Sab’s Eetoverzicht week #16-2020

Bedacht ik me vorige week dat ik wel zin zou hebben om deze week asperges op traditionele wijze te eten, ben ik dat op een of andere manier glad vergeten. We aten wel witte asperges trouwens, maar ik verwerkte ze in een curry. Dat bleek overigens verrassend lekker te zijn! Verder trapten we de week natuurlijk af met Pasen waar we één keer heel uitgebreid en één keer lekker makkelijk aten.

zondag 1 1

zondag 2

Zondag

Eerste Paasdag en vriendinnetje Nanda kwam langs. Ze schoof aan bij de paasbrunch en verder spendeerden we samen wat uren in de keuken om recepten te maken uit onze verschillende Ottolenghi kookboeken. Uiteindelijk maakten we vier verschillende gerechten en een dessert. Erg lekker was het allemaal, al was het toetje wat mij betreft absolute favoriet. Deze ga ik nog een keer maken en delen met Kerst.

maandag 2

Maandag

Aangezien de koelkast nog vol lag met leftovers van de paasbrunches, besloten we maandag lekker te borrelen in plaats van echt te dineren. We zetten een filmpje aan en zaten met het hele gezin voor de televisie. Gezellig is dat altijd.

dinsdag 2

Dinsdag

Maar dinsdag deden we toch echt weer normaal. Ik deed boodschappen voor de rest van de week en dus stond ik ’s avonds in de keuken om gewoon te koken. Of nouja, zo ingewikkeld was het allemaal niet eigenlijk. We aten panzanella met mozzarella en parmaham en daarbij een restje pasta dat nog in de koelkast stond.

woensdag 2

Woensdag

Woensdag maakte ik filodeegtaart met een vulling van gekruid gehakt en lekker veel groenten. Erbij een simpele salade. Erg lekker was het! De taart ziet er een beetje lullig uit zo zonder bovenste laagje maar die lag ergens verstopt onder de vulling haha.

donderdag 2

Donderdag

Witte asperges, daar zijn ze dan! Ik verwerkte ze in een groene curry, samen met tarbotfilet in currymarinade die nog in de vriezer lag. We eten de laatste tijd regelmatig curry’s geloof ik. Vind het ook zo van die fijne makkelijke maaltijden en ideaal om restjes mee op te maken.

vrijdag 2

Vrijdag

Pasta tijd! Eigenlijk zou ik hiervan overdag een video van opnemen op kantoor maar ik was te druk met andere dingen. En heel eerlijk: ik ben een beetje video moe. Met de halve dagen die ik kan werken is er eigenlijk geen tijd om echt leuke video’s op te nemen dus ik denk dat ik deze voorlopig maar even uitstel. Hoe dan ook, ik maakte het pastagerecht dat op de planning stond alsnog natuurlijk. Het is een 3-kazenspaghetti met Cajungarnalen. Ik ga het nog een keer maken en dan goed fotograferen, want het was wel erg lekker!

zaterdag 2

Zaterdag

Nacho’s als avondeten, ik teken ervoor. Tussen de lagen chips zat uiteraard een lading kaas, maar ook geplozen kip, tomaat, ui en jalapeño. Ik maakte er guacamole bij en zette ook zure room op tafel.

Aankomende week komen die asperges wel op tafel hoor, ik ga er speciaal even voor langs de aspergeboer want van daar zijn ze toch stukken lekkerder dan uit de supermarkt. De rest van de eetplanning is ook al rond; morgenavond worden de boodschappen besteld dus daar heb ik geen omkijken meer naar. Blijft prettig, dat kleine beestje vastigheid in deze absurde tijd.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close