Geroosterde aardappels met burrata
Het perfecte bijgerecht voor deze lente moeten toch wel deze geroosterde aardappels met burrata en groene kruiden zijn. Staat in een handomdraai op tafel en ik weet zeker dat iedereen het lekker vindt.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappels, bijgerecht, burrata, geroosterde aardappels, groene kruiden, vegetarisch
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 1 kg krielaardappelen - gewassen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook - gepeld en geplet
- verse dille - fijngehakt
- verse bieslook - fijngehakt
- verse peterselie - fijngehakt
- verse basilicum - fijngehakt
- grof zeezout en zwarte peper
- extra vergine olijfolie
- 1 bol burrata
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de krieltjes over de bakplaat en drizzle de olijfolie er overheen. Leg het geplette teentje knoflook tussen de krieltjes.
Rooster de aardappels in 35 minuten gaar.
Schep de geroosterde aardappels in een schaal en strooi de verse groene kruiden, zout en peper er overheen. Breek de bol burrata over de aardappels open en drizzle extra vergine olijfolie over het gerecht.