OMF achter de schermen #2

Het is alweer een poosje geleden dat ik een OMF achter de schermen artikel publiceerde en aangezien de zomer voorbij is, leek het me leuk om er weer eentje voor jullie in elkaar te zetten. In de tweewekelijkse nieuwsbrief kun je altijd al een vijftal snapshots zien uit mijn leventje achter de site en ook deze keer laat ik je weer een wat meer persoonlijke kant van mij zien. Uiteraard komt er weer ontzettend veel food naar voren maar ja, dat is nu eenmaal mijn werk en daar kom ik niet onderuit. Maar gelukkig zijn er ook nog een hoop andere foto’s te zien, dus bereid je voor op een lang artikel met veel foto’s en een persoonlijk kijkje in mijn leven. Ik heb geprobeerd om de leukste en meest persoonlijke foto’s er tussen uit te halen en zoveel mogelijk foodfoto’s achterwege te laten aangezien je die hier toch wel terug ziet. Kijk mee naar OMF achter de schermen van de maanden juli en augustus.

foto1

Begin juli vertoefde ik een paar dagen in het prachtige Zweden voor een perstrip. Hier hebben jullie alles al over kunnen lezen, maar dit mooie plaatje wilde ik toch nog even met jullie delen. Op deze foto reden we met de bus over de brug die ons naar Öland bracht, mooi toch? Helemaal aan de overkant zag je het vaste land, maar hier konden we genieten van het prachtige blauwe zeewater met hier en daar een eilandje. Mooi! Ik ga zeker nog eens terug naar Zweden, vind het een prachtig land.

foto2

Het Midsummer festival wordt in Zweden altijd gevierd met onder andere een bloemenkrans op je hoofd. Uiteraard moesten we zelf aan de slag om deze te maken, staat ie niet geweldig? Ha ha!

foto3

Sinds een paar maanden ben ik aan het hardlopen geslagen. Ik bouw het heel rustig aan want mijn lichaam is helaas niet zo goed als ik het graag had gewild. Met een scheve ruggengraat en zwakke knieën is het niet altijd makkelijk, maar ik vind het heerlijk om te lopen. Samen met mijn Run a 5k! app kom ik een heel eind en wonder boven worden hoef ik mezelf nauwelijks de deur uit te slepen voor een rondje. Nu woon ik om de hoek van Paleis het Loo en ik vind het heerlijk om daar in de (voor)tuinen te lopen.

foto4

Na de perstrips moest er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden want mijn vakantie zat eraan te komen. Veel vooruitplannen betekent dat en hoewel ik het erg prettig vind om met mijn MacBook op de bank te werken, gaat de voorkeur op zulke dagen toch uit naar mijn Windows computer. Ik werk overigens altijd in WordPress en gebruik voor het plannen van de artikelen de WP Editorial Calendar plugin. Een absolute musthave.

Door al dat plannen voor de vakantie ben ik wel een heel fijn ritme gekomen en heb ik nu vaak artikelen klaarstaan voor een paar weken. Dat geeft wel een beetje rust moet ik zeggen. Hoewel er altijd veel schuift vanwege lastminute dingen of het weer, heb ik altijd een basis klaar staan en kan ik het me ook veroorloven om eens een dagje niets te doen.

foto5

In juli bezochten we ook eindelijk het concert van Robbie Williams. Stiekem ben ik al fan sinds ik een jaar of twaalf ben en de tickets hadden we in december vorig jaar al binnen. En wat was het ge-wel-dig. We hebben echt genoten van de avond. Het decor was geweldig, RW was nog geweldiger… kon ik er nog maar een keer heen.

foto6

Dit is Charlie! Als je mij op Twitter of Instagram volgt ken  je haar al, maar inmiddels alweer twee maanden geleden werd ze bij ons gebracht toen ze nog maar 13 weken was. Een vondelingetje en aangezien de persoon die haar vond honden heeft en haar daardoor moest opsluiten in de slaapkamer, hebben wij aangeboden om op haar te passen. We hebben d’r op Amivedi geplaatst en het asiel gebeld, maar er is nooit iemand gekomen om haar te ‘claimen’. Na twee weken bij ons in huis hebben we dan ook besloten om haar te houden. Ze voelde zich thuis, ze kon heel goed overweg met Dino en zeg nou zelf.. het is toch een schatje?

Inmiddels woont ze alweer ruim twee maanden bij ons in huis en is het alleen maar gezellig met d’r!

foto7

Klaar om te rennen! Weer of geen weer, ik heb inmiddels met temperaturen van 25°C gerend en in de regen. Ik blijf het lekker vinden.

foto8

Zoals jullie wellicht wel weten werk ik sinds eind mei drie dagen per week in een hotel. Het voordeel hiervan is dat je te maken krijgt met collega’s en in de zomervakantie lasten we een collega-avondje in. Met een groep van tien streken we neer op een terras in Deventer en uiteindelijk bleven de vijf dames over. Tot een uur of twee ’s nachts hebben we geborreld en gedronken, het was ontzettend gezellig.

foto9

De zomer in Nederland heeft veel warme dagen gekend en een van die dagen hebben we gespendeerd bij een recreatieplas hier in Apeldoorn. Zo dichtbij huis, maar het lijkt toch alsof je totaal ergens anders bent. Lekker van de zon (en schaduw) genieten en af en toe even het water in om af te koelen. Gezellig!

