Geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden

Daar is ze weer hoor, met haar enorme voorliefde voor burrata. Tja, wat kan ik zeggen; ik ben gewoon ontzéttend dol op deze kaas. Hoewel ik de kaas prima het hele jaar door kan eten, doet ‘ie me op een of andere manier toch echt denken aan de lente/zomer. Deze geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden vind ik dan ook een perfect bijgerecht voor deze seizoenen.

Eigenlijk mag dit niet echt een recept heten vind ik, je doet namelijk niets meer dan de aardappels roosteren in de oven en vervolgens aftoppen met een berg groene kruiden en lekkere burrata. Kies voor krielaardappels waar de schil nog aan zit voor extra bite en een rustieke look, of snijd grotere aardappels in grove stukken. Ook op dat vlak zijn er wat mij betreft niet echt regels, ik ben immers de moeilijkste niet ;-)

Mocht je de geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden nou wat extra schwung mee willen geven, gebruik dan truffelburrata in plaats van de normale variant. ZO lekker. Albert Heijn verkoopt het onder andere van het merk Zanetti.

En omdat jullie altijd vragen waar je dit dan bij zou kunnen eten. Een lekker stukje vlees of vis en een frisse salade zijn voldoende. In de zomer slinger je natuurlijk de barbecue erbij aan en zet je een grote schaal van deze aardappels met burrata op tafel. YUM, heb er nu al zin in.

Geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden

No ratings yet

Geroosterde aardappels met burrata

Het perfecte bijgerecht voor deze lente moeten toch wel deze geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden zijn. Staat in een handomdraai op tafel en ik weet zeker dat iedereen het lekker vindt.
Porties4 personen (bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappelen - gewassen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook - gepeld en geplet
  • verse dille - fijngehakt
  • verse bieslook - fijngehakt
  • verse peterselie - fijngehakt
  • verse basilicum - fijngehakt
  • grof zeezout en zwarte peper
  • extra vergine olijfolie
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verspreid de krieltjes over de bakplaat en drizzle de olijfolie er overheen. Leg het geplette teentje knoflook tussen de krieltjes.
  • Rooster de aardappels in 35 minuten gaar.
  • Schep de geroosterde aardappels in een schaal en strooi de verse groene kruiden, zout en peper er overheen. Breek de bol burrata over de aardappels open en drizzle extra vergine olijfolie over het gerecht.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappels, bijgerecht, burrata, geroosterde aardappels, groene kruiden, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close