Viv’s Eetoverzicht #6-2021

Ja goedemiddag! Ik gok dat jullie allemaal ergens op het ijs staan, en nog helemaal niet bezig zijn met de eetplanning voor de komende week. Hoe dan ook, toch hier alvast mijn gerechten van de afgelopen week om je hopelijk wat inspiratie te bieden. Buiten de stamppotten en erwtensoep om. Want ik kan me voorstellen dat dat is waar je zin in hebt met deze winterse taferelen. Overigens gaat de chocomel met slagroom hier in huis ook aardig hard, maar dat terzijde ;-)

Ik maakte de afgelopen week gerechten die ik al eerder had bedacht om te maken, maar die stonden nog een beetje ‘open’ op mijn eetplannings-lijstje. Voor de afgelopen week plande ik het daadwerkelijk maar eens in en voor de rest maakte ik gerechten op basis van dingen die we nog in huis hadden. Onze voorraadkast is sinds een paar weken weer aardig strak georganiseerd (ik vond het weer nodig), dus ik had een mooi overzicht van wat er gemaakt kon of móest worden.

Eetoverzicht Vivian week6 1

Zondag

We werkten zondag onze left-overs weg. Tobias ging voor de lasagne en ik voor de nasi. Dus inderdaad, dit is dezelfde wazige foto als vorige week. Maar een lekkere hap in ieder geval, met satésaus erbij, komkommer en gebakken uitjes. Overigens maak ik de basis (smaakmakers) voor nasi altijd van een rode peper, rode ui, knoflook en verse gember.

Eetoverzicht Vivian week6 2

Maandag

Dit gerecht wilde ik graag weer eens maken. Nog niet zo heel lang geleden maakte ik het voor OMF dus het recept staat ook online. En Tobias en ik waren er allebei wel erg fan van omdat het heel smaakvol is, maar ook licht en gezond. Gevulde puntpaprika’s met een pittige paprikasaus, couscous, witte kaas en geroosterde amandelen. Zoiets ongeveer.

Eetoverzicht Vivian week6 3

Dinsdag

Vond het wel weer eens tijd voor een buddha bowl dus die maakte ik. Zo simpel is het. De inhoud varieert vaak wel, en deze keer maakte ik het met zoete aardappel, gekookte broccoli, walnoten, avocado, geroosterde kikkererwten en een misodressing. Misopasta, haal het in huis jongens. Echt een lekkere smaakmaker voor bij een gerecht zoals dit.

Eetoverzicht Vivian week6 4

Woensdag

Wij hebben een periode gehad dat we heel vaak deze zoete aardappelsalade aten. Heel simpel; zoete aardappel in blokjes gebakken of geroosterd. En erdoor een dressing van mayonaise, citroensap en dille. Deze keer deden we er gebakken spek en gekookte broccoli door.

Eetoverzicht Vivian week6 5

Donderdag

We hadden een aangebroken pak pandanrijst staan en hoewel zoiets heel lang goed is, stop ik rijstsoorten, couscous en meer van dat spul altijd in grote potten die we in een grote keukenla hebben staan. Hier had ik dus geen pot meer voor dus ik wilde het graag opmaken. Met bloemkool en een kerriesaus die ik maakte van kokosmelk, gebakken ui, knoflook, verse gember en uiteraard kerriepoeder. Heel makkelijk en ook een niet al te zware hap.

Eetoverzicht Vivian week6 6

Vrijdag

Het is door de lockdown heel lang geleden, maar ik had nogal een race-dag vrijdag. De helft van de dingen die ik moest of wilde doen lukte niet waaronder koken. Ik stelde voor een soepje op te warmen, omdat ik daar ook wel zin in had en het zou lekker makkelijk en snel zijn. Met een stokbroodje met paturain erbij.

Eetoverzicht Vivian week6 7

Zaterdag

Ik stond zaterdagmiddag nog even in de keuken voor OMF en maakte deze gezellige quiche voor Pasen. Het recept komt dus nog online maar we aten er al wel lekker een stuk van. En hij was erg goed gelukt kan ik je vertellen :-)

Voor de komende dagen heb ik nog e.e.a. op de planning staan, dus ik zal later deze week boodschappen doen om dat te halen wat we nog nodig hebben om onze eetplanning weer rond te maken. Overigens moet ik voor de rest van de week nog bedenken wat het wordt.. eerst maar even zondag houden ;-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close