8 x Warme wrap recepten

Warme wrap recepten zijn mijn absolute go-to wanneer ik op zoek ben naar een snelle, voedzame maaltijd in de avond die makkelijk in elkaar te flansen is. Door de jaren heen heb ik geëxperimenteerd met allerlei vullingen, van de klassieke Mexicaanse smaken tot aan de meer avontuurlijke Aziatische twists.

Wat ik zo geweldig vind aan wraps, is de veelzijdigheid. Met een beetje creativiteit kun je een wrap vullen met vrijwel alles waar je zin in hebt.

Vandaag deel ik met jullie mijn persoonlijke top 8 van warme wrap recepten. Van heerlijke gegrilde kip-pesto wraps tot aan verrassende Big Mac wraps, voor ieder wat wils.

Kip pesto wraps
  1. Gegrilde kip pesto wraps

Deze heerlijke wraps gevuld met gegrilde kip en pesto waren perfect als lunch! Ik hou van de veelzijdigheid van wraps, vooral met een warme vulling.

Dit keer heb ik gekozen voor een vulling van sappig gegrilde kip, pesto, rucola, kaas, en pistachenoten voor extra textuur. Daarna heb ik de wraps gegrild, dat vind ik stiekem het allerlekkerste! Ze zijn zowel warm als koud fantastisch.

Big Mac wraps

2. Big Mac wraps

Een creatieve draai aan de klassieke hamburger, omgetoverd tot een handige wrap met alle iconische Big Mac smaken. Deze speciale en geheimzinnige saus speelt een cruciale rol. Gecombineerd met de andere ingrediënten van de Big Mac, zorgen deze warme wraps voor een onvergetelijke smaaksensatie.

Koreaanse kip wraps

3. Koreaanse kip wraps

In dit gerecht heb ik gekozen voor een vulling van pikante Koreaanse kip, bereid met gochujang, een Koreaanse chilipasta. De scherpte van de kip wordt mooi in balans gebracht door het toevoegen van frisse groenten zoals komkommer, wortel, en bosui.

Voor wie extra verfrissing zoekt, zijn fijngesneden kool of ijsbergsla uitstekende toevoegingen aan de wraps met Koreaanse kip.

Crunchwrap supreme

4. Crunchwrap supreme

Een crunchwrap supreme oogt misschien niet zo appeteitelijk op je bord, maar geloof me zo smaakt hij niet! Het ‘pakketje’ bevat een mix van gekruid gehakt, smeltende kaas, krokante ijsbergsla, tomaat, ui, en een toef zure room.

Een perfect comfort food recept voor Fastfood Friday. In de categorie ‘warme wrap recepten’ is dit misschien wel mijn favoriet!

krokante kipsate wraps

5. Krokante kipsaté wraps

Heerlijk gemarineerde kip in satésaus, omhuld door een krokante wrap voor een textuurcontrast. Dit idee kwam van een belegd broodje die ik bestelde bij een lokale cafetaria. Ik zag dat ze de kip hadden gepaneerd en gefrituurd en dat bleek nog veel lekkerder dan grillen! Dit wilde ik ook zelf uitproberen en dus maakte ik mijn eigen variant!

chimichangas met kip 1

6. Chimichangas met kip

Een krokant gefrituurde wrap gevuld met zacht kip, gesmolten cheddar kaas, geserveerd met zure room en guacamole.

Chimichangas zijn Mexicaanse burrito-varianten die gebruikmaken van tortillawraps, gevuld en opgerold zoals loempia’s. Voor Fastfood Friday heb ik ze in de oven bereid in plaats van te frituren, wat ze gemakkelijker maakt voor velen!

NaanWrap met Gegrilde KerrieKip ST 2

7. Naanwraps met gegrilde kerriekip en hummus

Een Oosters getinte wrap, met gegrilde kerriekip, hummus en verse groenten. De kip marineer je in verschillende gele kruiden en daarna grill je ‘m onder een contactgrill of in een grillpan.

Naanbrood kun je zelf maken, maar voor dit recept kocht ik kant-en-klaar naanbrood in de supermarkt.

pulled chicken slowcooker

8. Pulled chicken wraps

Langzaam gegaarde, uit elkaar getrokken kip met barbecue saus, gecombineerd met een frisse coleslaw. Dit is een gezonde optie, want ik maakte de saus op basis van tomatenblokjes en een mix van kruiden zoals knoflookpeper en paprikapoeder.

Na ongeveer 6 uur langzaam koken in de slowcooker, is de pulled chicken perfect voor deze warme wraps. De wraps, gemaakt van rode bieten en wortels, worden geserveerd met een frisse rauwkostsalade van bieten- en worteljulienne in knoflookkwark.

Dit gerecht vereist wat tijd, maar het resultaat is de moeite waard. Overgebleven porties kunnen eenvoudig worden ingevroren voor later genot.

Warme wrap recepten als lunch

Deze warme wrap recepten staan bijna allemaal binnen no time op tafel! Perfect voor een doordeweekse avond of een casual weekenddiner. Maar voor de lunch vind ik wraps ook ideaal! Als ik moet kiezen tussen een warme lunch of een koude lunch dan kies ik zeker weten voor een warme lunch! Een warme lunch maken lukt mij niet altijd, maar deze warme wrap recepten zijn ideaal om mee te lunchen. Ik bewaar de lefrovers dan ook altijd voor de dag erna.

Terwijl ik dit lijstje maak, heb ik alweer genoeg inspiratie voor nieuwe wrap recepten. Zo zou ik graag nog een keer een Libanese variant maken, zoiets als dit recept maar dan een wrap variant! En ik mis nog een lekkere vis wrap in dit rijtje. Dus die komt ook op mijn to-do lijstje voor komende tijd!

Ik zou zeggen probeer bovenstaande recepten uit en ontdek jouw favoriet!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

8x warme wrap recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close