Lekker verkoelend: IJskoffie

Waaaah eindelijk is het zomer. Of nouja, de zon schijnt en de temperaturen zijn wat hoger dan vorige week – om het iets genuanceerder te brengen. Toch heb ik al een poosje de zomer in mijn bol wanneer ik in de keuken sta en daarom deel ik ook vandaag weer een lekker zomers recept. Ik stond ervan te kijken dat ik nog niet eerder een recept voor IJskoffie had gedeeld op de blog, op de Frappucino van Starbucks na natuurlijk. Whyyyy? Ik ben geen enorme koffiedrinker maar ik ben gek op cappuccino en een ijskoffie gaat er in de zomer ook altijd wel in. Tijd voor een receptje dus, die overigens belachelijk makkelijk is dus ik twijfel of ik het wel een recept mag noemen…

Wat heb je nodig? (1 groot glas)

 • 3 bollen vanille-ijs
 • 1 kop sterke koffie
 • 1 theelepel suiker
 • slagroom ter garnering

1. Zorg ervoor dat de koffie goed afgekoeld is voordat je het gaat mixen. Doe de koffie samen met twee bollen vanille-ijs en de suiker in de blender en blend dit tot het een gladde massa is.

2. Schenk de ijskoffie in een hoog glas en voeg de derde bol vanille-ijs aan het glas toe.

3. Spuit een flinke toef slagroom op de ijskoffie en maak af met cacao- of kaneelpoeder.

Mocht je een extra kick aan de ijskoffie willen toevoegen dan kan dat heel makkelijk door Amarula of Disaronno aan de koffie toe te voegen. Liever non-alcoholisch maar wil je wel een lekkere smaak? Een eetlepel cacaopoeder doet ook veel goeds!

Als je de ijskoffie nog iets te koffie-achtig vindt dan kun je nog een scheut melk toevoegen om de smaak iets milder te maken.

IJskoffie

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Oh, ijskoffie is zo lekker! Ik zou het elke dag kunnen drinken :-D

 2. Elisabeth says:

  Oh, zo lekker inderdaad! Zo’n zin om weer naar Griekenland op vakantie te gaan, voor de frappé. Yum!!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Daar lust ik wel een glas van! Ook lekker na het avondeten op een zwoele zomeravond :)

 4. Ziet er heerlijk en verfrissend uit! Jam!

 5. Tamara says:

  Ik ben al heel lang een fan van ijskoffie!

 6. Lilian says:

  Nice! Dit ga ik dus echt binnenkort een keer maken.

 7. Roxanne says:

  Yum!

 8. Nuria says:

  Lekkerrrrrrr!!!

 9. ThisiszLeombruno says:

  Lekker for in the zomer of naast het campvuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close