Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Als je zelf van plan bent om in de keuken te staan voor het kerstdiner dan kan ik het me helemaal voorstellen als je af en toe voor wat gemak gaat. Gemak als in: een apparaat het werk laten doen zodat je zelf kunt focussen op andere onderdelen van het kerstdiner. De slowcooker is mij heilig zoals je ondertussen wel weet en ook bij mij gaat hij deze kerstdagen aan voor een heerlijke stoof van wildzwijn. Voor alle slowcookergebruikers heb ik vandaag een fijn ander recept voor deze keukenhulp, ik heb namelijk beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur gemaakt en WOW die was zo onwijs lekker! Uiteraard kun je dit stukje vlees ook prima klaarmaken in een normale pan maar hey, de slowcooker bespaart je wel mooi weer een plekje op het fornuis. Voor dit recept heb je slechts een handvol ingrediënten nodig en daarmee hoop ik je te laten zien dat je heus niet de halve supermarkt hoeft leeg te kopen om iets lekkers te maken.

Serveer de beenham met lekkere geroosterde groenten en diverse andere bijgerechten. Neem een kijkje in onze kerstlijst, er zit ongetwijfeld een lekker recept voor je tussen dat je bij dit hammetje kunt serveren.

Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3.92 van 23 stemmen

Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 1 beenham 600 gram
 • 4 kruidnagels
 • 50 ml whiskey
 • 2 el dijonmosterd
 • 1 el honing
 • peper en zout

Instructies

 • Steek de kruidnagels aan de bovenkant van de beenham in het vlees.
 • Schenk de whiskey in de pot van de slowcooker (dit zorgt straks voor een licht rokerig smaakje aan de ham) en leg de beenham met de kruidnagels naar boven in de pot.
 • Roer de dijonmosterd en honing door elkaar tot een glad glazuur.
 • Strooi flink wat peper en zout over de beenham en schenk het mosterdglazuur over de bovenkant van de ham.
 • Zet de slowcooker op standje low en gaar de beenham in 2,5 - 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees moet op 65°C liggen, check na 2 uur ieder kwartier/half uur of het vlees al zover is.
 • Draai de slowcooker uit zodra de ham de juiste temperatuur heeft bereikt en serveer de beenham direct of houd hem warm met behulp van de warmhoudstand als jouw slowcooker deze heeft.
Collectie: Slowcooker recepten

Join the Conversation

 1. Corina Hordijk says:

  De beenham met mosterdglazuur. Ik heb een crockpot en ik heb geen kookthermometer. Wat kan ik dan het beste aanhouden als tijd dat de crockpot aan moet staan?

  1. Crockpot is een merk, heb je daarvan de slowcooker of heb je het over een instant pot?

 2. Ik heb hem op de low stand gedaan maar hij was na 1,5 uur al nét iets te gaar. Dus gelukkig dat ik al eerder de kern heb gemeten. Verder was hij erg lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close