen is de stekker in het stopcontact steken en het apparaat doet de rest voor je. Indicatielampjes beginnen te branden en zodra het groene lampje oplicht is de cupcakemaker warm genoeg om cupcakes mee te maken.

Je kunt ervoor kiezen om het beslag direct in de cupcakepans te doen, maar je kunt ook gewoon cupcakepapiertjes gebruiken.

princess cupcakemaker

princess cupcakemaker

Met de cupcakemaker kun je in één keer zeven cupcakes maken. Houd er wel rekening mee dat dit mini cupcakes zijn. Dit staat nergens vermeld, maar verwacht dus geen normaal formaat cupcakes. Persoonlijk vond ik dit wel leuk, minicupcakes maak ik eigenlijk nooit omdat ik ten eerste de bakvorm hiervoor (nog) niet heb en ten tweede de cupcakepapiertjes ook niet.

De gangbare cupcaketrays zijn vaak groot genoeg voor zes of twaalf cupcakes, dus ik kan me voorstellen dat je zeven een vreemd aantal vindt en dat je er niet op zit te wachten om zolang bezig te zijn met het bakken van de cakejes.

princess cupcakemaker

princess cupcakemaker

Gelukkig is dit helemaal niet het geval, cupcakes bakken met behulp van deze Princess cupcakemaker gaat namelijk onwijs snel.

In het geval van deze mini cupcakes heb ik geen cupcakepapiertjes gebruikt maar de bakplaten gewoon goed ingevet met een beetje olie. Zoals je op de foto kunt zien blijft de olie goed op de bakplaten liggen en dit zorgt ervoor dat de cupcakes totaal niet gaan plakken. Sterker nog, ik kon ze er zonder moeite zo uitwippen. Fijn hoor, die anti-aanbak platen.

Wanneer de cupcakemaker warm genoeg is vul je de pans met het beslag en doe je het apparaat weer dicht. Wees er zeker van dat de deksel in het ‘slot’ klikt. En nu is het wachten, zo’n zes tot acht minuten tot de cupcakes gaar zijn. Zo gepiept dus! Wees niet bang om tussentijds een paar keer te kijken. Dit heb ik namelijk ook gedaan en mijn cupcakes zijn totaal niet ingestort of iets. Na zes minuten waren die van mij klaar en kon ik ze zo uit de vormpjes wippen.

princess cupcakemaker

De cupcakes zijn ietwat ongelijkmatig maar dit is mijn eigen schuld. Ik had het beslag niet goed verdeeld waardoor de ene cupcake op een prachtige paddestoel lijkt en de ander meer op een bitterbal.

Maar dat doet niet af aan de smaak van de cupcakes want ze zijn namelijk bijzonder luchtig! Om eerlijk te zijn verwachte ik bij deze cupcakemaker een wat compacte, stevige cupcake maar niets is minder waar.

Een ander bijkomend voordeel is dat deze cupcakemaker heel makkelijk weer te reinigen is. Het is voldoende om met een droge doek de bakplaten af te nemen. Er was geen restje vet of beslag te bekennen na het afnemen. Lekker gebruiksvriendelijk dus.

Ondanks dat ik cupcakes bakken in een bakvorm erg leuk vind, ben ik oprecht enthousiast over deze Princess cupcakemaker. De cupcakes komen er perfect uit (als je het beslag gelijkmatig verdeeld), zijn luchtig én het bakproces verloopt onwijs snel. Hartstikke handig wanneer je meer cupcakes moet maken natuurlijk.

Werkelijk iedereen kan met deze cupcakemaker cupcakes bakken. Je hoeft niet te letten op de juiste temperatuur en je kunt het apparaat rustig vijf minuten aan laten staan zonder dat de cupcakes ineens verbranden. Ideaal. Wat mij betreft een leuke aanwinst!

De Princess cupcakemaker is bij verschillende winkels, maar ook online te koop voor € 24,95.

Join the Conversation

 1. Roxanne says:

  ”Ik had het beslag niet goed verdeeld waardoor de ene cupcake op een prachtige paddestoel lijkt en de ander meer op een bitterbal.”

  Ik lolde! :)

 2. Hester says:

  Wij hebben thuis ook een cupcakemaker, heel handig inderdaad! En kleine cupcakes zijn ook wel eens leuk!

  1. Birgit says:

   Ik heb er ook een gekocht, welk recept heb je voor het beslag gebruikt?

 3. Marije says:

  Dit klinkt goed! Ik ben ook gek op roze, maar ik geloof niet dat mijn vent er gelukkig van wordt haha :-) Ik bak te weinig cupcakes omdat ik het altijd zo’n ge-emmer vind, maar met zo’n cupcake maker is het toch wel weer iets makkelijker :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close