Week van OMF #2-2021

Goedemorgen op deze maandagmorgen, het weekend zit er alweer op – tijd voor een volle, nieuwe en drukke week. Maar niet voordat we even terugblikken op afgelopen week want die was lekker productief. Ik heb veel gewerkt, veel gestudeerd en verder gebeurde er zoals iedere week vooral vrij weinig. Maar dat geldt voor iedereen in deze tijd geloof ik. Alhoewel, gebeurde er vrij weinig… Ik besloot mijn hand te verbranden aan een loeihete pan en moest daarvoor echt even langs de huisarts. Daar had ik even niet op gerekend.

IMG 9404

Maandag

Mijn week begon niet zo heel lekker omdat mijn volledige planning op de schop werd gegooid. De CV-ketel op kantoor werd vervangen en de monteurs waren er al veel vroeger dan verwacht, de koplamp van mijn auto ging stuk… Hoe dan ook, ik werkte het gros van de ochtend op een ijskoud kantoor en was daardoor verkleumd tot op het bot, ondanks het dragen van mijn winterjas.

IMG 9407

Halverwege de middag, toen de monteurs eindelijk weg waren, reed ik langs de garage voor het fixen van mijn autolamp en deed ik boodschappen voor de kookdagen deze week.

IMG 9408

Lastminute dook ik tóch nog even de keuken in om een korte kookvideo (in een nieuwe stijl) op te nemen.

IMG 9417

’s Avonds weer aan de studie!

IMG 9418

Vics dinosaurus mocht me meehelpen gelukkig.

IMG 9424

Dinsdag

Tijdens de kookdag dinsdag ging het even een beetje mis. Ik pakte heel netjes een hete pan met pannenlappen uit de oven maar dacht niet veel later even niet na toen ik hem op de kookplaat een stukje wilde verplaatsen. Resultaat: tweedegraads brandwonden aan drie vingers… Toch maar even door de huisarts laten checken en die pakte mijn vingers in met zalfgaas en verband ter bescherming. Ideaal was het zeker niet, maar ik kon nog gewoon werken.

IMG 9429

En ’s avonds weer aan de studie! Vind het zo fijn aan de studie van NTI dat zij nog gewoon met echte lesboeken werken en niet alleen met digitale informatie.

IMG 9431

Woensdag

De hubby was zo lief om mij vast koffie te brengen boven terwijl ik de kindjes in hun kleren hees .Wat een topper hè. Ik was vooral veel aan het rommelen in en rondom huis woensdag.

IMG 9435

Zo moest het traphekje weer voor de trap worden geplaatst want Cody klimt inmiddels zo naar boven.

IMG 9455

Omdat ik nu weer studeer en daarvoor een hele werkdag heb ingeleverd, ontkom ik er helaas niet aan om op woensdag tussendoor wat dingen te doen. Dus terwijl Vic lekker aan het spelen was en Cody in bed lag, kroop ik even achter de laptop.

IMG 9452

Wel gingen we even naar buiten en naar de speeltuin, het was zulk mooi weer!

IMG 9461

’s Avonds besteedde ik weer aan de studie, het onderwerp neurologie stond op de planning. Vrij ingewikkeld maar súper interessant vind ik. Ik maak altijd nog aantekenen in een collegeblok want opschrijven is voor mij al direct leren. Dat in tegenstelling tot een samenvatting typen, want dat gaat vrijwel vanzelf zonder de stof echt op te slaan.

IMG 9463

Donderdag

En donderdag weer naar kantoor! Er stond een kookdag gepland voor mijn nieuwe kookboek! Die moet eind april af en aangezien ik geen tijd heb om daar lastminute nog heel aan te moeten, verspreid ik het werken daaraan nu over een paar maanden.

IMG 9465

Ook kwam er de nodige foodpost binnen deze week! Twee boeken: een boek over Sodabrood van broodmeesteres Levine van Doorn en een boek van Njam.tv met allemaal feestelijke recepten. Beide leuke boeken zo op het eerste gezicht, ik zal er Cook the Books van maken!

IMG 9466

Ook kwam er foodpost binnen van Graze, gezonde snacks voor tussendoor met o.a. dit grappige doosje.

IMG 9467

En verder vooral veel snacks. Altijd handig om een voorraadje van te hebben op kantoor.

IMG 9484

Vrijdag

In principe heb ik de hele vrijdag geblokt voor studie tegenwoordig, maar ik kreeg mijn to-do lijst niet helemaal af tijdens mijn andere werkdagen en dus ging ik gewoon naar kantoor vrijdagochtend. Ik werkte eerst mijn to-dolijst af. Zo moesten er een aantal Cheesecakeboeken worden verstuurd. Ik kreeg afgelopen week te horen dat we alweer de VIERDE(!) druk ingaan met het boek – zó te gek.

IMG 9486

Ook vrijdag kwam er leuke foodpost aan! Ingeblikte/-potte vis (Pesticada) van Saboreal uit Portugal, te koop bij Casa da Lina. Hoe leuk zijn de verpakkingen! De vis lijkt me echt heel lekker op een stokbroodje, door een salade of door de pasta dus dat gaan we even proberen binnenkort.

IMG 9487

En er was post van Kelly Loves: healthy snacks die perfect zijn om mee te nemen. Deze verpakkingen vind ik ook al zo leuk. Extra liefde voor de kommetjes die in het pakker zaten.

IMG 9489

Studeren op kantoor bleek geen succes; ik werd zo erg afgeleid door het werk dat ik nog zag liggen. Ik pakte mijn spullen dus weer in en ging in de middag naar huis. Dat ging stukken beter! Mijn lesstof van vorige week ging over neurologie, máteloos interessant vond ik het.

IMG 9495

Weekend

En toen was het alweer weekend, de weken gaan zó snel! Voor de jongens bestelde ik nieuwe regenlaarsjes. Cody had ze nog niet en Vic was toe aan een maat groter. Ik ging voor de winterboots van Bergstein. Hoe schattig zijn die rechter, zó klein (maat 20).

IMG 9499

We deden rustig aan dit weekend en waren lekker aan het cocoonen. Zaterdag volgde ik de Vrienden van Amstel Livestream. Vond dat echt mega geslaagd, wat een feestje.

IMG 9504

Door de sneeuw was het zaterdagavond nog zo licht buiten. Om half elf waren er nog kinderen aan het sleeën, haha.

Gisteren bleven we lekker binnen. We deden het huishouden, de jongens waren lekker aan het spelen en ik ging ’s middags aan de studie. Cody zit momenteel onder de waterpokken, was te verwachten na Vic natuurlijk, maar vooralsnog voelt hij zich ok.

Aankomende week sta ik vooral héél veel in de keuken. Ik heb drie kookdagen gepland want ik wil weer even een beetje verder vooruitwerken voor Ohmyfoodness. Door de feestdagen is dat er een beetje bij ingeslopen en ik word daar altijd een beetje onrustig van. Ook ben ik ondertussen bezig met het maken van de Ohmyfoodness Agenda voor 2022 én sta ik in de keuken voor mijn nieuwe boek die in september uitkomt dus er is genoeg te doen in korte tijd.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close