Viv’s Eetoverzicht week #16-2020

Ik geloof dat we alles wat ik op de planning had staan voor afgelopen week, ook daadwerkelijk hebben gegeten. Wel met een twist hier en daar hoor, en het is ook echt niet zo dat wat ik voor woensdag plan, dat we dat ook op woensdag eten. Het is meer dat ik gewoon voor een x-aantal dagen vooruit plan, boodschappen doe en de hele zooi dus al in huis heb en niet iedere dag naar de supermarkt hoef. Ideaal en als ik toch iets anders bedenk en daar nog iets voor nodig heb, dan loop ik naar de toko bij ons op de hoek, of de supermarkt net iets verder (al ben ik niet zo’n fan van die supermarkt want het aanbod niet fantastisch zullen we maar zeggen). In ieder geval; lekker gegeten de afgelopen week met een herhaling van een fijn recept van vorige week, een lekkere zomerse salade (want hállo zon) en gisteravond een spaghetti die binnen vijf minuten gemaakt was.

Foto 12 04 2020 19 41 17

Zondag

Ik vond dat de aubergine’s de koelkast uit moesten en dat ik daar wat mee moest maken. Ik sneed er twee door de helft, sneed er lijnen in, deed er wat olijfolie over en schoof ze in de oven om te grillen. Ondertussen bereidde ik couscous en maakte ik een tomatensausje op basis van tomatenblokjes en met veel kruiden. Vervolgens gestapeld; aubergine’s, couscous, tomatensaus, feta en basilicum.

Foto 13 04 2020 20 32 15

Maandag

Ik maakte vorige week een ovenschotel met o.a. champignons en ricotta en die besloot ik weer te maken. Het is even een lekker klusje in de keuken maar het resultaat mag er zijn. Hele ovenschaal(tje) ging leeg.

Foto 14 04 2020 18 49 33

Dinsdag

Dit was een winner hoor! Een probeersel, maar met succes dus. Ik sneed een lading zoete aardappel in frietjes en deed daar veel verschillende kruiden overheen. Samen met wat olijfolie in de oven geschoven. Ondertussen de broccoli kort gekookt, lente-ui in ringetjes gesneden en een miso-dressing gemaakt. Alles bij elkaar op een bord, met nog wat gebakken ui erover.

Foto 15 04 2020 19 26 37

Woensdag & Donderdag

Een gouwe ouwe deze pasta met gegrilde paprika, zwarte olijven en feta. Staat ook redelijk snel op tafel en is een favoriet van ons. Ik maakte echter weer zoveel dat we hier twee dagen van aten. En eigenlijk is deze pasta de volgende dag nóg lekkerder.

Foto 17 04 2020 18 29 05

Vrijdag

Van deze salade ga je binnenkort het recept terugzien op OMF want hij was erg lekker. Tijdens het bereiden ging er al een deel van de ingrediënten mijn mond in, dus dan weet je het wel. Tipje van de sluier; knoflookcroutons, macadamia’s en citroenricotta.

Foto 18 04 2020 18 10 57

Zaterdag

Tobias is niet gek op ansjovis dus deze spaghetti maak ik niet vaak, maar ik vind ‘m zó lekker. En hartstikke simpel om te maken; precies wat ik wilde gisteravond en aangezien Tobias al wat gegeten had zag ik mijn kans. Spaghetti dus, met ansjovis, knoflook, olijfolie, basilicum en Pecorino. Meer niet. Heerlijk.

Voor vandaag heb ik geloof ik al een plan, voor de rest van de (nog) week niet.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  De laatste twee passen helemaal in ons straatje, ziet er goed uit! ik ben ook benieuwd naar het recept van die salade.

 2. Nathalie says:

  Heb je een receptje voor de misodressing?

  1. Vivian Author says:

   Ik meng meestal 1 tl misopasta met 2 el mayonaise (of yogonaise) en dan leng ik het aan met water. Maar altijd even proeven en evt. misopasta of mayo toevoegen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close