Spicy Australian Pies

Als ik aan Australian Pies denk, dan denk ik altijd even terug aan Lowlands. Een paar jaar geleden was daar namelijk een foodtruck die deze dingen aan de lopende band verkocht en aangezien mijn vriend toch redelijk een ‘carnivoor’ te noemen is, was er geen twijfel over mogelijk dat hij daar zijn muntjes aan uit ging geven. Op zo’n festival kan ik nooit een keuze maken en haal ik het liefste 5 verschillende gerechten, maar voor hem was het overduidelijk. Australian Pies. Want, daar zit heel veel vlees in. Dus dat móet heel lekker zijn.

Ik heb Tobias nog nooit zo gelukkig zien eten.

Nadat meneer dit taartje gegeten had, ging hij de jongen van de betreffende foodtruck even bedanken voor de goddelijkheid die hij zojuist naar binnen had gewerkt. Want wat vond hij dit toch lekker. En wat vond de jongen van de foodtruck dat leuk om te horen, met als gevolg dat Tobias nog een Australian Pie kreeg als dank voor zijn woorden. Nog een keer zag ik intens geluk.

To do

Goed, je begrijpt dat ik dit dus al enige tijd op mijn lijstje had staan om te maken. Vorige week ben ik aan de slag gegaan en heb ik me verdiept in de ingrediënten voor de lekkerste meat pie en ik moet zeggen dat het behoorlijk goed gelukt is. Ik heb staan knutselen met bladerdeeg om deze mooie taartjes te maken en ze zien er prachtig uit, al zeg ik het zelf. Maar heb je daar nou geen zin in, dan kun je ze ook gewoon op de manier van een saucijzenbroodje maken, veel makkelijker en net zo lekker!

IMG 8539

3.25 van 4 stemmen

Spicy Australian Pies

Porties9 pies

Ingrediënten

 • 1 rode ui gesnipperd
 • 500 gram rundergehakt
 • 2 eetlepels barbecue saus
 • 1 eetlepel Worcestershire sauce
 • 100 ml runderbouillon
 • 1,5 eetlepel rode curry
 • 1,5 eetlepel maïzena
 • 15 vellen bladerdeeg
 • 1 ei losgeklopt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Bak de ui glazig en voeg het rundergehakt toe, rul tot het bijna gaar is.
 • Voeg de barbecue suas, Worcestershire suave, runderbouillon en rode curry* toe. Roer goed door elkaar en laat het mengsel op zacht vuur doorgaren.
 • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verspreid ze op je werkblad. Laat ze even op temperatuur komen en als de plakjes een beetje zacht geworden zijn, ga je de muffin bakvorm er mee bekleden. Ik snij altijd 1 plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes, deze zijn voor de bodem. Het volgende plakje bladerdeeg snij ik in repen, deze zijn voor de zijkanten.
 • Om het gehaktmengsel wat beter te binden voeg je de maizena toe. Meng de maizena eerst met een beetje water en roer er een papje van. Voeg vervolgens toe aan het gehakt en roer goed door.
 • Je kunt nu de muffin bakvorm gaan vullen met het gehaktmengsel. Niet te zuinig, het mag best een beetje naar boven uitsteken.
 • Maak nu de dakjes door een plak bladerdeeg over een gevulde cup te leggen en steek een rondje uit met een glas of mok. Druk de randen goed aan.
 • Bestrijk alle taartjes met een beetje ei en schuif de bakvorm in de oven voor 25 minuten. De taartjes zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Notities

Lekker met curry of ketchup!
*Proef na het toevoegen van de curry het gehaktmengsel even en voeg naar smaak meer rode curry toe als je van pittig houdt.

Join the Conversation

 1. Ryanne says:

  Ziet er geweldig uit! Als je dit als diner eet ipv snack, waar zouden jullie het dan mee combineren?

 2. Wat zien ze er fantastich uit. Ik ben dol op dit soort pies/flapjes/broodjes. Ga ze zeker proberen.

 3. Elize | eatcooklove says:

  Zo lekker, die pies! Ik ben gelijk terug in Ulladulla – ja echt – plaatsje langs de kust onder Sydney. Een té lekkere home made pie op daar.. ik heb me r zelf daarna nooit meer aan durven wagen :)

 4. Hester Wachter says:

  5 sterren
  Heel erg lekker. Ik vond het alleen lastig om de deksels stevig aan de pie vast te maken. Volgende keer doe ik ze minder l vol, maar zorg ik dat er een groter randje bladerdeeg overblijft om vast te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close