Viv’s Eetoverzicht #35-2020

Het is de afgelopen week aardig goed gelukt om weer volgens eetplanning te eten, én om de gezonde vibe er wat meer in te gooien. Vier dagen achter elkaar aten we een nieuw gerecht waarin ik de focus op wat meer op groenten had liggen. De vijfde dag aten we restjes van die vier gerechten want ja, het was toch wel wat veel wat ik allemaal gemaakt had. En omdat we momenteel een weekendje weg zijn met vrienden heb ik gisteren samen met twee anderen gekookt voor tien personen. We hebben het simpel gehouden qua gerecht, maar de saus die erbij hoorde was een belangrijk onderdeel dus maakten we zelf. En dat was een goede keuze, want die was erg geslaagd :-)

Eetoverzicht Vivian week35 1

Zondag

Vorig weekend waren we ook een weekendje weg en toen aten we zaterdagavond een combinatie van allemaal lekkere borrelhapjes. Omdat ik nogal royaal had ingekocht, hadden we best nog wel wat over. Zondagavond nog maar een keertje dan. Vervelend joh.

Eetoverzicht Vivian week35 2

Maandag

Maandag trapte ik de week af met een linzensalade. En hier zat veel in; spinazie, geraspte courgette, een bosuitje, avocado, makreel, een eitje en een dressing van mosterd, olijfolie en citroensap. Lekker licht en fris.

Eetoverzicht Vivian week35 3

Dinsdag

Dit vond ik een aardige hit. Ik bakte gnocchi op in de pan, en daarna verhitte ik nog een beetje olijfolie in diezelfde pan om de groene asperges even kort op hoog vuur te bakken. Ik mixte deze twee ingrediënten met een beetje zelfgemaakte pesto, mozzarella, gerookte amandelen en nog een beetje Parmezaan.

Eetoverzicht Vivian week35 4

Woensdag

Couscous mocht wel weer een keer op het menu en ik maakte het deze keer met broccoli, zongedroogde tomaatjes, tonijn, en kappertjes. Niet heel bijzonder hoor, wel makkelijk en zo gemaakt.

Eetoverzicht Vivian week35 5

Donderdag

Ik maakte wederom couscous, maar nu parelcouscous. Met spinazie, zoete aardappel, rode biet, feta en wat kruiden.

Eetoverzicht Vivian week35 6

Vrijdag

We vertrokken vrijdagavond naar Drenthe voor een weekendje weg en omdat wij eerst nog in Apeldoorn moesten zijn om te trainen/les te geven, was het ideaal dat er nog wat restjes in de koelkast stonden. We aten hier wat van maar omdat het nog vroeg was (uurtje of 5) heb ik niet zoveel gehad. Dat resulteerde in een stop bij de benzinepomp onderweg naar Eesergroen, waar ik een ciabatta, bokkepoten en chocolade haalde. Je kan maar een vreetbui hebben hè ;-)

Eetoverzicht Vivian week35 7

Zaterdag

Gado Gado op het menu! Ideaal voor een grote groep want je maakt verschillende groenten klaar die je lekker vindt (kort koken, voor een bite. En de aardappeltjes horen er niet bij, maar er is ook een kindje aanwezig dus dat leek ons een goed idee). En omdat dat vrij simpel is, legde ik de focus op de pindasaus. Daar dus uitgebreid te tijd voor genomen en het resultaat mocht er dus zijn. Er zat veel in, denk aan trassi, rode pepers, sereh, palmsuiker, ketjap, sambal, limoensap en nog meer. Ga ik zeker nog eens maken. Erbij verder nog een flinke lading kroepoek, cassave, komkommer en gebakken ui. O, en het eitje zijn we vergeten!

Vanmiddag hebben Tobias en ik afgesproken met vrienden en onze nieuwe kleine baby-vriendin dus mogelijk eten we lekker (makkelijk) met hun samen. Voor de rest van de week ga ik onderweg een planning maken.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close