Courgetterolletjes met ricotta en garnalen

Ik ben dol op pasta. Sowieso op koolhydraten trouwens, maar dat weten jullie inmiddels wel denk ik. Maar zo heel af en toe mag het wel iets minder zwaar. Op doordeweekse dagen heb ik altijd nog studieavonden en Tim traint vaak ’s avonds en op zulke dagen vind ik het niet zo fijn om knettertjevol te zitten van het eten. Deze courgetterolletjes met ricotta en garnalen zijn op zo’n avond per-fect. Hartstikke lekker eten en toch het idee hebben dat je iets met pasta eet, maar dan zonder de daadwerkelijke pasta en het (overdreven) volle gevoel naderhand. Ik bestempel dit recept bijna als een echt lentegerecht, maar ach… eigenlijk kan ‘ie het hele jaar door wel.

Voor dit recept heb je behoorlijk wat courgettes nodig, vier om precies te zijn maar daarmee kun je wel direct 3 volwassen monden voeden. Wij hadden er met zijn viertjes genoeg aan, maar de kindjes waren koppig en aten er niet zoveel van. En dat terwijl dit gerecht alleen maar neutrale smaken bevat! De garnalen werden er trouwens wel uitgeplukt, die vonden ze wél lekker – haha. Maar even over die courgettes: omdat je uitsluitend plakken courgette gebruikt voor de courgetterolletjes, ontkom je er niet aan om wat courgette over te houden. Gooi de snijresten niet weg maar verwerk ze lekker in een omelet of maak deze risotto met citroen & courgette, allebei heel erg lekker.

Omdat jullie altijd fan zijn van gerechten die je van te voren kunt maken bij deze alvast een antwoord op je vraag: ja, je kunt dit gerecht al prima van tevoren bereiden. Grill de courgette van te voren en zet de vulling in de koelkast. Je kunt dan op het laatste moment de rolletjes maken en het gerecht in de oven doen. Nog meer tijd? Prep dan de hele ovenschotel vast maar bak hem pas op het moment dat je gaat eten.

Courgetterolletjes met ricotta en garnalen

No ratings yet

Courgetterolletjes met ricotta & garnalen

Als je toe bent aan een wat lichtere maaltijd zijn deze courgetterolletjes met ricotta en garnalen perfect. Weinig koolhydraten, geen zware pasta en toch heel erg lekker. En ook fijn: het gerecht is heel goed te preppen.
Porties3 personen (volwassenen)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • kaasschaaf of mandoline
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 courgettes - gewassen
  • olijfolie - om te besprenkelen
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g garnalen - in grove stukken gesneden
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g mozzarella - geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Schaaf de courgette in lange repen van ongeveer 4mm dik en verdeel ze naast elkaar over de bakplaat.
  • Besprenkel de plakken courgette met olijfolie, peper en zout en grill ze 20 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
  • Roer ondertussen de ricotta, ei, knoflook, garnalen, peterselie, peper en zout door elkaar.
  • Schep de helft van de tomatenblokjes op de bodem van de ovenschaal.
  • Schep een theelepel van de ricottavulling op een gegrilde reep courgette en rol deze op. Leg de courgetterolletjes in de ovenschaal.
  • Schep de rest van de tomatenblokjes over de courgetterolletjes en bestrooi de ovenschaal met mozzarella.
  • Bak de courgetterolletjes 20 minuten in het midden van de oven gaar tot de kaas gesmolten is en de garnalen gaar zijn.
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: courgette, courgetterolletjes, garnalen, gezond, groenten, makkelijke maaltijd, ovengerecht, ovenschotel, ricotta

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Courgetterolletjes met ricotta en garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close