Week van OMF #6-2021

Wooow, wat een winterwonderland was het afgelopen week hè! Moet zeggen dat ik dat helemaal niet erg vond. Ok, het was even glibberen met de auto de afgelopen dagen, maar met de kindjes hebben we echt genoten van het mooie winterweer. Direct naast ons huis ligt een grote heuvel (het is dat je geen berg mag zeggen maar ik vind het een kleine berg) waar de hele week kinderen en volwassenen aan het sleeën, skiën en zelfs snowboarden waren. Echt heel leuk. Door het winterse weer was ik iets meer thuis aan het werken vorige week, maar dat vond ik niet zo erg.

IMG 9840

Maandag

Sneeeeuuw! En VEEL ook. Ik waagde wel een ritje naar de gastouder omdat Tim en ik toch echt allebei moesten werken en de kindjes op deze manier lekker in de sneeuw konden spelen met hun vriendjes. Ik besloot wel thuis te werken zodat we samen de kinderen op konden halen aan het einde van de dag. Wel zo prettig aangezien mijn auto ’s ochtends al vastzat in de sneeuw. Gelukkig had ik een computerdagje gepland dus dat kon prima thuis.

IMG 9841

Ondertussen legde ik de natte laarzen van Vic vast voor het hetelucht kacheltje zodat ik droge laarzen voor hem mee kon nemen.

IMG 9845

Ik was wat eerder klaar met mijn to-do lijst dan gepland dus ik besloot vast te beginnen met studeren. Dit doe ik normaal altijd op maandagavond maar aangezien ik moet leren voor een examen, is een beetje extra tijd altijd fijn.

IMG 9852

Dinsdag

Dinsdag waagde ik de rit naar kantoor wel. En I made it!

IMG 9854

Niets is lekkerder dan verse appeltaart met dit weer en aangezien ik toch nog een recept voor OMF erover wilde maken, vond ik dat nu een perfect moment.

IMG 9858

Het was dinsdagmiddag en aan het begin van de avond echt zo mooi buiten. Zonnig en dan die witte sneeuw, heerlijk.

IMG 9870

Woensdag

Na een ochtendje huishouden ging ik lekker met de kindjes naar buiten. Allebei op de slee en hup van de berg. Die twee zijn nergens bang voor en gilden het echt uit van plezier tijdens de afdaling. Ook Cody, die zat lekker veilig tegen het zitje van de slee, ingesloten door de rugleuning en zijn broer.

IMG 9876

Ik vond het een mooi moment om te lunchen met pannenkoeken en daar was Vic het helemaal mee eens. Ik maakte de pannenkoeken met sojamelk en daar worden ze toch altijd wat minder mooi (en lekker eerlijk gezegd) van dan met normale melk.

IMG 9883

Valentijnspost van Tony’s Chocolonely!

IMG 9895

Na het avondeten gingen we gewoon nog een keertje naar buiten met de slee. Vic wilde heel graag van ‘de grote berg’ maar dat kan niet als Cody er ook bij is. Ik bleef dus met Cody en Senna wachten terwijl Tim met Vic naar boven klom.

IMG 9897

Senna hield het allemaal wel goed in de gaten.

IMG 9899

De kindjes lagen vroeg op bed dus ik kon op tijd weer verder met leren.

IMG 9904

Donderdag

Donderdagochtend bracht ik de kindjes weg en daarna reed ik door naar kantoor. Hier aangekomen bleek dat Tim mijn tas, die hij mij zou nemen, was vergeten en dus kon ik weer rechtsomkeert naar huis. Ik kwam vast te zitten in de sneeuw met de auto en was zo over de zeik dat ik besloot thuis te werken de rest van de dag. Ik maakte eerst een wandeling naar de brievenbus en de Karwei (40 min lopen in totaal) en verving een van de deurkrukken beneden. Tof he? Vind het zoveel toffer dan de standaard deurkrukken (zie rechts). Het sleutelplaatje van de rechterdeur moet nog vervangen worden.

IMG 9909

Ik had ’s middags weer een consult met de MDL-arts. Nog altijd aan het struggelen met het vinden van de juiste medicijnen.

IMG 9917

Vrijdag

Vrijdagochtend moest ik mijn auto wegbrengen voor een onderhoudsbeurt. De garage is niet heel ver hier vandaan dus ik besloot lekker naar huis te lopen. Was zó mooi zo vroeg in de ochtend met de sneeuw en opkomende zon. Wauw. Heb echt genoten van het mooie weer van de afgelopen dagen!

IMG 9919

Ik had een studiedag vrijdag en was daar dan ook de hele dag mee bezig.

IMG 9921

Studiemateriaal! Van NTI kreeg ik studiesokken (haha) en bij een proefabonnement op Psychologie Magazine kreeg ik ‘Het grote zelfzorgboek’.

IMG 9922

Via Veneta had ik staaltjes aangevraagd voor nieuwe houten jaloezieën voor ons keukenraam. Het is uiteindelijk de bovenste geworden: zwart met nerf.

IMG 9926

’s Avonds eindelijk weer eens diamond painten!

IMG 9928

Weekend

We waren veel buiten te vinden dit weekend. We deden zaterdagochtend eerst boodschappen met de slee. Zó handig.

IMG 9930

En verder waren we echt nog aan het genieten van de sneeuw zolang deze er nog ligt. Beide jongens vinden het zo leuk.

IMG 9942

Ik bestelde sierhulzen voor de paumellen zodat die zouden matchen bij de deurklink. I like!

IMG 9947

Ook fijn met de kou: een warm bad en tal van maskertjes.

Aankomende week ziet er vooralsnog uit als een normale werkweek. Ik ben drie dagen op kantoor, heb weer een afspraak met de fysio en heb op woensdag natuurlijk mijn mamadag. Wat studie betreft trap ik vandaag af met een nieuw vak – yay! Mijn eerste examen staat gepland voor 5 maart dus de komende weken heb ik iets meer te doen voor mijn studie dan hiervoor.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Judith says:

    Jammer dat de pannenkoeken met sojamelk minder goed smaken! Heb je al eens geprobeerd om pannenkoeken te bakken met Spa rood ipv melk? Ik kreeg deze tip ook ooit van iemand en ben daar nog steeds heel blij mee. De pannenkoeken smaken naar pannenkoeken en hebben ook dezelfde structuur.

    1. Sabine Author says:

      Wat een goed idee! Dat ga ik een keertje proberen. Had het nu met sojamelk gedaan omdat ik niets anders in huis had, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close