Sab’s Eetoverzicht week 47/2018

Oh jongens, het was me de eetweek wel weer hoor. Van een pre-vliegtuig maaltje naar Belgisch stoofvlees met friet (want: what else?), heerlijke bavette in een restaurant, een uitgebreid Friendsgiving diner en een etentje bij een old school wokrestaurant. Je hoort het al, heel veel in de keuken staan deed ik absoluut niet en het was zo’n eetweek die perfect past bij de tijd van het jaar. Veel koolhydraten, veel comfort food… Het is maar goed dat ik weer een begin heb gemaakt met sporten afgelopen week, anders komt het echt niet goed allemaal!

sushi 2

Zondag

Vliegtuigvoer! Op JFK Airport in New York haalde ik even snel een bakje met sushi dat ik at voordat ik het vliegtuig in ging. Het was al even geleden dat ik wat had gegeten en zin in vette hap à la Shake Shack had ik niet, dus dit ging er wel even in. Smaakte prima!

pasta

Maandag

Hoewel ik ’s ochtends uit het vliegtuig kwam rollen en redelijk brakkie takkie was, vond ik het niet heel erg om maandagavond iets in elkaar te flansen. McDonald’s lieten we even voor wat het was, traditie na een vakantie!, in plaats daarvan draaide ik een snelle pasta in elkaar met kippendijen, tuinerwtjes, paddenstoelen, crème fraîche en verschillende kruiden. Pasta is altijd een prima go to gerechtje.

pokebowl

Dinsdag

Stiekem stond deze pokébowl vorige week al op de planning maar toen werd het uiteindelijk sushi. Maakt niet uit, de ingrediënten waren nog houdbaar en daardoor stond het alsnog afgelopen dinsdag op tafel. Lekker hoor, met knoflookgarnalen, tonijnsalade en diverse groenten. Blijft een favoriet maaltje hier in huis, net zoals bij Viv!

stoofvlees

Woensdag

Van biermerk Leffe kreeg ik een onwijs tof perspakket thuisgestuurd met daarin een limited edition Le Creuset, die zien jullie morgen wel in Week van OMF, het Leffe-kookboek en een aantal ingrediënten voor ‘Hugo’s Stoofvlees’. Ik moest toch nog naar de supermarkt en besloot direct vlees mee te nemen om het stoofvlees te kunnen maken. We aten het ’s avonds met friet. Niet helemaal een woensdagproof-maaltje voor ons maar ach, die koude donkere dagen doen ’t hem.

spookhuys

Donderdag

Op pad voor Gelderse Streken en deze keer mocht ik aanschuiven in Hattem, in het Spookhuys. Ik kreeg zóveel lovende reacties toen ik dit aankondigde via Instagramstories dat mijn verwachtingen hoog gespannen waren. En ik moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld werd. Alle details gaan jullie zien in de stadsgids voor Hattem, maar ik kan alvast verklappen dat ik genoot van een heerlijke bavette. Zo fijn dat ik dit soort dingen weer kan eten sinds ik goede medicijnen heb.

friendsgiving

Vrijdag

Tim en ik kwamen een aantal maanden op het idee om een Friendsgiving-diner te organiseren. Thanksgiving dus maar eigenlijk vooral een goed excuus om een etentje te organiseren voor vrienden. We nodigden ze uit op vrijdag in plaats van donderdag, toch een stuk gezelliger zo in het weekend, en ik bouwde de hele tafel voor met lekkers. Kalkoen van Boers & Boers waar ik twee jaar geleden al uitgebreid over schreef, verschillende bijgerechten en pumpkin pie als dessert. Het was waanzinnig gezellig, zeker iets om een traditie van te maken!

wokcentre

Zaterdag

Het is altijd een uitdaging om met ons een etentje te plannen vanwege alle verplichtingen die we vaak hebben in weekenden, maar een aantal weken geleden planden we gisteravond al in als ‘datenight’ met de opa en oma van Tim. Zij kozen een wokrestaurant uit waar we gingen eten. Lekker oldschool, een typische vreetschuur maar best ok op z’n tijd! Wel een ideaal restaurant om een kind mee naartoe te nemen, haha.

Op wederom een draaidag voor Gelderse Streken aankomende donderdag staat er qua eten voor ons weinig bijzonders op de planning deze week. Kijk ik ook best wel even naar uit hoor. Hoewel ik er vrij weinig tijd voor ga hebben, heb ik wel zin om weer wat vaker in de keuken te staan om zélf ons avondeten in elkaar te draaien. Wat we allemaal gaan eten weet ik echter nog niet, ik ben nog even niet voor een eetplanning gaan zitten. Daar moet ik maar eens even hard over gaan nadenken vandaag…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close