Sab’s Eetoverzicht #2-2021

Ken je dat? Dat je soms geen zín hebt om te eten? Ik had daar afgelopen week een beetje last van. Doordat ik weer ben gaan studeren is momenteel vrijwel iedere werkdag van mij een kookdag en heb ik aan het eind van de dag gewoon geen zin meer om te eten. Die fases ga ik ook altijd door als ik een kookboek aan het maken ben. Dan ben je zo ongelofelijk veel bezig met eten dat het je een beetje tegen gaat staan. Gelukkig hoefde ik ’s avonds niet al teveel meer te koken omdat ik dit overdag op kantoor dus al zoveel deed.

zonda

Zondag

Pizzaaaaa! Dat was echt al een poosje geleden en we hadden allebei geen zin om te koken. Ik weet niet waar het aan ligt maar ik krijg zo’n hele pizza tegenwoordig gewoon niet meer op terwijl dat voorheen moeiteloos ging. Oja en je ziet inderdaad een pizza hawaii. Eet ik nóóit maar ineens had ik er zin in.

maandag 2

Maandag

We hadden nog meer dan genoeg kliekjes in de koelkast staan om onze tafel mee te vullen maandag dus dat deden we lekker. Op mijn bord zie je nog een restje curry en een restje bami goreng. Ik word van zulke maaltjes altijd het meest blij, alsof je in een buffetrestaurant zit – haha.

dinsdag 2

Dinsdag

Dinsdagavond hoefde ik het eten alleen nog maar op te warmen want het ging mee naar huis vanaf kantoor. Het ziet er totaal niet appetijtelijk uit maar het was ongelofelijk lekker: Kip a la Normande (kip in mosterdsaus met gebakken appeltjes) met geroosterde aardappelen. Het recept komt binnenkort op OMF.

woensdag 1

Woensdag

Ik maakte dinsdag al Mac & Cheese uit de instant pot en besloot deze woensdag op tafel te zetten. Nu laat pasta zich niet heel gemakkelijk opwarmen maar ik koos ervoor om de Mac & Cheese in een ovenschotel te doen en deze zo op de te warmen met nog wat extra kaas. Salade erbij en in no-time stond het eten op tafel.

donderdag 2

Donderdag

Ik had een kookdag gepland staan voor het nieuwe Guilty Pleasures boek dat in september uitkomt en daarvan gingen twee broodgerechten mee naar huis. Erbij maakte Tim met een verspakket van AH pompoensoep. Op de een of andere manier hadden we allemaal niet zo’n zin om te eten. We aten vrij weinig en de kinderen evenzo. Alle leftovers soep gingen weer terug in de pan en het brood werd weer ingepakt.

vrijdag 2

Vrijdag

Er kwam weer een pakjesmaaltijd op tafel afgelopen vrijdag zodat ik die weer zónder pakje kan maken. We gingen voor een populair wereldgerecht: Kip Tandoori! Binnenkort dus mijn eigen ‘zonder pakjes’-variant op OMF. Hoewel ik dit ook lekker vond hoor, maar extréém zout. De raita erbij was echt onmisbaar.

zaterdag 2

Zaterdag

Ik raapte alle restjes uit de vriezer en koelkast bij elkaar gisteren. De gehaktballetjes zijn gemaakt van een beetje rundergehakt, spekblokjes en kippendij, de geroosterde groenten van twee aardappels, twee wortels, wat halve paprika’s en ui en de aardappelpartjes kwamen uit een halve zak uit de vriezer. Top om op deze manier je eten op te maken. Het bord ging niet leeg trouwens, m.u.v. alle groenten.

Aankomende week staan er ook weer drie kookdagen op de planning en ik gok dat ik daarmee wel voorzien ben voor het avondeten de hele week. Mooi makkelijk!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close