Kip Katsu bowls

Kip Katsu is tot nu toe altijd een enorme hit geweest op Ohmyfoodness. Kip Katsu curry is een van de populairste curryrecepten op de blog en de Kip Katsu sandwich is ook zeker een aanrader. Vandaag voeg ik daar weer een nieuw en ongelofelijk lekker recept aan toe: Kip Katsu bowls.

Zoals met veel Japanse gerechten het geval is, vragen ook deze Kip Katsu Bowls om niet al teveel ingrediënten. De hero of the dish is natuurlijk de krokante kip die extra krokant gefrituurd wordt dankzij de panko. Het zelfgemaakte Katsu-achtige sausje dat daar overheen gaat past er perfect bij. Verder kleed ik de bowl aan met eenvoudige ingrediënten. Uiteraard dient rijst als de basis en andere toppings zijn snackkomkommertjes, een gekookt eitje, krokante zeewier met sesamzaadjes en dungeschaafde bosui. Super simpel en vooral ongelofelijk lekker!

Zoals ik al zei wordt de kip gefrituurd maar zelf heb ik de frituurpan al járen geleden de deur uit gedaan. Ik frituur altijd in een normale pan en voor deze kipfilets is shallow fry voldoende. Dit houdt in dat je een koekenpan neemt, daar een klein laagje olie van ongeveer 1 – 1,5 cm hoog in schenkt en daarin de kip frituurt. Je hebt dus geen hele fles olie nodig en zit na het koken ook niet met een grote hoeveelheid olie die je ergens moet laten. Ideaal!

Kip Katsu bowls

Kip Katsu bowls

Kip Katsu bowls

5 van 1 stem

Kip Katsu Sandwich

Kip Katsu, krokant gefrituurde Japanse kip, doet het altijd goed op OMF en dat snap ik - het is ook echt heel lekker! Deze Kip Katsu bowls heb je snel gemaakt en je hoeft de kip maar in een klein laagje olie te frituren.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

Kip Katsu

  • neutrale olie om in te frituren
  • 4 kipfilets
  • 100 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 g Panko

Kip Katsu saus

  • 3 el ketchup
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl honing

Basis van de bowl

  • 250 g rijst
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes - fijngesneden
  • 4 snackkomkommers - in plakjes
  • 1 vel nori - in reepjes
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Wentel de kipfilets door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de kipfilets 7-8 minuten goudbruin krokant en helemaal gaar. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Roer alle ingrediënten voor het Katsu sausje door elkaar en zet even apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel de rijst over vier borden.
  • Kook de eitjes 7 minuten en snijd ze doormidden.
  • Snijd de Kip Katsu in reepjes en verdeel deze over de rijst. Schep een lepel Katsu saus over de kip.
  • Verdeel de gekookte eieren en snackkomkommers over de borden.
  • Garneer het gerecht met bosui, de nori en de geroosterde sesamzaadjes.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: bowl food, japans, kip katsu, kip katsu bowls, krokante kip, makkelijke maaltijd, rijst, rijstbowl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Katsu bowls

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close