Video: Chocolade fudgetaart

Een van onze favoriete restaurants in Apeldoorn is Ramblas, hier serveren ze heerlijke all-you-can-eat tapas. Hoewel ik dol ben op al die koude en warme hapjes is er één gerecht dat absoluut de show steelt: de chocoladetaart. Met een bodem van bastogne, een geweldige chocoladefudge vulling, een bolletje ijs en een toefje slagroom wordt dit dessert nooit overgeslagen. Het heeft me even wat tijd en moeite gekost om deze waanzinnige chocolade fudgetaart na te maken, maar het is me gelukt! Uiteraard kan ik jullie het recept niet onthouden, dus komt ‘ie!

Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 taartje van 20cm)

 • 1 pak bastognekoeken
 • 125 gram + 30 gram ongezouten roomboter
 • 225 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • snufje zout

1. Verkruimel de bastognekoeken in een foodprocessor of met een deegroller en bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.

2. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Schep goed om tot alle koekkruimels voorzien zijn van een laagje boter.

3. Stort de bodemmix in de springvorm en druk het geheel goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

4. Ondertussen maak je de chocoladefudge. Smelt hiervoor 30 gram roomboter met de chocolade, de gecondenseerde melk en een snufje zout in een pannetje. Blijf roeren tot alle ingrediënten gesmolten zijn.

5. Stort de fudgevulling in de springvorm en laat de taart minimaal 2 à 3 uur in de koelkast opstijven.

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube kanaal om als eerste de nieuwste video’s te kunnen zien!

Join the Conversation

 1. Hannah says:

  Ohmy wat ziet dat er goddelijk uit! Ik weet al welke taart ik ga maken voor m’n verjaardag,hihi. Alleen jammer dat dat nog een paar maandjes duurt..

 2. Aranka says:

  Weet jij ook het recept van die heerlijke pittige kipwraps met zilveruitjes van de Ramblas?!

  1. Sabine Author says:

   Nee, dat weet ik niet. Maar ik zal er eens mee aan de slag gaan want die zijn ook heerlijk inderdaad!

 3. Simone says:

  Oehh maandag ben ik jarig en dit lijkt me wel wat!

 4. DoorEten says:

  Leuk filmpje geworden Sabine! En die fudgelaag lijkt me vet goddelijk, pfff!

 5. Nienke says:

  OMG! Dat lijkt me ZO lekker! En eigenlijk best eenvoudig te maken, had ik niet verwacht!

  Oh en je ziet er trouwens supergoed uit! ;)

  1. Sabine Author says:

   Naw lief, dankjewel <3

 6. Anmriej says:

  Omg HEMELS! Die ga ik snel maken! Waar haar je die chocolade stukjes? (kan heel even niet op de naam komen XD)

  1. Sabine Author says:

   Ik koop ze altijd in zakken van een kilo bij de groothandel! Hanos in mijn geval.

 7. Anmriej says:

  Je haar zit trouwens super leuk en die trui is echt super awesome!

  1. Sabine Author says:

   En wat lief, dankjewel!

 8. MySimplySpecial says:

  Oh dat lijkt me heerlijk!!

 9. Anmriej says:

  Nou, ik heb hem gemaakt gisteren :D Wat een taart zeg! Tis inderdaad echt een soort chocolade toffee. Lekker sticky met een brosse Bastogne bodem <3 Hij is wel super machtig en je moet hem wel even van te voren uit de koelkast halen want anders valt hij niet te eten haha XD

  1. Sabine Author says:

   Haha, het is een taartje met een gebruiksaanwijzing ja. Maar wel erg lekker he?!

  2. Marleen vanhex says:

   Kun jij me de inhoud zeggen van de gebruikte gecondenseerde melk? Dank je wel

   1. Sabine Author says:

    Van het blik bedoel je? Ik gebruik altijd een blik van 400gr.

 10. Gisteren de taart gemaakt. Super makkelijk en ontzettend lekker! Had alleen niet echt het geduld om hem helemaal op te laten stijven in de koelkast… :) De volgende dag is hij nog lekkerder. Bedankt voor het recept!

 11. Marloes says:

  Hij is gruwelijk, als dit het enige was dat ik de rest van mijn leven mocht eten dan zou dat geen straf zijn!Misschien ook lekker met een andere bodem, van sprits of zo?

  1. Sabine Author says:

   Hahaha! Een bodem van Jodekoeken vind ik persoonlijk ook altijd erg lekker. Die is favoriet bij Cheesecakes hier. Moet wel eerlijk bekennen dat bij deze taart de Bastogne waanzinnig samengaat met de chocolade.

   1. Marloes says:

    Dat is ook wel een idee, Jodekoeken hebben net dat zoutje.Zal het onthouden.

 12. Roxanne says:

  Ziet er erg lekker uit! Moet ik zeker eens maken :)

 13. Laura says:

  Oh deze sla ik even op om een keer in het weekend te maken!