foto10

Charlie is zo’n knuffelkont! Als het zou kunnen kroop ze het liefst nog onder je kleding, maar zo vindt ze het ook wel prima. ’s Nachts ligt ze het liefst naast je hoofd of in je armen en overdag het liefst op schoot of in ieder geval binnen een meter afstand. Ik vind het wel gezellig hoor, zo’n levende knuffel. Ik ben benieuwd of dit zo blijft wanneer ze ouder wordt.

foto11

Amen!

foto12

Het gaat goed met de publiciteit voor OhMyFoodness! Tijdens mijn vakantie kwam ik voorbij in een item van Editie NL en daarvoor filmden ze me thuis. Ze waren maar met z’n tweeën maar als er in een keer zo’n camera voor je neus staat voel ik me toch wel een beetje geïntimideerd. Dat is iets heel anders dan mijn spiegelreflex, haha. Een link naar het item kun je overigens vinden op de In de media pagina.

foto13

Augustus was de maand van mijn vakantie naar Spanje. Eindelijk! Maandenlang keken we er naar uit en 4 augustus vertrokken we met de auto naar Platja D’Aro aan de Spaanse Costa Brava. Anderhalve week heb ik vrijwel niets gedaan op liggen op het strand, eten en boekjes lezen na. Heerlijk. Compleet uitgerust kwamen we weer thuis om vervolgens direct weer aan de bak te kunnen, maar wat was die korte break welkom in de tussentijd.

foto14

Dino is alweer een jaar oud en gelukkig kunnen hij en Charlie heel goed met elkaar overweg. Dino gaat naar buiten en vindt het geweldig om zijn prooien mee naar huis te nemen. Inmiddels staat de tussenstand op drie vogels, drie muizen en vijf (?) kikkers. Het is een echte jager en een klein nadeel is dat hij de beestjes levend mee naar huis neemt, neerlegt en vervolgens wegloopt. Met inderdaad rennende muizen en springende kikkers als gevolg. Op het moment dat ik dit artikel typ zit er overigens een kikker ergens achter de koelkast. Ik moet wachten tot Tim thuis is om de spullen weg te halen zodat ik hem kan vangen. Spinnen en muizen laat ik aan Tim over, kikkers laat hij liever aan mij over, haha.

foto15

Na de vakantie was het tijd om nieuwe plantjes aan te schaffen! Uiteraard kwam de vertrouwde basilicumplant weer terug die ik met gemak maanden lang goed houd, maar peterselie blijft het gewoon niet doen. Mag zo’n plantje soms niet in de zon? Hij verkleurd en verdroogt hier namelijk al na een week terwijl ik hem ruim voldoende water geef. En de bieslook, dat resulteert altijd in een uit de kluiten gewassen plant. Babysteps… de basilicum heb ik weten te overmeesteren, nu de rest nog.

foto16

In augustus stond OMF ook nog in het vakblad Horeca Vizier, wauw zo tof! Kijk hoe groot dat interview is… De persoon die interview afnam leerde ik kennen dankzij de persreis naar Ischgl waaraan ik deelnam in juli. Zo doe je nog eens contacten op, heel fijn. Ik vind het iedere keer weer raar om mezelf en/of OMF ergens terug te zien. Ik kan nog steeds niet helemaal beseffen waarom iemand het interessant vindt om over mij/OMF te schrijven.

foto17

Chaaooooss op het bureau. En ja echt, ik noem dit chaos. Agenda open, boekje open waar ik mijn eetplanning in zet, computer aan, OMF boekje open. Oef. Weer beginnen met werken na een vakantie vergt altijd weer een nieuwe planning en daar moest ik wel weer even inkomen. Gelukkig is het allemaal gelukt en heb ik nu alles weer helder en duidelijk voor mezelf. Dat werkt een stuk fijner kan ik je vertellen.

foto18

En tot slot De Voedselzandloper. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik dit boek tot voor kort nog niet een keer had aangeraakt terwijl het zo’n verschrikkelijk gehyped foodbook is. En nu moest ik er aan geloven want de afgelopen maanden is blogvriendinnetje Pauline ontzéttend druk geweest met het maken van meer dan 100 recepten voor het Voedselzandloper Kookboek. En omdat ik uiteraard het boek moet hebben wanneer het dit najaar uitkomt, moest ik me wel wat verdiepen in de stof. En dus kocht ik de Voedselzandloper. Ik heb er nog niet helemaal een mening over kunnen vormen, maar tot nu toe vind ik het best interessant allemaal.

En dat waren mijn afgelopen twee maanden weer. Relatief rustig wat betreft evenementen en andere dingen rondom OMF, het stond eigenlijk voornamelijk in het teken van artikelen schrijven. Nu de vakantie weer voorbij is wordt dat allemaal anders en kom ik weer om in het werk, zéker met de feestdagen in aantocht. Ik had nog véél meer foto’s met jullie kunnen delen, maar ik plaats ze vrijwel allemaal op Instagram dus daar kun je me volgen wanneer je dat leuk vindt. Richting het einde van ’t jaar komt er vast weer een OMF achter de schermen voorbij.

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Leuk om te zien! Die ene foto van Dino is echt mooi!

  2. Marita says:

    Leuke foto’s en fijn om weer wat zonfoto’s te zien nu de herfst weer in aantocht is!

  3. weheartfit says:

    Leuk om eens achter de schermen mee te mogen kijken. Ik ben benieuwd naar je mening over het boek De Voedselzandloper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close