Viv’s Eetoverzicht #17-2022

Omdat het woensdag Koningsdag was, ik vrijdag altijd (een soort van) vrij ben en ik de donderdag dus maar even lekker vrij nam, was het een andere week dan anders. Bijna een beetje vakantie zo, met na het weekend twee dagen werken en dan alweer vrij. Maar het was ook een rommelige week. Want ik geloof niet dat ik een concrete eetplanning had gemaakt dus daarom aten we tot en met woensdag eigenlijk dingen die we last minute bedachten. Donderdag kwam ik thuis van een dagje weg met een vriendin en toen besloot ik gelijk maar even een eetplanning te maken voor de komende anderhalve week. Direct er achteraan boodschappen gedaan zodat alles weer lekker georganiseerd was. Hatsa. Overigens niet alles al gehaald hoor, want een eetplanning voor anderhalve week is wel erg ver vooruit dus dan haal ik de verse producten alleen voor de komende dagen. Goed. Dit was ‘m!

Eetoverzicht Vivian week17 1

Zondag

Ik was zondag jarig en dat vierden we de dag ervoor een beetje. Op zondag deden we het lekker rustig aan en zijn we ’s middags naar de IJssel gewandeld en hebben we daar lekker in het zonnetje gezeten met zijn drietjes. We waren van plan in de stad nog een pizza te gaan eten maar dat kwam niet helemaal lekker uit met onze kleine man. Dus we besloten naar huis te gaan en sinds lange tijd weer eens Thais te bestellen. Zijn we allebei gek op. Ik koos voor een groene curry en hoewel deze een tíkkie pittiger was dan verwacht, was het alsnog heel erg lekker.

Eetoverzicht Vivian week17 2

Maandag

Een beetje een gekke foto dit maar het is een shapshot van in mijn plastic bakje. Hierin zit een couscous salade met erover hummus en tzatziki. Tobias maakte dit einde middag want toen ik thuis kwam van mijn werk, moest ik zo ongeveer direct door naar Apeldoorn om les te geven. Het eten nam ik dus even mee.

Eetoverzicht Vivian week17 3

Dinsdag

Toen Tobias ’s avonds laat thuis kwam zag hij dat ik dit gemaakt had en hij werd wild enthousiast. Dit is zó’n simpel, old skool gerecht maar we vinden het allebei zó lekker. Macaroni, met een uitje, zoete puntpaprika, tomatenpuree, smac en tomatenketchup. Dat is het. HEER-LIJK.

Eetoverzicht Vivian week17 4

Eetoverzicht Vivian week17 5

Woensdag – Koningsdag

Ik weet niet hoe Koningsdag bij jullie meestal verloopt, maar bij ons is het standaard een kleine chaos. Ik at in de ochtend thuis al een tompouce van banketbakkerij Lentelink. Ziet ‘ie er niet prachtig en mega-lekker uit? In de middag hangen we tot laat in het park met vriendinnen, kinderen en alle aanhang. Daar snacken we dan van alles wat iedereen meeneemt. Zelfgemaakte dingen, maar ook gewoon zakken chips e.d. Ik maakte deze boterkoek met een oranje laag. Ik heb inmiddels al flink wat soorten boterkoek gemaakt en het blijft leuk om er varianten op te bedenken.

In de avond vierden we Koningsdag nog even door en de tijd hebben we dan nooit zo in de gaten. Etenstijd ook niet. Dus het bleef bij het snacken die dag :-)

Eetoverzicht Vivian week17 6

Donderdag

Donderdag was het echt wel even tijd om orde op zaken te stellen. Ik ben aan de slag gegaan met een flinke eetplanning en deed direct de boodschappen. Donderdag maakte ik een frisse, lichte Griekse salade. Op basis van zilvervliesrijst, met groene olijven, feta, een rood uitje, cherrytomaatjes, komkommer en een dot yoghurt. Tzatziki kan natuurlijk ook, of knoflookyoghurt. Maar net waar je zin in hebt.

Eetoverzicht Vivian week17 7

Vrijdag

Ik maakte vrijdag een lekker bordje orzorisotto met citroen en courgette naar een recept van Sabine. Deze is het. De mascarpone heb ik alleen in de supermarkt laten staan en in plaats daarvan nam ik cottage cheese mee. Ik wilde het gerecht ietsje lichter maken en dat lukte op deze manier heel goed. Overigens at ik het de volgende dag nog even een keertje als lunch, ik had weer genoeg gemaakt.

Eetoverzicht Vivian week17 8

Zaterdag

Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar dat was het wel! Ik maakte gisteravond burrito’s met gehakt, spinazie, tomaat, kaas, mais, doperwtjes, kruiden… De inhoud rolde ik in vijf wraps, en die gingen nog even in de oven met heel.veel.kaas. Zoals je ziet. Dot yoghurt erover en klaar. Stond zo op tafel.

Vandaag doe ik dus geen boodschappen en die eetplanning is dus ook al rond. Lekker wel. Voor de komende week staan er weer nieuwe dingen gepland.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close