Sab’s Eetoverzicht #8-2022

Weer een hele normale eetweek hebben we achter de rug, eentje waarin niet zoveel bijzonders op tafel kwam. Maar dat is soms ook ok! Juist omdat ik zoveel kook vind ik het juist leuk om wat klassiekers op tafel te zetten af en toe. Van die gerechten waarbij ik helemaal niet hoef na te denken.

Omdat vorige week de zaterdag ontbrak, stop ik hem er hier nog even bij in. Een extra lang eetoverzicht dus.

IMG 7279

Zaterdag

Sinds maaaanden hadden we vorige week weer eens een datenight met onze vrienden, zónder de kinderen erbij. De afgelopen paar keer zagen we elkaar alleen met koters erbij en dat kletst toch heel anders. We borrelden vanaf het einde van de middag bij het biercafé in Apeldoorn en reden daarna naar De Boerenschuur in Vierhouten. Hier serveren ze vooral vlees dat allemaal uit de omgeving komt. We kozen voor het Boerenmenu en zowel als voor-, hoofd- en nagerecht krijg je dan een plank met verschillende dingen. Ik maakte alleen even snel een foto van de eerste plank, daarna stopte ik mijn telefoon lekker weg.

zondag 3

Zondag

Tot ergens in de middag wisten we eigenlijk niet wat we wilden eten, tot ik bedacht dat ik wel weer eens zin had in kipsaté. We eten dat zelf het liefst met frietjes, of in dit geval aardappelballetjes – favoriet van Vic, salade en stokbrood met kruidenboter. Zo gezegd zo gedaan. Naast de mayonaise ligt trouwens de Pinda Curry van Hela en geloof mij: je wil nóóit meer normale curry als je die hebt geproefd. Thanks Viv, voor deze nieuwe verslaving.

maandag 3

Maandag

Toegegeven: heel appetijtelijk ziet het eten van maandag er niet uit, haha. Maar het was wel lekker! Een restje Kip Stifado met rijst en we hadden nog een half stokbrood dus die krikte ik weer even op in de oven.

dinsdag 3

Dinsdag

Heeerlijk eten op de dinsdagavond: pasta met grote garnalen, spinazie en Heinz Tomato Frito. Super simpel, maar wel echt heel lekker. Dat het zo simpel was kwam wel goed uit, onze afspraken liepen allemaal uit waardoor we allemaal pas om half zeven thuis waren en ik toen pas kon koken. Een latertje dus.

woensdag 3

Woensdag

Tijd voor stamppot! De bloemkool was in de aanbieding bij Albert Heijn en ik besloot die eens te gebruiken voor een lekker stampotje met spekjes en oude kaas. Erbij varkensrollade, ook die was in de aanbieding en ik had zin in iets anders dan gehaktballen of rookworst. Note to self na deze maaltijd: ik wil sterk gaan minderen met het eten van varkensvlees, de jeuk die ik daarvan krijg (vanwege mijn MCAS) is te intens.

donderdag 3

Donderdag

Ik had een kookdag gepland staan op donderdag dus ik kon het avondeten lekker meenemen naar huis. Ik had op kantoor al tomatencremesoep met knoflook-kaascroutons gemaakt en bao’s met kokosgarnalen en srirachamayonaise. Heerlijk allemaal; alles was op.

vrijdag 2

Vrijdag

Ik had erop gerekend dat ik alleen met de jongens zou eten vrijdag, Tim had namelijk een bedrijfsuitje, maar toen kwam de grote man thuis met een positieve zelftest en veranderde alles. Van het plan om diepvriespizza’s te eten week ik echter niet af, ik had het de kinderen immers al beloofd dat we pizza zouden eten ’s avonds. Ik had mijn favoriete diepvriespizza: funghi van Ristorante.

zaterdag 2

Zaterdag

Vic mocht kiezen wat we dit weekend zouden eten. Hij wilde spaghetti en ‘vlees met botjes’ (chickenwings). De eerste stond gisteren op tafel. Ik maakte een lekkere bolognesesaus erbij en we raspten er wat restjes kaas uit de koelkast overheen. Heerlijk.

Aankomende week is het voorjaarsvakantie en daardoor, en dankzij de besmetting hier in huis, ziet de week er een beetje anders uit. Aan het eten gaan we daar niet zoveel van merken denk ik, ik heb niet veel kooktijd op kantoor ingepland dus ik zal met name thuis de keuken in moeten. Prima!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close