Viv’s Eetoverzicht week 47/2018

Goedemiddag! Op deze grijze, grijze dag. Lekker binnen blijven vandaag. Althans, als het aan mij ligt wel! Ik vind dit dus perfecte dagen om lekker de keuken in te duiken en de boel een beetje gezellig te maken binnen. De afgelopen week deed ik dat ook ’s avonds. Rustig aan koken en verder niet veel meer uitvoeren. Na wat drukke werkdagen was ik daar wel aan toe en met deze kou vind ik het ook geen enkel probleem om de deur niet meer uit te gaan. De komende week zal het niet anders zijn denk ik, ik zie weer grijze wolkjes en lage temperaturen op de voorspelling staan namelijk. Straks ga ik mijn eetplanning maken en ik gok dat er een stamppotje of soep in voor gaat komen. Of stoofvlees. Ook een goeie. Dit was in ieder geval wat er de afgelopen week bij ons op tafel stond!

Eetoverzicht wk47 1

Zondag

Niet héél er winters te noemen, dit bordje gado gado. Wel erg lekker en die homemade satésaus was ook een succes.

Eetoverzicht wk47 2

Maandag

Je ziet het er niet aan, maar dit was een kruidige maaltijd. Ik maakte een bulgursalade met kruidig gehakt (op köfte wijze), met courgette en met munt. Vrij simpel om te maken, lekker met een dot kwark erbij.

Eetoverzicht wk47 3

Dinsdag

Ik draaide vorige week een potje currypasta open en ik plande gelijk voor de afgelopen week nog een keer curry in. Nu met kip, champignons en een bolletje witte rijst verstopt onder de curry.

Eetoverzicht wk47 4

Woensdag

Ik blijf op woensdag een beetje zoekende merk ik. Naar avondeten dat én makkelijk is, en licht, en mee te nemen. Lekker om het koud te eten zou handig zijn want ik rijd dus door naar the Barbell Club in Apeldoorn (vanuit Meppel) en daar staat geen magnetron of oven. Ik had deze frittata nog in de vriezer en sinds kort hebben we een oven op mijn werk dus daar warmde ik deze in op.

Eetoverzicht wk47 5

Donderdag

Heerlijk. Soep. Dit was een pompoensoepje en daar bakte ik pita’s bij af.

Eetoverzicht wk47 6

Vrijdag

Ja. Deze enorm gevulde tafel heb je vast al bij Sabine voorbij zien komen, want zij heeft dit állemaal gemaakt. Ze heeft de hele dag in de keuken gestaan geloof ik om voor ons en nog een paar vrienden een ‘Friendsgiving’ diner te organiseren. Zo leuk! En man, wat een lekkernijen. Een gigántische kalkoen (die we aardig weg hebben weten te werken), met erbij cranberrysaus, champignonsaus, salade, groenten, boontjes in bechamel saus, stokbrood met aioli en nog meer… Na had ze een pumpkin spice pie, zo lekker ook! Met een hele volle buik (foodbaby) naar huis deze avond. Gezelligheid ten top.

Eetoverzicht wk47 7

Zaterdag

Vrijdag maakte ik voor OMF een ovenschotel met bovenstaande ingredienten. Die heb ik in de koelkast gezet zodat we dit gisteravond konden eten. Even opbakken en klaar.

Voor vandaag heb ik nog geen idee. En voor de komende week nog maar een halve planning. Ga ik zo mee aan de slag, en de boodschappen doe ik daarna.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close