Viv’s Eetoverzicht week 46/2018

In tegenstelling tot Sabine die nog heerlijk in New York zit en ons via Instagram jaloers maakt met alle lekkere dingen die ze daar eet, heb ik een simpel Hollands weekje achter de rug. Alhoewel, vooral simpel, Hollands is niet helemaal waar zie ik. Anyhow, lekker was het wel en soms stond er met maar weinig ingrediënten toch een goed gerecht op tafel. Je hebt niet altijd veel nodig. Verder at ik twee avonden onverwachts anders en gisteravond weken we af van mijn planning want we hadden zin in snaaierij, en niet in een hele maaltijd. Dit was ‘m voor de afgelopen week:

Eetoverzicht Viv wk46 1

Zondag

Met een breekbrood in huis en veel tomaten, bedacht ik dat het een tomatensoep moest worden die avond. Ik maakte er eentje met veel tomaten en kruiden, goed gelukt.

Eetoverzicht Viv wk46 2

Maandag

Niet echt een bijzondere maaltijd, maar simpel en smaakvol. Ik maakte een curry met broccoli, paprika en met pandanrijst.

Eetoverzicht Viv wk46 3

Dinsdag

Dit vond ik bijzonder lekker. Bulgur met veel kruiden: koriander en munt. En met feta en veel komkommer. Erbij falafel en een dot kwark.

Eetoverzicht Viv wk46 4

Woensdag

Woensdag was mijn OMF dag maar die liep anders dan verwacht. Ik ben niet meer thuis geweest en reed vanuit Breda (daar moest ik die ochtend zijn) direct door naar Apeldoorn. Eten sloeg ik bijna over en dat leek me niet handig. Dus ik ben nog even snel naar de Appie in Ugchelen gereden voor een salade. Er was niet veel keus, en deze wilde ik wel eens proberen. SAAI was ‘ie.

Eetoverzicht Viv wk46 5

Donderdag

Ja, lekker man. Een flinke pan zuurkool. Met wat spekjes, rookworst en ketchup. Het is even oldskool wachten tot de aardappelen gaar zijn (we eten bijna nooit gekookte aardappelen) en daarna de boel door elkaar stampen. Vond het prima bij de buitentemperatuur passen.

Eetoverzicht Viv wk46 6

Vrijdag

We zijn verhuisd met mijn werk en daar zijn we afgelopen donderdag en vrijdag flink druk mee geweest. Om het te vieren zijn we een biertje gaan drinken bij het café om de hoek. Na wat bitterballen kregen we toch wel trek en besloten we daar met elkaar wat te eten. Ik koos samen met mijn collega voor de pokébowl. Je zou kunnen zeggen; een Hollandse variant. Lekker en een flinke vuller.

Eetoverzicht Viv wk46 7

Zaterdag

Gisteravond wilde ik eigenlijk gaan koken maar Tobias had zin in makkelijk. En ik eigenlijk ook wel. Dus het werd van alles bij elkaar. Een snackdiner om aan Sab’s termen vast te houden ;-)

Vandaag ga ik dan maken wat ik gisteren wilde maken. En voor de rest van de week heb ik het net bedacht. Straks even boodschappen doen en dan is het weer geregeld.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close