Viv’s Eetoverzicht #17-2021

Wij hebben weer een eetweek achter de rug die prima volgens plan liep. Wat een organisatie hè ;-) Maandagochtend al best wel vroeg werden de boodschappen bezorgd en dat vind ik me toch een partijtje handig. Het is even vooruitdenken op zondagochtend maar dan heb je er de hele week geen omkijken meer naar. Qua planning natuurlijk, maar ook qua boodschappen doen. Dat ik daar niet speciaal de deur voor uit hoef vind ik ideaal. Hoe dan ook, we aten best wel gezond de afgelopen week. Al was Koningsdag wel even een uitzondering, en hebben we gisteravond weer wat besteld. Iets wat we voorheen bijna nooit deden, maar sinds mijn zwangerschap en op sommige momenten vooral behoefte aan gemak, gebeurt het inmiddels regelmatig.

Eetoverzicht Vivian week17 1

Zondag

We bestelden zaterdag Thais en voor mij zijn dat altijd twee porties. Ik krijg het nooit in 1 keer op. Zondag at ik het dus nog een keertje, deze lekkere massaman curry.

Eetoverzicht Vivian week17 2

Maandag

Ik vond het weer tijd voor wat meer salades. Wel met een basis, zoals rijst, couscous of bulgur bijvoorbeeld. En dus plande ik deze weer eens in, een rijstsalade met gebakken courgette, geitenkaas, rucola en granaatappelpitjes. Heel lekker fris en vol smaak.

Eetoverzicht Vivian week17 3

Dinsdag

Het was Koningsdag en wát een heerlijke zonnige dag hebben we gehad. Wij brachten de middag door in het park en ik bakte voor deze middag brownies en millionaires shortbread. Er ging verder nog een focaccia mee, wat mini-sauzijzenbroodjes en een zak chips. Dus ja, dat at ik zo ongeveer als lunch. Bij thuiskomst had ik niet echt trek meer, wel behoefte aan vers fruit (ik geloof dat dit mijn zwangerschapscraving is, want ik maak regelmatig zo’n bordje). Bijzondere maaltijd zullen we maar zeggen, maar ik knapte er lekker van op ;-)

Eetoverzicht Vivian week17 4

Woensdag

Het is een beetje een prutje op de foto, maar het was wel hartstikke lekker. Ik maakte een Griekse rijstsalade met komkommer, cherrytomaatjes, knoflookolijven, rode ui, witte kaas en tzatziki.

Eetoverzicht Vivian week17 5

Donderdag

Wederom een salade maar deze keer met gnocchi als basis. Deze bakten we op in wat roomboter, en husselden we met schijfjes radijs, veldsla en gerookte kip. En een dressing van mayo, citroensap en verse bieslook. Overigens is dit een recept wat ik ooit eens voor OMF maakte, maar met makreel. Alleen mag ik nu geen makreel dus dat verving ik door gerookte kip.

Eetoverzicht Vivian week17 6

Vrijdag

Nog een recept wat je terug kunt vinden op OMF. Lang geleden gemaakt en ik dacht eraan omdat ik zin had in gebakken halloumi. Daar vulde ik wraps mee, en verder stopte ik er nog geroosterde aubergine en paprika in, en maakte ik een knoflooksausje met yoghurt. Dit is ‘m ongeveer (ik varieer er altijd een beetje mee).

Eetoverzicht Vivian week17 7

Zaterdag

Eten bestellen en dan voor een pizza kiezen? Dat zul je mij niet snel zien doen. Maar gisteren dan toch eens een keer. Tobias had veel zin in pizza en ik ging er lekker in mee. Ik bestelde er eentje met champignons én met een ‘cheesy crust’. Kende ik niet, lekker hoor! Maar mán wat een machtig ding. Ik heb de helft opgegeten.

Voor vandaag en de komende week heb ik nog geen idee wat we gaan eten. Snel maar even aan de slag met de planning en het bestellen van boodschappen denk ik ;-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close