Sab’s Eetoverzicht #3-2024

Veel comfort food kwam er op tafel afgelopen week, perfect passend bij het koude weer. Ik bracht vele uren weer door in de keuken waardoor het ’s avonds met name een kwestie was van eten opwarmen. En da’s toch wel makkelijk hoor!

De jongens zijn de hele week bij mij (en aankomende week ook nog een groot deel) dus zij hebben ook de nodige vingers in de pap gehad wat betreft het eten. Zo aten we frietjes, een klassiek AGV’tje en een lekkere stamppot.

IMG 1930

Zaterdag

Ik begon de eetweek nog even in mijn eentje en ik startte hem met een heerlijke curry. Deze spinaziecurry met zongedroogde tomaat stond nog in de koelkast; echt een van mijn favoriete curry recepten. Heb er twee dagen van kunnen genieten, dus yay!

IMG 1933

Zondag

De jongens kwamen zondagavond weer thuis en we besloten nog even met z’n vieren te eten voor hun vader op vakantie zou gaan. Het werden frietjes, tot groot genoegen van iedereen natuurlijk. Mijn kroket moest ik uiteindelijk afstaan aan twee aasgieren.

IMG 1953

Maandag

Heel smakelijk ziet het eten van maandag er niet uit, maar lekker was het absoluut! Foe Yong Hai met champignons en prei. Het sausje is een beetje verdwenen, maar die zat er wel bij.

IMG 1990

Dinsdag

Er stond risotto op de planning voor dinsdag, maar tijdens het opwarmen werd dat helaas net iets te papperig. De smaak was echter nog prima, dus we schoven de citroen risotto met groene asperges gewoon met een lepel naar binnen. Geschikt voor mensen zonder tanden, haha!

IMG 2001

Woensdag

Een ‘klassiek’ AGV’tje op de woensdagavond. Ik maakte sinds héle lange tijd weer eens gehaktballen en kookte daarbij sperzieboontjes. Ook bakte ik nog een restje aardappelpuree flink op. Door de puree op te bakken krijgt ‘ie van die krokante stukjes, heel lekker.

IMG 2015

Donderdag

De kinderen mochten donderdag kiezen of we voor een aardappelschotel gingen of voor een stamppotje. Het werd het laatste: preistamppot met Boursin. Ik at het met falafel en nog twee stoofpeertjes die in de koelkast stonden. De jongens hadden er nog een gehaktbal bij. De aardappelschotel schoof door naar vrijdag!

IMG 2025

Vrijdag

Zoals gezegd: aardappelschotel dus. Met champignons, crème fraîche en brie. Super simpel maar wel erg smaakvol. Erbij nog knoflookchampignons die ook in de koelkast stonden, waardoor de kleuren op het bord wel ver te zoeken waren. Voor de kinderen was er iets anders, hoe leuk het ook zou zijn: die eten dit niet.

Het wordt bijna een beetje saai om te zeggen, maar aankomende week ziet er weer zo goed als hetzelfde uit: uren in de keuken en ’s avonds dus zeer gevarieerd eten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close