 14. Petra says:

  Oeehhh ik had dit recept onthouden en ik ga het a.s. zondag maken voor het paasdiner bij mij thuis, a.s. maandag! Ik heb er onwijssss veel zin in. En als het een succes is ga ik het nogmaals maken voor mn collega’s op werk over 2 weken, gezien ik dan jarig ben!

  1. Sabine Author says:

   Wauw, wat leuk! Ik ben heel benieuwd of hij in de smaak valt.

   1. Petra says:

    Ik vond het heeeel lekker maar O zo machtig! Ik kan best wat op maar na dit zat ik bommetjevol. Dus voor de kleine eters is deze taart echt niet weggelegd haha :P

    Twijfel daarom ook nog of ik m wel ga maken voor op mn verjaardag, denk dat ie namelijk te machtig is om om 11uur sochtens op werk te trakteren..

 15. Simone says:

  Ik kreeg de link van dit taartje doorgestuurd van een klasgenootje en heb hem afgelopen vrijdag gemaakt.. Zoooo lekker! Ik heb hem in een vierkante vorm gemaakt er er blokjes van gesneden voor een high tea. Super bedankt voor dit recept, dit ga ik Zeker vaker maken, zo makkelijk ook! Jummiee #aanrader

  1. Sabine Author says:

   Wat een goed idee om de taart in blokjes te snijden! Dat ga ik de volgende keer ook doen als ik het als snackje maak. Lekker is ‘ie he?

 16. Ivonne says:

  Hoi Sabine,

  Ziet er heerlijk uit. Zou ik deze taart na het maken kunnen invriezen denk je?

  Gr. Ivonne

 17. Miranda says:

  Dit is zo’n heerlijke taart ! Echt goddelijk !

 18. Rianne says:

  Ohhhh jaaaa heerlijk! Probeer is La Cubanita in Apeldoorn, is ook erg goed met eeeerg lekkere toetjes ;-)

  1. Sabine Author says:

   Ken ik, ben ik twee keer wezen eten. Ook erg lekker ja!

 19. Karin says:

  Nou, hij staat in de koelkast. Ben heel benieuwd naar de smaak. Maar als ik al die reacties lees, gaat dat goedkomen.

  1. Sabine Author says:

   Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 20. Nadia says:

  Ik heb deze taart al 3 keer gemaakt en het was telkens een gigantisch succes! Ik heb er wel room aan toegevoegd om het meer een cheesecake structuur te geven. De laatste keer heb ik het recept verdrievoudigd voor een feest. Ik heb op voorhand gemaakt en ingevroren,kan perfect. Nadien heb ik ze in blokjes gesneden (was wel echt priegelwerk) en een toefje slagroom op gespoten. Veel complimenten gekregen!

 21. Karin says:

  Hij is heerlijk! Ik heb hem (omdat hij nogal machtig is) in hele kleine partjes gesneden. Zo hebben we al dagen wat lekkers bij de koffie.

 22. Nicole says:

  Lijkt me heerlijk!! Kan het ook met melkchocolade?

 23. Tessa says:

  HEMELS!
  Hij is pas 2 uur gekoeld kon niet langer wachten.
  Staat nu weer in de koelkast…
  Heb m met de oreo bodem gemaakt zoals je variaties op het recept.
  En heb door de caramel sterke koffie gedaan, omdat ik zo’n zin had in mokka.
  Dankjewel voor het heerlijke recept!!!
  Fijne zaterdag liefs Tessa

  1. Sabine Author says:

   Oooh lekker om er koffie doorheen te doen. Goed idee!

 24. Martine says:

  Mijn 4de taart staat nu af te koelen voor morgen. Omdat hij zo machtig is doe ik hem in een standaard taartvorm met 1,5 pak bastognekoeken als bodem. Dan is hij wat platter en vind ik de verhouding koek/chocolade beter. Vorige keer heb ik voor ee verjaardag van mijn zoontje er koekjes omheen gedaan en marsepeinen varkentjes gemaakt die in een modderbad zaten.

 25. Dit is echt zo belachelijk lekker, bedankt voor dit recept. Het zou toch mogelijk moeten zijn om hier m&m’s op te doen? Of stukjes oreo, paaseitjes…

  1. Sabine Author says:

   Tuuuuurlijk! Je kunt het zo gek niet bedenken.

 26. Linda says:

  Gebruik je hier gesuikerde gecondenseerde melk?

  1. Sabine Author says:

   Ja, altijd! :)

 27. Wendy says:

  Voor hoeveel personen is dit taartje?

  1. Sabine Author says:

   Het is een flink machtige taart dus ik zou zeggen 10-12 personen.

 28. Gina Bartels says:

  Aaaaah goddelijk! Ik wil hem ook maken maar zie nu dat mijn chocola 50% cacao is… is dat een groot probleem

  1. Sabine Author says:

   Nee hoor, geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close