Sab’s Eetoverzicht #20-2022

Met het mooie weer dat voorspeld was, was het al snel duidelijk dat er zomerse gerechten op tafel moesten komen. En die kwamen er ook! We aten een groot deel van de week lekker buiten aan de tuintafel en ik maakte onder andere zelf pizza, een heerlijke panzanella en we staken de barbecue voor het eerst dit jaar aan. Genieten met een grote G van al die zomerse gerechten weer.

zondag 3

Zondag

Zoals gezegd begonnen we de eetweek met barbecuen. Héérlijk. Stiekem vind ik alle bijgerechten die op tafel staan dan altijd het lekkerst, haha. Daar eet ik meer van dan van het vlees. We hadden deze keer rundvleessalade, Caesar Salad, Caprese, wat fruit en vers stokbrood met lekkere dips.

maandag1

maandag2

Maandag

Even twee foto’s want ik nam het avondeten van maandag mee naar huis. Máár: ik maakte overdag pokébowl. Heerlijk, maar absoluut niet meer fatsoenlijk mee naar huis te nemen haha. Foto 1 is hoe het ’s avonds op mijn bord belandde, foto 2 is hoe het eruit zag toen ik het maakte.

dinsdag 3

Dinsdag

Panzanella, broodsalade, is voor mij een ultiem zomerrecept. Lekker veel groenten in een schaal en daarbij krokant gebakken stukken brood. Lekker veel extra vergine olijfolie erbij… YUM. Via de Instagram highlight ‘KOOK MEE’ kun je zien hoe ik de panzanella maakte. We aten het met nog wat leftovers van de barbecue.

woensdag 3

Woensdag

Nadat we Vic van school hadden gehaald vertrokken we direct naar Bussloo om te genieten van het mooie zomerse weer. De kinderen speelden en zwommen de hele middag en hoe kun je dan beter de dag afsluiten dan met homemade pizza. Ik gebruikte het pizzadeeg van JAN Pizza, dat kregen we vorige week zaterdag mee in een goodiebag en wilde ik graag z.s.m. opmaken in verband met de ruimte in de koelkast. Mijn favoriet was de grote ronde pizza, dat deeg was zo lekker knapperig.

donderdag 3

Donderdag

Ik zou donderdag eigenlijk weer koken op kantoor maar ik had daar zó geen zin in, dat ik besloot het te verplaatsen naar een later moment. Achteraf maar goed ook, mijn dag was gevuld met lastminute meetings en telefoongesprekken. Voor het avondeten moest ik dus even improviseren en ik besloot te kijken naar wat ik allemaal nog had liggen. Er lag pasta in de kast, nog wat Italiaanse vleeswaren in de koelkast en ik maakte een pastasaus van tomaten die op moesten, gegrilde paprika’s, olijfolie en tomatenpuree. Simpel, maar lekker.

vrijdag 3

Vrijdag

Nog even en de witte asperges zijn niet meer te krijgen, dus ik wilde ze nog wel even een keertje eten. Ik maakte deze witte asperges met misoboter (zó lekker!). Erbij aten we gekruide aardappels met zwarte knoflook (van CêlaVita) en kiprollade.

zaterdag 2

Zaterdag

Onze dag was gisteren goed gevuld. We gingen naar de Apenheul, ’s middags werd er buiten gespeeld met vriendjes, daarna langs opa en oma en Tim was de avond + nacht weg. Gelukkig had ik al ingecalculeerd dat ik friet zou bestellen met de jongens.

Aankomende week wordt nagenoeg een grote verrassing, ik heb namelijk vakantie! Een weekje om precies te zijn; we gaan met het gezin later deze week naar Disneyland. Daar hebben we allemaal héél veel zin in. Wat we allemaal gaan eten deze week is dus nog een groot raadsel, dus ik ben benieuwd hoe mijn eetoverzicht er volgende week uitziet – haha.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close