Sab’s Eetoverzicht week 25-2023

Eindelijk stonden er weer kookdagen op de planning afgelopen week! Of nouja, eentje uiteindelijk want de tweede liep compléét in de soep waardoor ik op het laatste moment nog iets anders voor mijn avondeten moest bedenken.

Door de Avondvierdaagse was het een gekke week. We zaten meerdere avonden met meer mensen dan gebruikelijk aan tafel en het avondeten was herhaaldelijk een mix van verschillende gerechten. Een soort mini snackdiners dus.

Lekker was het allemaal in ieder geval wel!

IMG 7974

Zondag

Ik begon de eetweek nog alleen en mijn avondeten van zondag was vooral heel groen. En heel erg lekker! Ik kookte de spinazie spaghetti van Knorr en bakte daar courgette en tuinbonen bij. Veel knoflook erbij uiteraard en ik topte het geheel af met buffelmozzarella en verse basilicum. Heerlijk.

IMG 7987

Maandag

Ik wilde wat restjes uit huis opmaken maandag en uiteindelijk gebruikte ik daar orzo voor. Er ging courgette en mais doorheen en het gerecht bracht ik verder op smaak met kruidenkaas. Lekker smeuïg werd het daardoor! En daar was wederom de verse basilicum, ik ben er zo dol op.

IMG 7999

Dinsdag

Altijd haast op dinsdag in verband met de karateles, maar die hoefde ik deze week niet alleen te doen. En voor het avondeten zette ik de dingen op tafel die ik overdag al had gemaakt en waarvan de recepten binnenkort op OMF komen: gekruide frietjes met knoflook-kruidendip en parelcouscoussalade met komkommer en rucola. Erbij hadden we nog wat popcorn chicken uit de vriezer.

IMG 8015

Woensdag

Woensdag aten we met z’n vijven, dus ik fietste aan het eind van de dag nog even naar de supermarkt voor extra aardappels. Die maakte ik in de oven klaar met Parmezaan, erbij een flinke bak salade en een boomstammetje van kipgehakt. Die zag ik toevallig liggen en ik ben gék op de originele boomstammetjes.

IMG 8075

Donderdag

Het was dus eigenlijk de bedoeling om donderdag te eten wat ik overdag al maakte, maar dat belandde uiteindelijk in de prullenbak. Tot het laatste moment wist ik eigenlijk niet wat ik wilde eten.

Met het oog op het sporten donderdagavond besloot ik het restje parelcouscoussalade uit de koelkast op te eten samen met wat gyoza uit de vriezer. Scheelde ook weer ruimte in de koelkast. Ik mikte nog wat extra rauwkost door de salade.

IMG 8085

Vrijdag

Vrijdag en zaterdag was het mijn beurt om de Avondvierdaagse met Vic te lopen. Niet alleen met Vic trouwens, Cody ging ook mee én mijn moeder kwam direct uit haar werk om ook gezellig mee te lopen. Ik zette een makkelijke maaltijd op tafel die ik ’s middags al kon maken, zodat het aan het eind van de dag alleen nog even opgewarmd hoefde te worden. Het werd Roerbakmie!

Zaterdag

Gisteren was de intocht van de Avondvierdaagse en wederom zaten we daardoor met meer mensen aan tafel. Vanwege de warmte besloot ik het zo makkelijk mogelijk te houden. Op de markt nam ik lekkere shaslicks mee met kip, ik roosterde paprika’s en garneerde die met pijnboompitten, extra vergine olijfolie en verse groene kruiden. Daar aten we vers stokbrood met dips bij. Niets meer aan doen! Ik vergat alleen een foto te maken… oeps.

En toen was de eetweek alweer voorbij! Vanavond eten we denk ik lekker patatjes, dat mag wel na zo’n drukke week met feestjes en de Avondvierdaagse. En zo’n warme dag vandaag!

De rest van de week wordt een makkie. Ik sta morgen een paar uur in de keuken waaruit sowieso twee/drie gerechten voor het avondeten komen. Donderdag heb ik een bruiloft inclusief diner en zaterdag ga ik naar een vriendin in Amsterdam.

Qua eetplanning hoef ik dus niet al teveel te doen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close