Sab’s Eetoverzicht #42-2022

We gingen deze eetweek van verschillende stamppotjes naar lekkere comfort food, naar een dag met kliekjes als avondeten en een avond uit eten. Lekker gevarieerd was het dus zeker. Ik stond maar één dag in de keuken voor Ohmyfoodness dus ik moest tussendoor ook nog wel zelf een beetje aan de slag. Of nouja, ik zeg dat altijd wel zo – maar de gerechten die op kookdagen worden gemaakt kook ik natuurlijk óók zelf. En toch voelt dat voor mij altijd anders. Het was in ieder geval een lekkere eetweek!

zondag 2

Zondag

Ik had zin om weer eens een kippetje te roosteren in de oven en daar gebakken aardappels bij te eten. Zo gezegd zo gedaan! De krieltjes heb ik gebakken in eendenvet, daar worden ze toch echt het lekkerst van als je het mij vraagt.

maandag 2

Maandag

Maandag stond ik in de keuken voor Ohmyfoodness en een van de gerechten die ik maakte was een lekkere Italiaanse runderstoof. Die aten we ’s avonds met tagliatelle.

dinsdag 3

Dinsdag

Ook maakte ik maandag al zuurkoolstamppot maar ik weet dat al mijn mannen daar zéér selectief mee zijn, dus voor de zekerheid kookte ik er dinsdag nog een bietenstamppotje bij. Fijn voor mij, nu hoefde ik namelijk niet te kiezen – haha! Erbij hadden we babi ketjap van speklapjes.

woensdag 3

Woensdag

Comfort food dat niet direct heel ongezond is, ik hou ervan. Ik maakte Saoto woensdag en zette gewoon alle bakjes op tafel zodat iedereen zijn eigen variant kon maken.

Donderdag

Afgelopen donderdag gingen we eten bij De Beren ter ere van de verjaardag van Tims oma. Als voorafje had ik Aziatische buikspekspiesjes (het bolletje is een bao, geen mozzarella) en mijn hoofdgerecht was Koreaanse kip met (verrassend genoeg) lekker veel groenten. Smaakte prima.

vrijdag 3

Vrijdag

Geen van ons had zin om restjes te eten vrijdag maar we hadden wél zin in Chinees eten. Dus dat werd het. Lekker relaxt op de vrijdagavond.

zaterdag 2

Zaterdag

Gisteren kwamen dan wel de restjes op tafel. Of nouja, enkelvoud. Het Italiaanse stoofvlees warmden we op met verse pasta en daarbij raspten we restjes kaas op.

Aankomende week gaan de eerste kerstgerechten gekookt worden, bizar dat het alweer zover is! Ik sta twee dagen in de keuken voor OMF aankomende week en als ik zo een snelle blik op mijn planning werp, denk ik dat we bijna een hele week vooruit kunnen met de dingen die ik ga koken. Handig, dat scheelt weer (extra) boodschappen doen en koken. Alleen nog even bedenken wat we vanavond gaan eten…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close