Sab’s Eetoverzicht week 9/2017

Een hele goedemiddag, daar zijn we weer! Nog zonder baby (of nouja, dit zit nog in mijn buik) en dus staat er weer een nieuw Sab’s Eetoverzicht klaar. Ik word blij van het eetoverzicht van afgelopen week! Gevarieerd, vrijwel enkel gegeten waar we echt zin in hadden en daarnaast ook veel groenten en vrij lichte maaltijden voor ons doen. Met uitzondering van een uitschieter op de donderdag want toen bestelden we pizza, maar dit had een goede reden vind ik. Ik maak nog braaf iedere zondag een eetplanning voor de rest van de week maar iedere keer ben ik benieuwd hoever we aan die eetplanning kunnen voldoen. Ik denk dat ik vanaf deze week het kopen van verse producten maar een beetje ga verspreiden. Mocht de bevalling ineens beginnen zitten we in ieder geval niet met bederfelijk waar in de koelkast. Anyways, kijk je mee naar mijn afgelopen eetweek?

agv

Zondag

Aardappels, groenten en vlees maar dan toch een beetje anders. Een AGV’tje is voor mij toch echt gekookte aardappels met groenten en vlees, voor jullie ook? Vorige week aten we in ieder geval Kip Piri Piri uit de oven met gekruide aardappelwedges uit de Airfryer en een Mexicaanse salade van Albert Heijn. Die laatste vond ik overigens erg lekker! Leuk idee om verkruimelde tortillachips te gebruiken als soort croutons. Overigens, héél opvallend: ik proefde de koriander niet. Nu kun je mij normaliter echt niet voor de gek houden met koriander maar nu proefde ik het gewoon echt niet, terwijl er hele blaadjes in de salade zaten he. Zou dat door de zwangerschap komen?

noedelsoep

Maandag

Ik zei vorige week al even dat ik zin had in noedelsoep en dus zette ik die direct op de planning voor maandag. Ik volgde min of meer dit recept dat al eeuwen op OMF staat. In plaats van grote stukken rundvlees gebruikte ik rosbief (die wordt gegaard door de hete bouillon waardoor ik het ook gewoon kon eten) en ik maakte de noedelsoep af met wat gefrituurde uitjes, geroosterde sesamzaadjes en sesamolie. Héérlijk. Echt comfortfood.

kip kerrie

Dinsdag

Volgens mij gaf ik vorige week ook al even aan dat ik zin had in Kip Kerrie dus ook die ging op de planning. Gemaakt met kippendijen, lekker veel groenten en een saus op basis van kokosmelk. Healthy food, jum.

stoofperensalade

Woensdag

Voor woensdag maakte ik een maaltijdsalade. Deze salade met stoofpeertjes, geitenkaas en spekjes om precies te zijn – een recept dat ik vorig jaar filmde met Cynthia. Het is zó’n eenvoudige salade en doordat de warmte van de stoofperen en spekreepjes de geitenkaas doet smelten heb je ook geen dressing nodig. Onwijs lekker en in no-time klaar dus ideaal. Ook Tim vond het erg lekker terwijl hij normaliter geen fan is van warm fruit. Winning! We aten er wat stokbrood (van de bakker, jum jum) met homemade kruidenboter bij.

pizza

Donderdag

Afgelopen donderdag liep alles even in de soep. Ik moest ’s middags in het ziekenhuis zijn voor een controle bij de gynaecoloog maar daar bleek een meting niet helemaal goed te zijn. Resultaat? Uiteindelijk spendeerde ik DRIE UUR in het ziekenhuis, lopend van onderzoek naar bloedprikken, naar CTG naar echo… Ik was tegen 17.00 uur weer thuis en die dag al sinds half 12 onderweg. Appeltje eitje normaal gesproken maar niet voor de hoogzwangere status waarin ik me nu bevind, haha. Ik was gesloopt door al dat gehannes aan mijn lijf en het gesjouw in het ziekenhuis. De curry die in de slowcooker zat kon me gestolen worden, ik wilde comfort food. En dat vonden we in pizza!

vega curry

Vrijdag

De curry die ik voor donderdag had gemaakt gooide ik niet weg maar warmde ik vrijdag gewoon op voor het avondeten. Betere keuze ook achteraf want nu had ik de tijd om Naan te halen voor bij de curry, beste combi ever! Het was overigens een vegetarische curry met zoete aardappel, kikkererwten, quinoa en broccoli naar dit recept. Vond hem erg lekker (ziet er niet zo uit op mijn foto maar was het wel!) maar had er helaas de hele nacht last van, het eten zat zó hoog! Dat is zo typisch voor mijn lijf. Fastfood wordt veel sneller verwerkt dan gezonde maaltijden. Lekker handig, not.

nieuwe pakhuys

Zaterdag

Gisteren hadden mijn meneer en ik datenight. Alhoewel night, we zaten aan het einde van de middag al in de bioscoop want deze hoogzwangere oma trekt de avondvoorstelling echt niet meer haha! De film (Logan, zó tof) was om half 7 afgelopen en in plaats van daarna direct weer naar huis te rijden kozen we ervoor om in de stad even gauw een hapje te eten. We streken neer bij Het Nieuwe Pakhuys waar ik koos voor de Black Angus burger met onder andere kaas, gebakken ei en champignons. Ziet er op de foto niet heel appetijtelijk uit moet ik zeggen maar ik vond hem, ondanks dat ik hem volledig moest laten doorbakken, érg lekker. En groot ook trouwens, mijn hemel. Ik kreeg ‘m niet helemaal op.

Dat was ‘m weer. Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Ohhh lekker! Een salade met stoofpeertjes – dat had ik nou nooit kunnen bedenken. Klinkt inderdaad wel hartstikke lekker! En die van de nachos over de salade ga ik ook onthouden. Fijne week!

 2. Margot says:

  Die mexicaanse salade klinkt goed en groot gelijk dat je donderdag voor comfort food koos!

 3. Anita says:

  Ben zo benieuwd welke naam je gehaald hebt? Wij komen altijd uit bij die van Patak maar die haalt het in de verste verte niet bij de naam die je in een Indiaas restaurant krijgt. Nu snap ik, zij hebben tandoorovens, maar is er een naan die wel de test kan doorstaan? Ben heel benieuwd.

 4. Esmee says:

  Oké, die salade gaat direct op mijn lijst! Ik grijp elk excuus voor stoofpeertjes aan en deze salade klinkt super goed! Ziet er allemaal trouwens erg goed uit!

 5. Britt says:

  Oh oh wat een heerlijke dingen allemaal! Die curry, mexicaanse salade en kip kerrie look goooood, yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close