Viv’s Eetoverzicht #41-2022

Er waren een aantal dingen waar ik héél veel zin had de afgelopen week, dus die gingen op de planning. Tobias en Louie regelden weer dat alles in huis werd gehaald en ik dook ’s avonds de keuken in. Dat was op sommige avonden weer eens wat langer dan normaal omdat ik wat meer de tijd nam voor het koken. Dat gaat hier lang niet altijd hoor, maar ik gooide een ritme om zodat ik wat relaxter kon koken. Ik maakte mijn favoriet Melanzane en ik kon me tijdens het bereiden al verheugen op het moment dat ik het uit de oven kon halen. Verder maakte ik weer een risottootje want never genoeg risotto en gisteren stond ik nóg langer in de keuken dan gemiddeld want ik maakte sushi.

Vivian Eetoverzicht week41 1

Zondag

Ik maakte vorige week een wortel/pastinaaksoep en daar was best veel van over. Zondag aten we dat met zijn drieën nog een keer en daar haalden we nog even een vers stokbrood bij én wat lekkere smeersels. Drie, omdat we niet konden kiezen: kruidenboter, tzatziki en gezouten boter.

Vivian Eetoverzicht week41 2

Maandag

Zuurkool! Één van mijn favoriete stamppotten dus zodra de herfst zijn intrede heeft gedaan staat deze altijd redelijk snel op de planning. Lekker simpel en staat zo op tafel. Beetje jammer dat onze ketchup op was en ik het met dit toefje moest doen ;-)

Vivian Eetoverzicht week41 3

Dinsdag

Over het andere ritme: chillen met peuter, peuter in bad, in bed en daarna pas koken. Ik had dus alle tijd voor deze óverheerlijke ovenschotel van aubergine, tomaat en Parmezaan. Dit is er wel eentje in de categorie ‘mag je me voor wakker maken’. Ik heb een periode gehad dat ik dit zeer regelmatig maakte en ik gok dat er weer zo’n periode aan zit te komen. 

Vivian Eetoverzicht week41 4

Woensdag

Woensdag is bij ons de laatste tijd een ‘gevaarlijke’ dag geweest. Ik ging dan direct uit mijn werk sporten en vergat bij terugkomst soms bijna te koken omdat ik geen honger meer had. Soms bestelden we wat en soms deed ik heel simpel. Nu had ik alles in huis voor juíst een simpel gerecht. Ik gooide in de oven: gnocchi, tomaat, courgette en halloumi. Alles met olijfolie, Italiaanse kruiden en peper en zout. 

Donderdag

We aten donderdag even wat restjes op want er was van alles wel wat over. Zonde om dat niet te doen, dus we hebben eerst die koelkast leeggemaakt.

Vivian Eetoverzicht week41 5

Vrijdag

Vrijdag aten we met zijn drieën (Louie eet vaak warm op het kinderdagverblijf) dus ik maakte deze lekkere tomatenrisotto aangezien hij gek is op tomaten. Hitje wel, en z’n hele bord ging leeg. 

Vivian Eetoverzicht week41 6

Vivian Eetoverzicht week41 7

Zaterdag

Ik had gisteren een redelijk rustige dag en ik had zin om uitgebreid te koken. Er waren verschillende dingen waar ik aan dacht, maar sushi won het toch wel. We hebben hier twee toko’s letterlijk om de hoek dus daar haalden we alles wat we nodig hadden en nog niet in huis hadden. Op de markt haalde ik zalm en garnalen. Op de bovenste foto zie je een uitprobeersel en dat was een MEGA hit. Heel erg lekker. Ik bakte/frituurde blokjes rijst in olie en maakte van de garnalen een salade. Dit ging op elkaar met een plak avocado en nog een beetje Japanse mayo. Maak ik er de volgende keer weer bij!

We hebben nog aardig wat in huis voor de komende dagen maar ik maak al wel vast een planning. Dan hebben we het maar geregeld voor de hele week.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close