Fastfood Friday: Krokante kipsaté wraps

Toegegeven: kipsaté wraps zijn niet per se heel origineel. Maar deze krokante kipsate wraps, die moet je echt een keer proberen! Een paar weken geleden werkte ik de hele dag thuis en had ik zin in een lekkere lunch. Onze lokale cafetaria heeft ook hele lekkere belegde broodjes en ik besloot te gaan voor een kipsaté wrap. Zo af en toe kan ik echt zin hebben in die smaak. Eenmaal thuisbezorgd bleek dat ze de kip eerst hadden gepaneerd en gefrituurd voordat het de wrap in ging. Wow, dat was echt nog veel lekkerder dan kipsaté met gegrilde kip! Ik kopieerde het idee en ging aan de slag met mijn eigen recept. Zie hier het resultaat.

Voor deze krokante kipsate wraps maakte ik de pindasaus zelf. Dat is heel makkelijk als je alle ingrediënten in huis hebt, maar mocht je daar écht geen zin in hebben dan zijn er zat kant-en-klare alternatieven te vinden.

Tijdens het maken van het recept gebruikte ik zelf kleinere tortillawraps, maar ik wil jou aanraden om voor de grotere variant te gaan. Dat rolt net even iets makkelijker en omdat de kip behoorlijk dik wordt met zo’n paneerlaag eromheen, is het fijner als je iets meer ruimte voor het oprollen hebt. Dan kun je er bovendien ook nog lekker veel rauwkost bij doen en da’s toch ook wel erg lekker!

Uiteraard kun je deze wraps al van tevoren maken, maar houd er rekening mee dat de kip zijn krokante korstje dan wel verliest. Nu is dat precies hetgeen dat deze wraps heel erg lekker maakt, dus kies verstandig – haha. Wellicht kun je er in het geval van een meeneemlunch beter voor kiezen om de kip toch te grillen.

krokante kipsate wraps

5 van 4 stemmen

Krokante kipsatéwraps

Kipsatéwraps zijn niet zo origineel, maar zo met gefrituurde kippendijen wel héél erg lekker. Maak je eigen pindasaus erbij voor het lekkerste resultaat.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast*
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • frituurpan of wok met hete olie

Ingrediënten

Gefrituurde kip

  • 400 g kipdijfilet - in repen
  • 100 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 g panko

Pindasaus

  • 150 g pindakaas
  • 2 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 75 ml kokend water

En verder

  • 4 grote tortillawraps
  • ijsbergsla
  • komkommer/wortel
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Verhit de frituurpan of olie in een wok naar 180℃.
  • Wentel de kipdijfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Leg de gepaneerde kip in de hete olie en frituur de kip in 5-6 minuten goudbruin en gaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kom en roer dit met een garde tot een gladde saus.
  • Verspreid de groenten over de tortillawraps en leg hier de gefrituurde kip bovenop. Schep een lepel pindasaus over de kip en strooi de gebakken uitjes hier overheen.
  • Rol de wraps op en serveer ze direct.

Notities

*Maak je de wraps van tevoren dan verliest de kip zijn krokante korstje. 
Gang: lunch
Trefwoord: fastfood friday, gefrituurde kip, kipsate, krokante kip, lunch, wraps

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

krokante kipsate wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close