Viv’s Eetoverzicht #2-2021

Het was een beetje een rommelige eetweek bij ons. Ik vergat namelijk foto’s te maken, of was net op tijd. We aten een keertje hetzelfde als de vorige dag (dus ook geen foto) én we aten een gerecht wat eigenlijk niet zo goed gelukt was. Ach ja, van die dagen hebben we allemaal wel eens. Wat wel heel goed lukte was onze pasta met zelfgemaakte pastasaus. Die toch altijd een beetje anders smaakt omdat ik altijd maar wat doe qua hoeveelheden met de ingrediënten voor die saus. En we waren nu bijzonder tevreden. Wat óók erg lekker was, was mijn inprovisatie-orzo. Een Griekse variant maar deze keer zonder vlees. Al met al een prima eetweek, met een gezellige afsluiter gisteravond!

Eetoverzicht Vivian Week 2 1

Zondag

Zondagavond had ik een ‘corona-proof’ babyshower en omdat ik in de tweede ‘avond-shift’ zat, zouden we pizza’s bestellen. Alleen was de toko waar die pizza’s besteld zouden worden niet open op zondag, dus werden het verse pizza’s van de Appie die we met elkaar deelden. Zoals je ziet realiseerde ik me hier net op tijd dat ik er nog even een kiekje van moest maken.

Eetoverzicht Vivian Week 2 2

Maandag

Ja, die lekkere pastasaus dus. Die maakten Tobias en ik samen en we waren er zeer content mee. Ik vulde de boel aan met een bergje rucola, en geroosterde pijnboompitjes. En kaas natuurlijk, maar die komt altijd na de foto zoals jullie weten.

Eetoverzicht Vivian Week 2 3

Dinsdag

Smeuïge orzo doet het altijd goed en omdat ik graag iets met een Grieks tintje wilde maken gezien de feta en de knoflookolijven die ik in huis had, werd het dus een Griekse Orzo. Zoiets dan. De orzo maakte ik met knoflook, rode ui, gebakken paprika, bouillon en een blik tomatenblokjes.

Woensdag

We maakten woensdag de overgebleven pasta en orzo op, aangezien ik redelijk standaard voor drie personen kook – op de een of andere manier.

Eetoverzicht Vivian Week 2 4

Donderdag

Mmmjaaa… deze curry was niet fantastisch. Niet vies hoor, zeker niet. Maar het had absoluut beter gekund en dat kwam gewoon doordat ik de vis niet goed had laten ontdooien. Helaas pindakaas, volgende keer beter.

Eetoverzicht Vivian Week 2 5

Vrijdag

Eigenlijk heb ik vrijdagavond het eten een beetje overgeslagen. Ik had een kookdagje voor OMF en dat resulteerde o.a. in deze héérlijke hartige taart waar binnenkort het recept van online komt. Door mijn lunch, en later nog een stuk van deze taart, had ik gewoon niet veel trek meer.

Eetoverzicht Vivian Week 2 6

Zaterdag

Tijd om even ons huis uit te gaan en vrienden in Apeldoorn op te zoeken. Wij namen de speciaalbiertjes mee, en zij verzorgden de lekkere borrelplank. Prima diner.

We hebben nog aardig wat in de koelkast staan van de kookdag die ik dit weekend had, dus dat gaan we eerst opmaken. Verder heb ik al een globale eetplanning gemaakt maar die moet ik nog even finetunen en de boodschappen moeten nog in huis gehaald worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Tamara D says:

    De orzo met olijven ziet er heerlijk uit! Staat hiervan een recept op de site ??

  2. Vivian Author says:

    Hi Tamara, het recept staat niet op OMF maar je kunt het recept ‘Tomaten Orzo met Kippendijen en Tzatziki’ als basis nemen.
    De kippendijen en tzatziki laat je achterwege. Bij het bakken van de ui bak je ook 1 zoete puntpaprika in stukken mee. Je serveert het risottogerecht vervolgens met wat feta en gehalveerde knoflookolijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close