Courgetterolletjes met ricotta & garnalen
Als je toe bent aan een wat lichtere maaltijd zijn deze courgetterolletjes met ricotta en garnalen perfect. Weinig koolhydraten, geen zware pasta en toch heel erg lekker. En ook fijn: het gerecht is heel goed te preppen.
Voorbereidingstijd35 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: courgette, courgetterolletjes, garnalen, gezond, groenten, makkelijke maaltijd, ovengerecht, ovenschotel, ricotta
Servings: 3 personen (volwassenen)
kaasschaaf of mandoline
ovenschaal
- 4 courgettes - gewassen
- olijfolie - om te besprenkelen
- 250 g ricotta
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 200 g garnalen - in grove stukken gesneden
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 g mozzarella - geraspt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Schaaf de courgette in lange repen van ongeveer 4mm dik en verdeel ze naast elkaar over de bakplaat.
Besprenkel de plakken courgette met olijfolie, peper en zout en grill ze 20 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
Roer ondertussen de ricotta, ei, knoflook, garnalen, peterselie, peper en zout door elkaar.
Schep de helft van de tomatenblokjes op de bodem van de ovenschaal.
Schep een theelepel van de ricottavulling op een gegrilde reep courgette en rol deze op. Leg de courgetterolletjes in de ovenschaal.
Schep de rest van de tomatenblokjes over de courgetterolletjes en bestrooi de ovenschaal met mozzarella.
Bak de courgetterolletjes 20 minuten in het midden van de oven gaar tot de kaas gesmolten is en de garnalen gaar zijn.