Viv’s Eetoverzicht week 05/2018

En óf wij onze groenten binnen hebben gekregen de afgelopen week. Mijn planning zat er bommetje vol mee en omdat ik er mijn focus weer een beetje op heb liggen, zorgde dat er ook voor dat ik heel verschillende gerechten klaarmaakte. Met hier en daar een uitprobeersel. Das goed voor de creativiteit zullen we maar zeggen. Overigens zorgde die creativiteit er ook voor dat ik op 1 avond niet voor twee personen kookte, maar een ovenschaal voor minimaal vijf personen maakte: inschattingsfoutje. Maar hey, de volgende dag hoefde er dus niet gekookt te worden. Overigens had ik datzelfde gisteravond met een maaltijdsoep waar we vandaag nog wel een keer van kunnen lunchen. Flinke porties dus, de afgelopen week. Maar lekker gegeten!Foto 28 01 18 19 06 25

Zondag

Hier hadden we allebei zin in, risotto met kastanjechampignons en parmezaan. LEKKER.

 

Foto 29 01 18 18 22 42

Maandag

Ik probeerde maandag met mijn foodprocessor uit of ik daar ook courgetti mee kon fabriceren. Dat lukte, maar het werden wel korte sliertjes. Prima, makkelijke manier om het voor elkaar te krijgen en ik vond het een betere oplossing dan zo’n ‘puntenslijper’ waarmee je een half uur staat de draaien voor een berg slierten.

Ik bakte de courgetti met gember, rode peper, ui en knoflook en voegde daar nog wat sojasaus aan toe. Erbij filetrapjes. Een gezonde en lichte maaltijd die we erg lekker vonden smaken. Foto 30 01 18 18 37 40

Dinsdag

Ja, de bloemkoolcouscous is een hit bij ons. Ik maakte het deze week weer en bracht het nu op smaak met rozemarijn, peper, zout en olijfolie. Daarnaast gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Die de volgende keer iets meer pit mag hebben. De smaak was wel heel erg lekker. Overigens maakte ik hier ook al een portie voor minimaal 5 personen. Zo’n bloemkool geeft een mega massa aan couscous.

Foto 31 01 18 21 05 14

Woensdag

Ik ging hier lichtelijk de mist in met bereidingstijd, hoeveelheid en oventijd. Ik had weinig tijd om te koken maar wilde tóch voordat ik wegging, deze ovenschaal in de oven hebben staan. Het was best een klusje om dit klaar te maken dus dat lukte niet helemaal. Daarnaast moesten er veel meer eieren in dan gedacht en daarmee had dit gerecht ook een langere oventijd nodig dan ik had bedacht. Al met al een goed gelukte ovenschotel die o.a. bestond uit broccoli, courgette, groene paprika, kippendijen en een heleboel eieren. Ook hier konden we 2 dagen van eten. Foto 01 02 18 19 59 50

Donderdag

Donderdag at ik bij een vriendin en haar keuken lijkt een beetje op die van mij denk ik want ik had dit zo zelf kunnen bedenken. Zoete aardappel + pastinaak friet uit de oven, daarbij een zelfgemaakte hamburger met champignons, truffelmayo en wat gemarineerde tomaatjes.

Foto 02 02 18 17 31 00

Vrijdag

Restjesdag! Tobias had de dag ervoor zijn best al gedaan op de couscous met gehaktballetjes. Vandaag maakten we de ovenschotel op.

Foto 03 02 18 18 33 10

Zaterdag

Gisteren hadden we een volle planning waardoor ik ‘genoodzaakt’ was ’s middags al te koken. Ik maakte goulashsoep en die was heel lekker. Fijn ook om ’s avonds thuis te komen en gelijk een pan soep op te kunnen warmen. Hebben we óók weer van over dus daar nemen we straks nog een bakje van.

Vanavond trek ik gewoon even onze koelkast open en bedenk ik dan wel wat ik ga maken. Geheel afhankelijk ook van waar we zin in hebben, dus dat zien we nog wel.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Die ovenschotel ziet er lekker uit, is daar een recept van?

    1. Vivian Author says:

      Poeh! Was eigenlijk een improvisatiegerecht maar in grote lijnen: broccoli (kort gekookt) courgette, en groene paprika in een ovenschaal. Met 16 losgeklopte eieren, deze breng je op smaak met flink wat lekkere kruiden. Kippendijen even kort aanbakken in ui en knoflook en alles bovenop de groenten leggen. Daarna het eimengsel eroverheen en in de oven op 180-200 graden. Even in de gaten houden wanneer het klaar is: kip gaar en ei gestold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close