Sab’s Eetoverzicht #13-2024

Fijn Pasen! Met Pasen volgt officieel de aftrap van een paar gekke weken. Ik heb afgelopen week even geteld en door al die vrije dagen gaan de jongens t/m eind mei maar 3 volledige weken naar school. Jongleren noemen we dat hier in huis, foei.

Maar afgelopen week was een heugelijke week! Ik rondde de laatste recepten af voor het Vega Slowcookerboek en kon dus eindelijk weer lekker relaxt koken voor OMF. Ook was er daardoor ruimte om wat meer zelf te bepalen wat we zouden eten en daar heb ik heel erg naar uitgekeken.

Het was een lekker gevarieerde eetweek!

IMG 3024

Zaterdag

De eerste dagen van de week kon ik nog vooruit met restjes uit de koelkast en recepten die ik moest koken voor het boek. Zaterdag at ik met butter tofu (komt in het boek), geroosterde broccoli, naan en een schep kwark erbij.

IMG 3030

Zondag

Een restje risotto ging de pan in zondag. Risotto met spinazie, zongedroogde tomaat en gekruide kip is het en daarbij deed ik nog een flinke hand rucola. Het recept komt aankomende week online en geloof mij: die wil je maken!

IMG 3048

Maandag

Ik moest maandag overdag nog bedenken wat we ’s avonds zouden gaan eten en ik weet niet waar het vandaan kwam, maar ik had ineens MEGA veel zin in van die super goedkope stokjes kipsaté. Uit zo’n zakje weet je wel, die je moet opwarmen in een pan water. Compleet willekeurig zo’n craving maar ik zette het wel op tafel. Het werd een simpel AGV’tje met aardappelbolletjes en doperwtjes met worteltjes, de favorieten van de jongens.

IMG 3079

Dinsdag

Nog zoiets willekeurigs: gourmetten op de dinsdagavond. Niet mijn favoriete bezigheid na een normale school- en werkdag, maar voor Jumbo moest ik nog een campagne afmaken voor Pasen en dat kon niet eerder dan dinsdag. En achteraf was het natuurlijk hartstikke gezellig en leuk. De jongens vonden het een feestje.

IMG 3092

Woensdag

Beide kinderen hadden woensdag een kinderfeestje, maar wel op wisselende tijden. In plaats van met zijn vieren eten, at ik alleen met Cody en die had niet zoveel trek na het feestje. Ik warmde een restje stamppot op: rucolastamppot met paprika.

IMG 3138

Donderdag

Donderdag had ik een kookdag voor OMF en een van de gerechten die ik maakte was macaroni carbonara met gegrilde broccoli. Het recept hiervan komt binnenkort online! Ik ging ’s avonds naar een lesje Hot Yoga en at dus al wat eerder.

IMG 3176

Vrijdag

Op Goede Vrijdag was ik gewoon aan het werk en de jongens waren een middag op pad met hun tantes. Die kwamen ze aan het eind van de dag bij mij brengen en we aten gezellig met zijn vijven. Ik maakte een pan nasi met ayam pangang en tjap tjoy.

Vanavond eten we bij mijn ouders, daar vieren we namelijk Eerste Paasdag vandaag. Daarna gaan de jongens naar hun vader, dus morgen heb ik een vrije dag voor mezelf – ook stiekem wel fijn na zo’n drukke tijd.

De rest van de week verloopt, hopelijk, normaal zonder al te gekke dingen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close