Viv’s Eetoverzicht #8-2022

Mijn eetoverzicht is deze week iets minder uitgebreid en dat komt doordat ik in mijn planning al rekening hield met een paar drukke avonden de afgelopen week. Vond het wel een handig idee als ik een beetje vooruit zou koken, en niet iedere avond aan de slag hoefde met een maaltijd. En dat was inderdaad een prima plan want ik moest twee avonden zo ongeveer in één keer door naar een afspraak en ik kon dus zo even wat uit de koelkast trekken en opwarmen. Verder maakte ik weer eens een lichte maaltijd waar ik direct fan van was en dat werd daarom ook de basis voor mijn eetplanning van volgende week. En die eetplanning maakte ik vrijdag al én ik haalde de boodschappen gelijk in huis omdat ik momenteel een weekendje weg ben. In België. En daar smaakten de biertjes in een gezellige kroeg heel goed, dus een restaurant doken we niet mee in…

Vivian Eetoverzicht week8 1

Zondag

Ik haalde laatst wat vegetarische dingen in huis om uit te proberen en deze Indische balletjes zaten daar ook bij. Ik ging af op de naam, leek me heel erg lekker en zo af en toe moet je natuurlijk even wat nieuws uitproberen ;-) Maar er zat eerlijk gezegd maar weinig smaak aan. Beetje jammer, maar ik maakte er wel een lekker bordje nasi bij met een flinke dot satésaus. En een lading gebakken ui, natuurlijk.

Vivian Eetoverzicht week8 2

Maandag & Dinsdag

Lichte maaltijden, op basis van bulgur, couscous of rijst, maak ik regelmatig en daar heb ik dan ook heel wat verschillende variaties van in mijn eindeloze receptenboekje staan. Ik vind het lekker om niet te zwaar te eten doordeweeks omdat ik vaak nog ga sporten. Maar ook los van dat sporten zijn dit soort maaltijden onze favoriet wel. Ook omdat ze vaak verantwoord zijn, en je niet na het eten direct op de bank wil ploffen omdat je zo zwaar gegeten hebt. Goed, ik maakte dit bordje en de basis is bulgur. Ik bakte wat bacon op en ik raspte wat courgette. Dat mengde ik allemaal door elkaar met wat peper, zout en olijfolie en erover ging flink wat cottage cheese en een handje walnoten. Gezonde hap! En die cottage cheese heb ik alweer in huis gehaald voor de komende week, heel lekker bij dit soort gerechten. Dinsdag at ik het nog een keer! (en opwarmen hoefde dus niet, ideaal).

Vivian Eetoverzicht week8 3

Woensdag

Woensdag maakte ik een ovenschotel. Althans, eigenlijk was het gewoon een combinatie van aardappelschijfjes, geruld gehakt met rode curry en nog wat ingrediënten en gekookte broccoli met wat kaas in de oven zodat de kaas kon smelten. Dat gehakt maken met wat rode curry is bij ons een dikke hit. Het wordt er een beetje pittig van en heel smaakvol. Lekker ook voor vullingen van gehakttaarten maar dat terzijde (Australien Pie, lekker!).

Vivian Eetoverzicht week8 4

Donderdag & Vrijdag

Het was weer eens tijd voor een flinke pan pasta. Ik maakte deze die bij ons behoorlijk favoriet is en eigenlijk is het gewoon een ham & kaas pasta. Súper lekker. Maar lekker veel dus, zodat we er de volgende dag nog een keer van konden eten en dat was ideaal met de drukke vrijdag die we altijd hebben.

Vivian Eetoverzicht week8 5

Zaterdag

Ik zit lekker in Antwerpen en daar ben ik gisteren aangekomen met een vriendin. We doken einde van de middag een hele gezellige kroeg in en daar zijn we lang blijven hangen. De snacks bestelden we al snel, want eenmaal gespot = bestellen. Je weet wel hoe het werkt ;-) Zoete aardappelfriet en bitterballen. Kón niet beter. Meestal gaan we tijdens zo’n weekend nog wel ergens eten maar daar hadden we nu geen behoefte meer aan.

Ik heb werkelijk nog geen idee hoe de dag vandaag gaat lopen en wat er vanavond gegeten gaat worden. Voor de komende week is alles in ieder geval al in huis dus dat is geregeld.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close