Courgette omelet uit de oven

Ik ben een groot fan van bijgerechten, en al helemaal als je ze kunt klaarmaken en vervolgens in de oven schuift om die het laatste werk te laten doen. Zo kan ik me ondertussen focussen op dat wat ik er nog bij maak en zo zet je vervolgens een lekkere en complete maaltijd op tafel. Deze courgette omelet uit de oven is flink van formaat, lekker en vooral ook makkelijk om te maken. Je mixt alles met elkaar, giet het in een grote ovenschaal en wanneer het geheel gaar is laat je het heel even afkoelen. Snijd er vervolgens mooie punten van en serveer het bij de maaltijdsalade die je ondertussen hebt staan maken. Dat wat je overhebt bewaar je gewoon voor de volgende dag!

3.67 van 3 stemmen

Courgette omelet uit de oven

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 tenen verse knoflook geraspt
  • 10 gram verse oregano fijngehakt
  • 2 courgettes geraspt
  • 200 gram witte kaas
  • 8 eieren losgeklopt
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de rode ui totdat deze lekker begint te geuren. Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog even goed mee op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit en doe de inhoud van de pan in een grote kom.
  • Voeg de geraspte courgette toe, brokkel de witte kaas erover en voeg ook de losgeklopte eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en schuif in de oven voor 40 minuten. Klaar als de bovenkant een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

Notities

Ik gebruikte hiervoor een ovenschaal van 30 x 20 cm.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close