Viv’s Eetoverzicht #3-2022

De week is weer voorbij gevlogen en voor mijn gevoel heb ik pas net de boodschappen voor de hele week binnen. Maar niets is minder waar want die werden op dinsdagavond bezorgd, en dat is toch echt alweer even geleden. Betekent ook dat ik straks de deur uitga om weer een nieuwe lading in huis te halen. Al hebben we onze eetplanning niet helemaal rond gekregen. Want er kwamen twee makkelijke avonden achter elkaar tussendoor; zo waren we vrijdag allebei erg druk en wordt daar wat het eten betreft óf heel strak gepland en begin ik op tijd met koken, óf we doen heel makkelijk. En dat laatste gebeurt dus eigenlijk net wat vaker ;-) Vrijdag is gewoon een dag die gevuld wordt met dingen regelen, van hot naar her vliegen voor het een en ander, afspraken en natuurlijk tussendoor ook flesjes en hapjes voor Louie. Hoe dan ook, de rest van de week werd er lekker gekookt. En gisteren bestelden we weer eens wat en dat was HEEL erg lekker.

Eetoverzicht Week3 Vivian 1

Zondag

Ik koop ze nooit, lahmacuns. Maar ik kwam ze tegen bij de Appie en ik weet dat Sabine ze wel eens koopt (en er erg enthousiast over is) dus ik nam ze maar eens mee. Tobias was ook gelijk enthousiast want die houdt wel van dit soort dingen. Ik bakte op hoog vuur kippendijen met schoarmakruiden, maakte een knoflooksausje van Griekse yoghurt met geraspte knoflook en sneed wat ijsbergsla en komkommer in reepjes en stukjes. Stevige hap wel hoor, wel heel lekker.

Eetoverzicht Week3 Vivian 2

Maandag

Ik vond het wel weer eens tijd voor een curry en zocht op OMF naar een lekkere. Het werd deze met pinda, kokos en gamba’s.

Vivian Eetoverzicht week3

Dinsdag

Ik ben dinsdag éven vergeten een foto te maken want er kwam een vriendin eten en Tobias had gekookt. Dus ik schepte op, kletste verder, maakte géén foto en realiseerde me dat pas veel later. Gelukkig stuurde Tobias mij al eerder die dag een foto van het resultaat :-) Dit kiekje dus. Het is een lasagne met veel courgette, gebakken bacon en ricotta.

Eetoverzicht Week3 Vivian 3

Woensdag

Woensdag kookte ik alweer niet. Ik nam redelijk last minute de lessen over bij de Barbell Club in Apeldoorn dus ik stapte een kwartier nadat ik thuis kwam van mijn werk, al in de auto om vervolgens om 18u les te geven. Dit at ik dus even snel tussendoor. Tobias maakte het; gebakken gnocchi met courgette, spekjes, rode ui en kruidenboter. En die kruidenboter, dat was een foutje van mij. Ik bestelde die in plaats van kruidenroomkaas. Had niet goed gekeken.

Eetoverzicht Week3 Vivian 4

Donderdag

Er stond een poké bowl met gerookte kip op de planning voor ons allebei maar ik maakte hem uiteindelijk alleen voor mezelf omdat er nog flink wat over was van de curry en dat moest echt op. Ik maakte een goed gevulde bowl met mango, komkommer, avocado, radijsjes, gerookte kip, sesamolie en chilisaus (tip!), sojasaus en gebakken ui. O, en nog wat zwarte sesam. Een favoriet gerecht van me dit, dus ik eet het wel vaker.

Eetoverzicht Week3 Vivian 5

Vrijdag

Ja, ik zei het al. Geen strakke planning deze dag. Tobias nam een soepje voordat hij wegging einde middag, en ik had eigenlijk niet zoveel zin en tijd om voor mezelf te gaan koken. Dus ik deed hetzelfde. Wel met een boterham erbij want dat hadden we net vers bij de bakker gehaald.

Eetoverzicht Week3 Vivian 6

Zaterdag

We kregen gisteren pas heel laat trek en besloten niet meer te gaan koken maar wat lekkers te bestellen. Ik vind altijd heel veel lekker, maar we kozen nu eens voor Mexicaans. Van dé Mexicaan hier in Deventer; El Popo. En dat is dus echt een dikke aanrader want dit was heel erg lekker. We bestelden spareribs, nacho’s met chorizo en potato wedges. Éven dacht ik dat het niet genoeg zou zijn. Gelukkig dacht ik dat maar heel even want dit was echt meer dan genoeg.

Vanavond eten we iets wat ik ultiem comfortfood vind en wel vaker in het weekend maak; risotto. Maar deze keer wel een andere variant dan die met kastanjechampignons, pompoen of tonijn. Voor de komende week ga ik het nú verzinnen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Alice says:

  Hoi, die pokébowl ziet er goed uit! Heb je een recept? Groetjes, Alice

 2. Alice says:

  Hoi! Die pokébowl ziet er heerlijk uit. Wil je het recept delen? Groetjes, Alice

 3. Vivian Author says:

  Hi Alice,

  Ik kook altijd een beetje zilvervliesrijst maar nog lekkerder is het met witte rijst. De avocado, komkommer, mango en gerookte kip snijd ik in blokjes, de radijsjes in plakjes. En dan bouw ik de bowl als een lasagne op in een grote kom: wat rijst, beetje chilisaus gemengd met sesamolie eroverheen, beetje sojasaus, en dan wat van de toppings. Dat herhaal ik dan nog een keer en dan eindig ik met nog een keer de chilisaus/sesamolie, sojasaus en uiteindelijk gebakken ui en zwarte sesam.
  Groetjes Vivian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close