Viv’s Eetoverzicht week #12-2020

Nou jongens, we hebben er een week van quarantaine op zitten. Ik kan niet anders dan zeggen dat dit een bizarre gewaarwording is. Zelf heb ik de hele week thuis gewerkt en ben ik alleen naar buiten gegaan om boodschappen te gaan doen. De nieuwsberichten worden met de dag serieuzer voor Nederland, het lijkt steeds dreigender te worden en inmiddels is er het strenge verzoek om er gewoon niet meer op uit te gaan, en als je dat wel doet afstand te bewaren. En dat met die stralende zon buiten, alsof er niets aan de hand is… Sporten doe ik nog steeds, maar binnen, en uithijgen doe ik op ons dakterras. Al met al zorgt deze situatie in ieder geval voor minder gehaast op een dag omdat we niet de hele tijd overal te hoeven zijn. Nog meer voordeel? Tijd hebben voor andere dingen, onder andere lekker uitgebreid koken. Bij ons zorgde dat voor lekkere pasta’s en ovenschotels.

Eetoverzicht Vivian week12 1

Zondag

Dit was ons laatste uitje, vorige week zondag. En dat werd om 18u afgekapt omdat de horeca moesten sluiten, dat was net bekend geworden. Ook de sportclubs moesten dicht dus tijdens deze kleine verjaardagsborrel van een vriendin, werd er door Tobias druk overlegd met zijn collega hoe de situatie aan te pakken en wat te communiceren naar alle leden. Gek dit! De borrelplank was overigens flink, want die werd vanwege de sluitende keuken nog even aangevuld.

Eetoverzicht Vivian week12 2

Maandag

Op de een of andere manier is het wel een beetje veel comfort food, wat je ziet in dit overzicht. Ik maakte maandag risotto, met veel gebakken aubergine, geitenkaas en basilicum. Was erg lekker, gaan we vaker maken.


Eetoverzicht Vivian week12 3

Dinsdag

Ik heb altijd blikken tomatenblokjes op voorraad en besloot daar een lekkere saus mee te maken voor een lasagne. Die vulde ik verder met verschillende groenten en topte ik uiteraard af met een dikke laag kaas.

Eetoverzicht Vivian week12 4

Woensdag

Ik had nog veel broccoli en courgette en daar wilde ik vanaf. In de vriezer hadden we nog doperwtjes liggen dus ik besloot er een pastasalade van te maken, met een mayo/yoghurt/citroendressing en wat Pecorino.

Eetoverzicht Vivian week12 5

Donderdag

Wederom pasta, ik zei het hè? Veel comfort food. En dan zijn we er nog niet. In ieder geval; een saus die ik maakte op basis van tomato frito, old skool zoals ik dat vroeger al deed. Ook hier met groenten en op het laatst heb ik nog wat cherrytomaatjes bij de saus gegooid zodat deze nog een beetje heel blijven. Met volkorenpasta overigens.

Eetoverzicht Vivian week12 6

Vrijdag

Dit was wel de topper in het rijtje comfort food van de afgelopen week denk ik. Héél lekker, ook heel machtig. Het is gnocchi met een pestosaus en mozzarella.

Eetoverzicht Vivian week12 7

Zaterdag

En gisteren besloot ik een gerecht met orzo te maken, o.a. met knoflook en garnalen.

We hebben nog wat kliekjes die op moeten, dus dat staat voor vandaag op het menu. En voor de rest van de week ga ik het nog even op mijn gemakje bekijken.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close