Vietnamese Springroll salade

Een springroll salade? Lees je dat goed? Jazeker! Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op Aziatisch eten en springrolls staan zonder twijfel in mijn top vijf van meest favoriete gerechten. En dan met name de verse Vietnamese variant. Waar ik alleen wel de pest in heb is dat ze veel tijd kosten om te maken. Maar echt, als ik verse springrolls maak kan ik hier rustig een uur mee bezig zijn. Ik heb daar gewoon niet altijd zin in en daarom bedacht ik een alternatief. Want waarom zou je geen Vietnamese Springroll salade kun maken als je van sushi ook een salade kunt maken? Precies! Ik ging aan de slag met een recept en vond het resultaat verrukkelijk.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

 • 100 gram glasnoedels
 • 200 gram kipfilet (ook lekker met gamba’s!)
 • ¼ krop botersla
 • ½ komkommer
 • 3 wortelen
 • 50 gram taugé
 • 1 rode paprika
 • 2 eetlepels chilisaus
 • 1 bosui
 • peper en zout

1. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze in een koekenpan rondom goudbruin en gaar. Pluis de kipfilet met behulp van twee vorken uit elkaar.

2. Scheur de botersla in grove stukken en was deze grondig onder de koude kraan. Laat de sla uitlekken.

3. Snijd de komkommer, wortel en rode paprika in dunne reepjes en voeg deze samen met de taugé aan de botersla toe. Schep het geheel even om en leg de salade op een schaal.

4. Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking en leg ze over de salade.

5. Verdeel de geplozen kip over de noedelsalade.

6. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel deze over de Springroll salade. Dresseer de hele salade met de chilisaus.

Vietnamese springrolls worden eigenlijk gekenmerkt door heel veel verse, groene kruiden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier zelf niet zo dol op ben, maar mocht je dit wel lekker vinden dan kun je zelf uiteraard de verse kruiden nog toevoegen. Kies dan voor een mixje van bijvoorbeeld munt, koriander en Thaise basilicum.

Vietnamese springroll salade

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een goed idee, ik denk dat ik dit een keer als lunch ga maken!

 2. Birgit says:

  Dit lijkt me echt onwijs lekker. Heb nog nooit zelf loempia’s gemaakt, en ben dat ook niet echt van plan aangezien het zoveel werk is en ik niet wil frituren in een gewone pan. Deze salade ga ik absoluut even in mijn receptenschrift opschrijven, perfect voor een warme dag als ik geen zin heb in de standaard boterham als lunch of geen zin heb om te koken ’s avonds.

  1. Sabine Author says:

   Ik maak altijd verse loempia’s met rijstvellen. Die hoef je niet te frituren :)

   1. Loempia’s zijn supersnel te maken als je eenmaal doorhebt hoe je moet vouwen! Ik maak ze inderdaad met rijstvellen, maar loempia vellen in de oven gaan ook altijd goed bij mij, ze worden alleen wat minder bruin.

 3. Tamara says:

  Ooh lekker! Ik hou wel van een lekkere salade, vooral zomers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close