Fastfood Friday: Makkelijk garlicbread met kaas

Toen ik op Instagram laatst de Reel voor dit recept deelde gingen jullie los! En ik snap het, dit makkelijke garlicbread met kaas is namelijk ook écht heel erg lekker. Inténse knoflooksmaak dankzij de zelfgemaakte kruidenboter, zachte kaas bovenop… Och, wat was dit ongelofelijk lekker. En: ontzéttend snel gemaakt dus een betere Fastfood Friday kun je bijna niet wensen.

Ik moet je wel even waarschuwen van tevoren. Net als ik zijn er namelijk veel mensen die heel erg van knoflook houden en die geneigd zijn meer knoflookteentjes te gebruiken dan een recept aangeeft. En dat snap ik, maar ik wil je toch op het hart drukken om het bij dit makkelijke garlicbread met kaas gewoon bij een teentje te houden. Je gebruikt de knoflook namelijk rauw en doordat je hem raspt voeg je naar verhouding behoorlijk wat knoflook aan de boter toe. De smaak van de kruidenboter is dan ook intens. Héél intens. Maar wel precies goed van smaak zodat je de twee soorten kaas ook nog proeft op het brood. Ga je meer teentjes knoflook gebruiken, dan gaat de kruidenboter alles overpoweren en dat is een beetje zonde. Dus hou je in, voor deze ene keer ;-)

Wil je het toch iets uitgebreider doen en zelf het deeg voor het brood ook maken? Volg dan dit recept voor garlic bread. Die lijkt een beetje op die van New York Pizza; ook zeer smakelijk.

Makkelijk garlicbread met kaas

Makkelijk garlicbread met kaas

No ratings yet

Makkelijk garlicbread met kaas

Pas op, dit makkelijke garlicbread is echt een knoflookBOM. Heel intens van smaak maar oh zo lekker dankzij de zelfgemaakte kruidenboter en de dikke laag kaas die er bovenop gaat.
Porties2 broden
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Hoelang te bewaren Direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 100 g zachte boter
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 el bieslook & peterselie
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte Cheddar
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden.
  • Roer de boter, knoflook, bieslook, peterselie en zout door elkaar. Smeer de twee helften brood rijkelijk in met de kruidenboter.
  • Strooi de geraspte kazen over de kruidenboter. Bestrooi de broodjes met extra peterselie en zwarte peper.
  • Schuif het stokbrood 10-15 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is. Eet zo snel mogelijk.
Gang: brood
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: fastfood, fastfood friday, garlic bread, kaas, kaasbroodje, knoflookboter, knoflookbrood, kruidenboter

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Makkelijk garlicbread met kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close